Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 16 522
  • 418
  •   1
Отговори
# 315
При нас пък беше голямо притеснение с кърмата, все мислех, че не се наяжда. От вчера обаче явно ми слезе и усещам, че си яде, 7ми ден след раждането. Не смея да се зарадвам, с първото си дете не се справих с кърменето, сега разбирам, че явно този страх първите дни от недохранване е бил основната причина за това, и ми става много мъчно.
Да похваля, има акушерка в Надежда, която много помага за кърменето. Страшно полезна  ми беше. Аз я помня от първото раждане, тя и тогава ми показа как да сложа бебето, но тогава беше само това, а сега всеки ден идваше по няколко пъти да види всичко наред ли е. Като цяло обстановката беше страхотна в болницата, украсяваха за Коледа, на всякъде бебета, родилки...За съжаление имаше доста бебчета в кувьози, надявам се всички да са добре..
Пъпчето на малката не е паднало още, и явно сме го закачили и има малко кръв. Чакам утре педиатъра на посещение, надявам се, че няма да има проблем.

# 316
Leti07, вкъщи поддържаме температура около 20 градуса. Бебето е облечено по ромпър или боди с дълъг ръкав и ританки. Докато спи е с чувалче, одеяло ползвам само в количката навън и в кошницата в колата.

Относно позата по време на сън. Най-безопасната такава е по гръб, но с главата на бебето обърната настрани. По този начин няма как да се задави. Важно е да се редува страната, на която е обърната главичката, за да се избегнат деформации. Спането настрани крие рискове и не се препоръчва. Когато бебето е поставено така, то много по-лесно може да се претърколи по корем, а това е позиция, която е силно свързана с повишен риск от SIDS (Синдром на внезапна детска смърт). Новородените нямат добър контрол на главата и шията и може да останат с лице в матрака ако не са под постоянно наблюдение.

Благодаря много за полезната информация! Нашата бебка сама намира начин да се завърти и да лежи хем по гръб, хем със завъртяна главичка, както ти съветваш - това ме успокоява че е добре в тази поза.

Вие извеждате ли бебчетата си навън с колички вече или за повече време ако са под 40 дни, и вярвате ли че трябва да са вкъщи за целия период? Ние бяхме няколко пъти за по 5 минути и увеличавахме всеки ден с 5 минути, но времето се развали и малко ни разби прогреса, бяхме стигнали до 25 мин. 😁 Много ми се иска да излизам с малката и с количката из квартала, но ние поне имаме и дворче, та не сме вързани в апартамент.

Ние днес минахме по-рано на първа консултация - бебка има някакви хриптения от време на време в гърдите в комбинация със сополи - педиатърката ни каза, че иска да вземем секрет от носа и на база това, ако има стрептококи ще каже какво да е лечението. Посъветва ни и да пробваме да даваме Туя на малката, хомеопатия било - не съм сигурна как се чувствам относно това, ММ също е скептик. 😁

# 317
Лети, стискам палци да е само настинка и дори само с хомеопатия да се оправи бързо! Flowers Four Leaf Clover

Ние не вярваме в това, че 40 дни трябва да стои затворена вкъщи и почнахме да я извеждаме от 10-тия ден по малко, като вече е била навън и за час. Гледаме да излизаме обяд/следобед като е по-топло, няколко дена хванахме слънце дори.

# 318
Ние вкъщи държим 22-23 градуса, гледам да спим на 21, поне толкова показва термометъра, колко е верен обаче не знам. За спането я държа по гръб и забравям да сменям главата на къде е, ако трябва да съм честна, но гледам, че тя само си я върти ту на едната ту на другата страна, та трябва да е ок.

Днес бяхме на първи преглед при педиатърката и госпожицата е качила има няма 1кг откакто са ни изписали и сега е 4070гр, а я изписаха 3080гр и е станала 52см, от 50см. Това ме успокоява, че явно добре си хапва и й стига кърмата, че по едно време нещо се бях притеснила.

За излизането ние излизаме навън има ли слънце гледаме да излезем, понякога излизам и вечер с нея и кучето, като тя е в слинга, но него сякаш не го броя много.

# 319
При нас пък беше голямо притеснение с кърмата, все мислех, че не се наяжда. От вчера обаче явно ми слезе и усещам, че си яде, 7ми ден след раждането. Не смея да се зарадвам, с първото си дете не се справих с кърменето, сега разбирам, че явно този страх първите дни от недохранване е бил основната причина за това, и ми става много мъчно.
Да похваля, има акушерка в Надежда, която много помага за кърменето. Страшно полезна  ми беше. Аз я помня от първото раждане, тя и тогава ми показа как да сложа бебето, но тогава беше само това, а сега всеки ден идваше по няколко пъти да види всичко наред ли е. Като цяло обстановката беше страхотна в болницата, украсяваха за Коледа, на всякъде бебета, родилки...За съжаление имаше доста бебчета в кувьози, надявам се всички да са добре..
Пъпчето на малката не е паднало още, и явно сме го закачили и има малко кръв. Чакам утре педиатъра на посещение, надявам се, че няма да има проблем.

И аз съм в Надежда и бебетата ги слагат да лежат и спат винаги настрани защото ако повърнат да не се задавят и с одеалохкоето е под мишниците.Родих на 16 и още седя заради бебето но се оправя..

# 320
Значи сме се засекли, аз родих на 18ти.
Наистина, разбрах, че има доста бебчета в кувьози, но там неонатолозите са страхотни, пожелавам ти бързо да се оправяте и да ви изпишат Heart

И аз съм в Надежда и бебетата ги слагат да лежат и спат винаги настрани защото ако повърнат да не се задавят и с одеалохкоето е под мишниците.Родих на 16 и още седя заради бебето но се оправя..

# 321
Ние сме на разходки от около 10 ден, но понеже нямаме тераса, държахме бебето до прозорец няколко поредни дни. После я опаковахме и започнахме из квартала като всеки ден увеличаваме. Първият път май направихме едни 30-40 мин, но беше слънчево и топло. Мен повече ме притеснява какво ще правим, когато стане мъгливо и студено, не искам да видим само вкъщи, но ще го измислим.

И влизам с въпрос към всички, родили секцио - как се чувствате, добре ли се възстановявате? Аз съм 18 дни пост секцио и вече ме боли само при определени движения, но мястото все още си го пазя и синее доста доволно.

# 322
Ние от 15-тия ден сме навън. Първия ден за час, но след консултация с Ася Демиева, вече всеки ден. Единия път и три часа направихме. Тя ни каза колкото може майката да понесе, толкова и бебето. А той толкова сладко спи навън. Като цяло обедния сън му е навън.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 20:07 от gadolina

# 323
Здравейте, мили мами, днес в 00:50 се роди моята втора дъщеря Елиза в 38 г.с. след нормално раждане. Имаше малко усложнения при самото раждане, но се надявам следващите дни да става все по-добре.

# 324
Здравейте пропоръчайте ми колан за стягане на корем след раждане.Аз имах един сив но ми беше голям и не стяга.

# 325
JamJam, честита малка Елиза! Gift Heart Бързо възстановяване на теб и нека скоро двете принцеси си играят заедно вкъщи!

# 326
  • Варна
Честито на всички родили! Да са ви живи и здрави бебчетата! На майките бързо възстановяване!

Ние от 20-ти вече сме си вкъщи след цели 8 дни в болницата.

За температурата в стаята и ние сме на 21-23 градуса, без да включваме печка. За позата на спане ще се коригираме, благодаря, за което! Дрешките при нас са една идея в повече, като го завиваме с одеалце. Два пъти (днес и онзи ден) го извеждахме на терасата за по 5 минути. Тези дни, ако е хубаво времето, ще го изведем и навън в количката. Аз още от последната нощ в болницата го карам само на кърма. За тези, които се притесняват дали ще кърмят и ако нямат достатъчно кърма да споделя при мен как беше. В началото почти нямах и коластра, даже на два пъти за няколко секунди в болницата се чудих как ще стане и ще имам ли кърма, макар че отпреди си бях казала, че каквото, такова. Няма да се притеснявам и обвинявам. Все пак реших да дам шанс и тялото ми само да си реши. Та не се отказах, взехме силиконовите протектори и постепенно стана. Последната нощ в болницата не съм му давала от готовото мляко и реших да го оставя само на кърма. И от тогава вече само така се храни. Та само спокойно и търпение по този въпрос!

Вкъщи вече сме спокойни и двамата. Само първата нощ беше малко тегаво с нощното ставане, но още на следващата всичко беше доста по-добре. Като цяло го храня, когато се събуди и заплече. Не спазвам графика от болницата. Вечер го храня в 12 и заспива към 1 без нещо. Сутрин се буди към 5 до към 6. После към 10. Има си апетит, което ме радва. Не е като мен злоядо от бебе. Попът му падна още в болницата, та се радвам, че така стана.

Иначе аз се чувствам супер. На 20-ти като се прибрах се теглих и бях 54.4 кг., а на финала бях 59 и малко. Единственото е, че от престоя в болницата седмица се чувствам желе в краката, но аз и не съм тренирала цяла бременност от мързел. Вчера вече бях 53 кг., което е с 1 кг. повече от началното ми тегло. Коремът ми е той си е със старите размери. Маааалко се прецаках, че си взех колан за стягане след раждането, а той няма да ми трябва. Четох, че мога да го ползвам за кръста евентуално, но трябва да го пробвам да видя дали не ми е голям. Joy Много съм се обездвижила щом се задъхвам да изкача 4 ет. От 1-ви мисля да почна с тренировки за стягане, както и за гръбначния стълб, че там пораженията са доста големи.

А да попитам на колко градуса вода къпете?

# 327
Честито на всички родили! Да са ви живи и здрави бебчетата! На майките бързо възстановяване!

Ние от 20-ти вече сме си вкъщи след цели 8 дни в болницата.

За температурата в стаята и ние сме на 21-23 градуса, без да включваме печка. За позата на спане ще се коригираме, благодаря, за което! Дрешките при нас са една идея в повече, като го завиваме с одеалце. Два пъти (днес и онзи ден) го извеждахме на терасата за по 5 минути. Тези дни, ако е хубаво времето, ще го изведем и навън в количката. Аз още от последната нощ в болницата го карам само на кърма. За тези, които се притесняват дали ще кърмят и ако нямат достатъчно кърма да споделя при мен как беше. В началото почти нямах и коластра, даже на два пъти за няколко секунди в болницата се чудих как ще стане и ще имам ли кърма, макар че отпреди си бях казала, че каквото, такова. Няма да се притеснявам и обвинявам. Все пак реших да дам шанс и тялото ми само да си реши. Та не се отказах, взехме силиконовите протектори и постепенно стана. Последната нощ в болницата не съм му давала от готовото мляко и реших да го оставя само на кърма. И от тогава вече само така се храни. Та само спокойно и търпение по този въпрос!

Вкъщи вече сме спокойни и двамата. Само първата нощ беше малко тегаво с нощното ставане, но още на следващата всичко беше доста по-добре. Като цяло го храня, когато се събуди и заплече. Не спазвам графика от болницата. Вечер го храня в 12 и заспива към 1 без нещо. Сутрин се буди към 5 до към 6. После към 10. Има си апетит, което ме радва. Не е като мен злоядо от бебе. Попът му падна още в болницата, та се радвам, че така стана.

Иначе аз се чувствам супер. На 20-ти като се прибрах се теглих и бях 54.4 кг., а на финала бях 59 и малко. Единственото е, че от престоя в болницата седмица се чувствам желе в краката, но аз и не съм тренирала цяла бременност от мързел. Вчера вече бях 53 кг., което е с 1 кг. повече от началното ми тегло. Коремът ми е той си е със старите размери. Маааалко се прецаках, че си взех колан за стягане след раждането, а той няма да ми трябва. Четох, че мога да го ползвам за кръста евентуално, но трябва да го пробвам да видя дали не ми е голям. Joy Много съм се обездвижила щом се задъхвам да изкача 4 ет. От 1-ви мисля да почна с тренировки за стягане, както и за гръбначния стълб, че там пораженията са доста големи.

А да попитам на колко градуса вода къпете?

Откривам, че все по-полезни са чуждите преживявания, за да знаеш, че не си сам и да се почувстваш по-добре.

Ние къпем бебка на 38-40 градуса, бях купила такъв термометър за вода който слагаме в коритото - той показва температурата и има усмивки отстрани дали е достатъчно топла - та според него също идеалната температура е около 40°.

# 328
Ние също вече сме вкъщи след малко повече време в болницата. Моят е доносен, но все пак заради дишането се наложи да го сложат в кувьоз за няколко дни.
В момента съм на вълна помпане. Докато бяхме разделени започнах да стимулирам и се получи. Сега трябва да преминем към директно хранене от гърда.
Чувствата са доста силни, не мога да повярвам все още, че това прекрасно същество излезе от мен.

# 329
Как се справяте с коликите и как ги разпознахте?

На нас ни е много трудно да оригваме бебка след ядене. Пробваме различни пози и продължителност, но рядко има отчетливо и силно оригване, а 10-20 минути след ядене връща не твърде голямо количество мляко през устата. На адаптирано мляко сме.

Общи условия

Активация на акаунт