Кога и как да кажа на сестра ми, която обмисля аборт, че съм бременна?

• 4 267
  • 87
  •   4
Отговори
# 75
  • Варна
Brin de muguet, смяташ ли, че след седмица или две болката и мъката на сестрата ще е по-малка, че бременната авторка тогава да й каже? И тук понятието момент е много разтегливо във времето, според мен. Та авторката и след месец, дори два или три да каже на сестра си, надали ще е по-леко приета новината. Само предполагам.

# 76
Вторият резултат излезе миналата седмица и за съжаление диагнозата е потвърдена — детето ще бъде с тежки увреждания психически и физически. Дотук 6-7 генетици я съветват да прекрати бременността. Тя много се колеба как да постъпи, защото детето е много желано и чакано, но пък животът му никак няма да е лесен. ...

И тук идва въпросът — как да постъпя? Да кажа сега или да изчакам, защото решението ѝ е почти взето и предполагам какъв ще е изходът?
Scalestone, никой (авторката и пишещите) дори не му е хрумнало, че болката на сестрата ще мине за 1-2 седмици.
Въпросът е кога да каже, преди или след като сестрата вземе решение за прекъсване на бременност в 5-тия месец.

# 77
  • Варна
biborana, ясно ми е, но отговорих на Brin de muguet.

Авторката пусна темата и май повече не влезе да каже какво става. Не, че й е до това сега, но все пак някои й бяха задали въпроси.

# 78
  • Sofia
Добре ще отговоря, защото явно не ме разбират.
Не става въпрос дали болката ще намалее след две седмици. Най-вероятно няма. Но ако авторката изчака да премине този тежък момент, ще покаже на сестра си, че е уважила и разбрала болката й, че отдава важност на това, което се случва. Ще споделят заедно тъжния момент и после ще дойде времето на възстановяването, когато хубавите новини могат даже да помогнат на първата сестра.
Вече го писах.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 21:04 от Brin de muguet

# 79
  • На изток от Ада
Брин едва ли някой като нас тук е с няколко аборта

# 80
  • Sofia
Знам Наси, затова и ги попитах дали те са били на мястото на първата сестра щом дават подобни съвети.
Нужно е само да влезнеш в темите за Абортите и ще ти стане пределно ясно как се възприема една такава новина в подобен момент. Само човек, който не е минал през това, може да даде съвет сестрата да се изтипоса с бременността си баш преди аборта на другата ....

# 81
И като изчака, какво?! Страдащата ще страда с месеци, бебето на авторката пък ще расте. Каквото и да направи авторката, сестра й ще бъде нещастна (не заради авторката, заради аборта). Така че да приключва с въпроса възможно най-скоро.

# 82
  • На изток от Ада
Въпроса е сестрата да направи аборта без да знае

# 83
  • София
Защо е нужно сестрата да разбере точно в този момент? Какво ще й донесе това? А на щастливо бременната какво ще донесе? След 2 седмици болката няма да е изчезнала, може да не е и по-малка, но ще са преминали няколко ключови момента, които такава новина според мен би могла да влоши. Не съм минала през това, но виждам че и хора, които са, мислят така.

# 84
  • Варна
Авторката, ако чете и ще пише занапред, може ли да каже има ли вариант да каже чак, когато роди?

# 85
  • На изток от Ада
Е .. 
Как чак тогава?  Да се крие ли ?

# 86
  • Варна
Тя и сега се крие. Освен ако не е казала вече.

А и аз от написаното останах с впечатление, че не се виждат често, а може и в различни градове да са.

Има и нещо друго, което май не видях някой да напише, не, че не е логично. Сестрата с проблемната бременност надали някога ще преживее напълно този аборт, дори да има и друго дете/деца. Та като/ако мине абортът, авторката според мен да не чака прекалено дълго, а да каже. То и ще й проличи още повече може би.

# 87
  • На изток от Ада
Каза че сестра й споделя  но пък може да са,в различни градове.
Но се разбера че други хира знаят.
Сестрата да не разбере от общ познат

Общи условия

Активация на акаунт