Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 2 185
  • 89
  •   2
Отговори
# 75
Включвам се и аз, тъкмо се прибираме от болницата, бях за първи път на тонове в 37+4 и имах страшно много контракции, около 7-8 за 20мин. и след като минах през моята АГ да ги погледне и тя искаше да ме приемат направо сега и утре да ми е секциото 😆Имам и 2см разкритие. За съжаление не се е обърнало бебчето….Но решихме да изчакаме до другата седмица защото контракциите не са много болезнени все още въпреки че са много начесто, с предупреждение че най-вероятно няма да я дочакам тази дата 😆 Но пък имаме все още малка надежда че ще се обърне дотогава. Минах и консултация с анестезиолог, и направление за раждане си ми изкараха и общо взето сега просто си чакаме или датата, или ако станат болезнени контракциите направо тръгваме към болницата. Бебка я измериха 2.800 и всичко е наред иначе, просто имам много контракции.

# 76
Привет и от мен, момичета Simple Smile
Yana9, аз съм също 37 г.с. и 4 дни като теб (въпреки, че ме водят  37 + 6 дни). Вчера бях при следящата ме АГ, видя бебока за последно и ми издаде направлението за хоспитализация. Докато го измерваше на ехографа, лекарката ми каза, че имам контракция в момента, а аз абсолютно нищо не усетих. Утре съм на първи тонове, в болницата и при лекаря, при когото ще раждам. Бяхме говорили за една дата за секцио, но след вчера имам чувството, че може и да я изтеглим по-напред. Някой път доста болезнено ми се втвърдява коремът и ако вчерашното е било контракция и нищо не съм усетила, не знам когато е по принцип болезнено и продължително какво е ... А взе често да ми се случва ...
Днес дори не съм направила 5000 крачки, а глезените, колената, кръстът направо ме съсипват ако не лежа, надявам се да е нормално. Имам чувството, че времето е спряло и не минава и не минава ...

# 77
и аз днес бях на тонове Аг видя контракции в 38+4 дни съм имаме дата за другата седмица секцио надявам се да издържим до тогава, но божа работа. Аз не усещам много контракции втърдявами се корема,но нямам болки. По-скоро ме боли от ляво бебчо си е сложил юмрука там😄. Не остана мамчета стискам палци всичко да е наред❣

# 78
И аз днес бях тонове 37+2, имах си контракции, аз си ги усещам, някои са и болезнени, но като степен не са силни, поне тези, които отчете днес апарата. Всички ми казват,че корема ми е голям, акушерката като ми слагаше коланите ме пита дали са близнаци ....Иначе имам време уж, но усещам , че закъснявам с всичко. Не съм си подготвила багажа. В какво сложихте стерилизирана помпа и дрешките за изписването?
Иначе ми е много тежко, едва спя нощем, а през деня сме и с детето вкъщи, което е на 3г, от тази седмица я спрях от градина, ще видим до кога .

# 79
Миналата седмица АГ ме прегледа и се оказа, че съм далеч от раждане - шийката беше затворена, бебето още много високо…
Цяла седмица пия чай от листа от малини, увеличих разходките, качването на стълби, правя упражнения на йога топка, клекове и днес (39 г.с)…отново нищо 😀 бебето все така си седи високо и нямам никакви изгледи скоро да раждам. На тонове имам отчетена една контракция, аз не съм разбрала за нея, не съм усетила нищо. Така да се надявам до седмица да се случи нещо, никак не ми се иска да преносвам…има ли и други като мен, без контракции на такъв етап?

# 80
Миналата седмица АГ ме прегледа и се оказа, че съм далеч от раждане - шийката беше затворена, бебето още много високо…
Цяла седмица пия чай от листа от малини, увеличих разходките, качването на стълби, правя упражнения на йога топка, клекове и днес (39 г.с)…отново нищо 😀 бебето все така си седи високо и нямам никакви изгледи скоро да раждам. На тонове имам отчетена една контракция, аз не съм разбрала за нея, не съм усетила нищо. Така да се надявам до седмица да се случи нещо, никак не ми се иска да преносвам…има ли и други като мен, без контракции на такъв етап?

