Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 4 285
  • 155
  •   6
Отговори
# 135
Честито на новите мами се прекрасните им бебоци!!!!

Момичета, аз май официално се сдухах, по 28 дневен цикъл термина ми беше 4 ти, ако съдя по моя 33 дневен 9 ти, но все пренасям. Притеснена съм вече доста, всичко звънят като луди. Свекито днес ми каза нали знаеш, че ще те вкарат в болница …. Имам преглед днес по-късно, чудя се дали да не се помоля на докторката да в изчакаме до сряда …. Какво мислите?

# 136
честито на всички майчета,които родиха!
Тези които вече сте вкъщи къде спинкат бебчтата през деня в гнездо или люлка или нещо друго

# 137
Моето бебе си спи в кошарата през 80% от времето, защото имаме щур батко, който обикаля навсякъде и не е безопасно на други места. 😅 През останалите 20% спи в слинга.

# 138
Misha002, scarlett.letter, Meti_90, -Sunshine-, честито момичета! Heart Пожелавам здрави и спокойни бебчета, а на вас бързо възстановяване! Flowers Hibiscus
zoya.,изгубен-щъркел, благодаря за съветите! Със сигурност ще са от полза за тези от нас, на които тепърва им предстои.

Аз днес бях на преглед и нямаше никакви индикации за скорошно започване на раждането - нито разкритие, нито нищо. Май и при мен нещата отиват към преносване. Имам още 8 дни до термин. Все пак се надявам да тръгне сама в най-скоро време. Иначе за тези, на които все още им предстои прегледа за разкритие - поне при мен не беше чак толкова болезнено колкото си представях. Неприятно е, но се търпи. Blush

# 139
  • Варна
Честито и на Meti_90 и -Sunshine-! Да са ми живи и здрави бебетата и много да ви радват! На вас бързо възстановяване!

Аз днес ходих пак на тонове, в началото нищо. Никакви контракции, после се размърда малкият, даже една контракция имаше, която не усетих. АГ каза, че по принцип е нормално до 2 седмици да се преноси, ако има преносване. Надявам се вече да излиза, защото 5 ден съм след термин. Мислим да отидем в сряда до болницата да ме видят и ще видим какво ще кажат и там лекарите. По принцип не ми е проблем, че не излиза, проблем ми е, че може пак да качи близо 500 грама, а не мисля, че с моята физика ще мога да го родя. Също хич не ми се иска да ми бодат гръбнака. Даже, ако не дай си боже се стигне до там, мисля да искам пълна упойка.

Иначе тонове и запис бяха добри, а аз вече грам не се съобразявам бързо ли ходя или не. Включила съм турбото на макс. 😁

# 140
Тези които вече сте вкъщи къде спинкат бебчтата през деня в гнездо или люлка или нещо друго

Ние имаме второ по-малко матраче и спи директно на него в хола, така че да е винаги с нас.

# 141
Честито на всички мами, които са родили последните дни! Бъдете здрави, и щастливи, и дано бебчетата са все спокойни! 💐♥️

При нас нещата с бебе Лора вървят добре засега. Ние също не успяхме да се кърмим в болницата, там имах коластра, но давах от бутилка и ползвах и адаптираното мляко, което ни носеха. Аз също не можех да кърмя там и стимулирах с помпата. Притеснявах се как ще се храним като се приберем и помолих моя мъж да ни купи още АМ за вкъщи, просто за всеки случай - прибрахме се и го ползвахме може би 2-3 пъти - на втория ден вкъщи ми слезе и кърмата.

Ние успяваме да се кърмим на гърда от няколко дни и то с помощта на протектори - иначе не се справям с формата на зърната - някак все не застават и явно са плоски. Все пак се радвам, че успяваме да се храним на гърда.
За себе си откривам, че ми е най-удобно да застана легнала настрани до нея, подпряна на лакът и така да суче. С другите опции не се справяме много добре, но и на това съм благодарна.

Малката расте изключително бързо с всеки изминал ден и тук-таме аз си поплаквам колко бързо минава времето и колко много е пораснала. Утре става на 2 седмици, аз имам чувството, че вчера излезе от мен.

Дните ни минават бързо и неусетно, но съм много щастлива за всеки един миг с нея.

Иначе нашата бебка спи в една кошница-люлка, която ни беше подарък. Тип next-to-me бих казала, и си я държим в спалнята, тъй като ни е като съседна стая на хола, който е с голям портал.

Желая успех и леко раждане на всички, които все още чакат своите мъничета. 🤍

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 20:03 от Leti07

# 142
Пропуснах по-горе да ви питам как вървят/вървяха вашите бебчета в дните преди да се родят като килограми и персентил? Днес нашето в 38+5 го измериха 2,820кг и персентил 14. Видя ми се много малко и леко се притесних Pensive Също и това, че е качила само 400гр от 35та седмица насам. Доктора и той коментира, че е малко бебе.

# 143
Ние днес бяхме и в 37+3 г.с нашата бебека е 2 900 гр. и казаха, че се движи чудесно и има перфектни показатели.

На обаче мен тромбоцитите са ми ниски и се консултирах с хематолог, който каза, че са в норма и е нормално да падат по време на бременност и ми изписа В12. Но АГ, каза че най-вероятно с тромбоцити под 130 (моите варират между 100-120 от последните изследвания) може да не се съгласят да ми сложат упойка или ако се наложи секцио да е с пълна. Следя се в частна болница и въпреки всички прегледи и изследвания проблема с тромбоцитите се констатира в последните седмици, а те не са били високи и на изследвания предните месеци. Малко ме напряга факта, че лекарите в болницата, в която се следя не ме съветват или успоковат, а ме изпращат да си търся хематолог и лечение. Ако не се вдигнат да раждам без упойка и да стискам палци да не се стигне до критична ситуация. Днес и моя ММ беше с мен на преглед, за морална подкрепа и не беше очарован, че не ни се обяснява, а само се констатира проблем, но не и възможности за излизане от него. Не мога да повярвам, че съм единствения човек до сега с ниски тромбоцити и то не много под границата, и няма какво да не посъветват. Дори обмислям да се консултирам и в друга болница за самото раждане.

# 144
  • Варна
Нашият в 40 седмица беше 3.116 кг. За 16 пълни дни беше качил 492 грама, ако трябва да съм съвсем точна. В момента е на диета без никакво сладко, освен плодове, че ме плаши с тази скорост на качване преди раждане. Днес съм вече 40+5 седмица.

# 145
Моята девойката в деня на раждането в мериха 3000гр, като апарата давал грешка +/- 400гр, а тя се роди 3170гр, това в 40+2г.с.

# 146
Имам питане, на светло или тъмно оставяте бебето през дневните дрямки?
Може ли при кърмене да се хапне суши? След седмица е рожденния ми ден и искам да се почерпя 😁

# 147
Бебка на последния ултразвук в 38+1 я измериха 3.700 кг. В деня на раждането точно в 40 беше 3.510 кг. Както и предполагаха височината й (която беше 53 см при раждането) много беше изкривила резултата от формулата им, така че може и при по-нисички бебоци да връща резултат много по-нисък от действителното.

Аз за дневните дрямки я оставям на светло, само да не грее директно в нея.

Мисля, че суши е позволено при кърмене вече.

На нас бебка направо ще ни изяде ушите от глад. И преди си хапваше добре, но вчера вечерта направо ни смая. Кърмих я 3 часа (виждаше се, че има кърма и към края) преди да се откажа и да й дадем 90 мл АМ. Сега пак след 1 час кърмене успя да изпие и 70 мл АМ. Вашите бебоци имате ли идея по колко ядат?

# 148
И при нас вчера беше пълен цирк с храненето и в резултат 8 мокри и 4 мръсни памперса. Не мога да разбера дали съм прекалила с храненето. Притеснява ме факта, че не мига да разбера дали се е наял след кърменето, защото винаги записва. Отделно почти след всяко хранене хълца. Гледах една лекция на Ася Демирева и каза че това е рефлукс, та малко ме притеснява това. Аз от както имам кърма спрях АМ. Нямам идея по колко яде. В болницата ми казаха да взема кантар, но някак си не искам да се вманиачавам. Ще чакам следващия преглед, за да разбера как наддава.

Иначе вчера ни беше първата баня, голям филм, не къпането, а след това тоалета, то очи, уши, нос, мазане, обличане, голям рев падна, което леко ме панира, но таткото ме балансира доста добре.

Искам да започна да го извеждам навън,  знам че трябва  да е постепенно, ни не знам точната схема. Както казаха идната седмица имам рожден ден и искам до тогава да можем да излезем на разходка за поне половин час.

Искам да започна да го нося в слинга, няма проблем и там да си спи, нали?

# 149
И при нас вчера беше пълен цирк с храненето и в резултат 8 мокри и 4 мръсни памперса. Не мога да разбера дали съм прекалила с храненето. Притеснява ме факта, че не мига да разбера дали се е наял след кърменето, защото винаги записва. Отделно почти след всяко хранене хълца. Гледах една лекция на Ася Демирева и каза че това е рефлукс, та малко ме притеснява това. Аз от както имам кърма спрях АМ. Нямам идея по колко яде. В болницата ми казаха да взема кантар, но някак си не искам да се вманиачавам. Ще чакам следващия преглед, за да разбера как наддава.

Иначе вчера ни беше първата баня, голям филм, не къпането, а след това тоалета, то очи, уши, нос, мазане, обличане, голям рев падна, което леко ме панира, но таткото ме балансира доста добре.

Искам да започна да го извеждам навън,  знам че трябва  да е постепенно, ни не знам точната схема. Както казаха идната седмица имам рожден ден и искам до тогава да можем да излезем на разходка за поне половин час.

Искам да започна да го нося в слинга, няма проблем и там да си спи, нали?
Може да се почерпиш със суши, и аз го чакам този момент. А за излизането гледай да е плавно. Дават го хубаво време. Когато е над 10градуса и няма дъжд и мъгла може да се излиза. Може да увеличаваш интервала всеки ден с по 5 мин. Например първи ден 5 мин в двора или терасата, втори 10 и така докато ги направиш 30мин. После вече спокойно може да си излизаш и на по-дълги разходки. Възползвай се от хубавото време.

Общи условия

Активация на акаунт