Аз съм като тебе нямам контракции 39 гестационна седмица съм и вчера ми казаха 2 см разкритие,но контракции нямам.
И отивам към предизвикано раждане утре ще звана да се разберем кога ще е евентуално до тогава не стане нещо.
И аз пия чай от листа от малини, стълби вървене...😁 Но бебето не иска да излиза още

# 81
  • Варна
Аз съм вече 40+1. Излязох до магазина, но скоростта си беше моята, после на спринт нагоре по стълбите 3 етажа. Не е истина колко е хубаво да не се влачиш като народна песен.  Отдавна ми слезе коремът надолу, главата му и тя е много ниско долу, вчера това каза АГ на проверката за разкритие, но все повече си мисля, че такова няма. На тоновете сигурно от поне 3 седмици акушерката ми казва как ми е много чувствителна матката. Даже беше казала, че скоро ще родя, като това беше преди 3 седмици поне. Ама тц. Вчера даже ми преместила досието при вече родилите, но явно не е подходяща за пускане на тото. Аз на моменти много се изнервям, но наистина ми писна от този корем. Та се надявам да не се стига дотам в понеделник да ми включват система, но май вече съм съгласна на всичко, само и само да ми олекне физически. Стискам палци и при другите със същата/подобна драма бързо да минава и леко.

# 82
Здравейте пак Simple Smile Вчера, 05.11., се роди нашата Амая или както си й казвам в съзнанието - "rainbow baby" - след като претърпях мисед миналата година. Цяла година се готвих за естествено раждане с тренировки, дишане, ходене и накрая се оказа секцио по 3 различни причини 😅 честно казано, не очаквах възстановяването да е толкова болезнено, но ми става толкова леко, като я гледам и гушкам ❤️ успех на мамите, на които предстои най-хубавият момент 🙌

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 20:52 от CardinalYoshi

# 83
  • Варна
CardinalYoshi, честита радост! Да е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва! На теб бързо и леко възстановяване!

# 84
CardinalYoshi, честита дъгичка! Nature Rainbow Чувството да сбъднеш мечтата си след толкова препятствия наистина е неописуемо! Heart

# 85
При мен е рано (36та седмица), но си мислих как ще е много иронично след два пъти лежане в болница за задържане, накрая да пренося....

# 86
  • Варна
При мен е рано (36та седмица), но си мислих как ще е много иронично след два пъти лежане в болница за задържане, накрая да пренося....

Хахахаха, много харесвам хора с чувство за хумор! Не ти го пожелавам, но ме развесели.

То и аз до вчера преди АГ прегледа го похвалих, че ме слуша детето, остави ни да си изглеждаме епизода на Traitors, да се наспим също. Бях му казала, че от сутринта вече може да се появи, но все още не му се излиза.

# 87

Хахахаха, много харесвам хора с чувство за хумор! Не ти го пожелавам, но ме развесели.

То и аз до вчера преди АГ прегледа го похвалих, че ме слуша детето, остави ни да си изглеждаме епизода на Traitors, да се наспим също. Бях му казала, че от сутринта вече може да се появи, но все още не му се излиза.

Пожелавам ти възможно най-хармоничната развръзка! Гледай да се довериш на лекаря и да си запазиш спокойствието, доколкото е възможно. Няма смисъл от допълнително натоварване, достатъчно носиш вече върху себе си.

# 88
  • Варна
Libraing, благодаря много! А аз като цяло е много учудващо колко съм спокойна и не го мисля, макар на моменти да не се получава, но поне не изпадам в паника. Както един бивш колега онзи ден ме проверяваше дали съм родила и каза, че като ме слуша съм си адекватна, та се надявам максимално така да си остане и след появата на малкия.

Стискам палци на все още чакащите да им се случат нещата максимално близо до представите им!

# 89
CardinalYoshi, честито бебче! Здраве и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт