Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 302
  • 328
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ох, съвсем се шашнах. Да не би аз нещо да не съм я разбрала правилно? Каза, ме трябва да имам доказателства за нанесения психически тормоз и че той ми вреди. Посъветва ме да поработя с ПУЛС, някакво НПО явно. Аз също си мислих, че ще е в мой ущърб това с експертизата. Тази адвокатка работи изключително само по подобни дела и уж е надеждна, но се притесних сега…

И от какво се притесни? Или работи по ограничителна заповед ако имаш доказателства. Или просто забрави тия глупости и виж, че нищо няма да стане. Докато припознае силом детето и минат експертизите ще са минали година-две, ако изобщо тръгне да прави нещо подобно, в което всички тук дълбоко се съмняваме. И после пак никой няма да му даде детето освен ако не си изкараш по своя инициатива бележка, че си луда.

# 256
Ох, съвсем се шашнах.
Скрит текст:
Да не би аз нещо да не съм я разбрала правилно? Каза, ме трябва да имам доказателства за нанесения психически тормоз и че той ми вреди. Посъветва ме да поработя с ПУЛС, някакво НПО явно. Аз също си мислих, че ще е в мой ущърб това с експертизата.
Тази адвокатка работи изключително само по подобни дела и уж е надеждна, но се притесних сега…

Ти не си спирала да се притесняваш.

За 9857983782-ти път:

1. Гледай си бременността
2. Не подписвай детето да вземе имената му

Започвам да си мисля, че наистина нещо не те слуша главата.

# 257
И аз минах този тормоз. Вчера ме видя бившия ми с новата му и се обърна на другата страна. Ще видиш и ще разбереш, че на тези хора деца не им трябват. Трябва им жертва, от която да смучат енергия. Намерили си нова много бързо ще забрави за теб и за детето, дори е възможно да говори, че детето не е от него. Знаеш ли през какво минах, чак тестове за наркотици правих, но той дете не взе, защото идеята му е била през цялото време да ме тормози.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 11:07 от ЗЛОДЕИДА

# 258
Злодеида, явно всички мъже горе-долу имат един модел, който следват.
Адвокатката каза, че в обвиненията най-често се чете как всяка жена е курва, наркоманка или алкохоличка.
Между друготои аз съм се страхувала дали не е възможно, когато сме заедно да ми сипе нещо в чашата и после да ме застави да си правя тест. Сега ми е супер като го няма и знам,че тая опасност не е валидна.
Мъжете може да бъдат много подли и отчаяни и не знам защо всички си мислят, че ще им вземем имането, дето го нямат, като и за една издръжка се крият като мишки….

# 259
  • Пловдив
Цитат
Адвокатката каза, че в обвиненията най-често се чете как всяка жена е курва, наркоманка или алкохоличка.
Поизхвърлила се е според мен, може би за да те успокои или с оглед нейни конкретни случаи. Не са чак толкова често такива обвиненията (даже ако под "курва" разбираме просто изневяра) - напротив, има всякакви: истерясва, бие децата, не се грижи за тях, не домакинства, настройва децата, лъже... Подобни са за мъжете, плюс "бие ме". Не е и нужно, подчертавам, жената да е курва или наркоманка, за да останат с бащата децата, вървят някакви такива митове щото. Но НЕ се отнася за твоя случай, изобщо - за случай с такъв баща, който се появява сега, и хоп, дай детето при него. Няма опасност. Не му давай да те излага и събирай по възможност доказателства как се държи, обаче не се престаравай, стига вече си се психирала и стига си търсила хора като нас по форуми, адвокати на живо и какви ли не, да ги питаш по сто пъти едно и също. Отдалечи се малко от тия страхове, в които сама се хвърляш и потъваш.

# 260
Можеш ли да ми обясниш как някакво гадже ще ти сипе нещо в питието и вместо да подадеш жалба срещу това, защото е престъпление, той ще застави теб да си правиш тест за наркотици? И това ще бъде прието в съда? Яко филм+. Пожелавам ти здрав разум.

# 261
  • София
И аз минах този тормоз. Вчера ме видя бившия ми с новата му и се обърна на другата страна. Ще видиш и ще разбереш, че на тези хора деца не им трябват. Трябва им жертва, от която да смучат енергия. Намерили си нова много бързо ще забрави за теб и за детето, дори е възможно да говори, че детето не е от него. Знаеш ли през какво минах, чак тестове за наркотици правих, но той дете не взе, защото идеята му е била през цялото време да ме тормози.

Абсолютно. Убедена съм, че върже ли му някоя мадама, не само ще забрави, че иска родителски права, ами и ще се опита да се скатава и въобще ще забрави, че има дете. В случай, че го припознае, де. Макар, че аз смятам, че целта му изобщо не е детето, а да накара майката да не иска издръжка. Толкова е прозрачен, че няма накъде. Ама авторката /в случай, че темата е истинска/ не стига, че е глупава (в смисъл, патка-шматка) и му се връзва, ами и 1946 човека ѝ казаха нещо, тя пак...

С тия нерви по време на бременността най-много бебето да е тревожно и нервно, друго няма да стане!

# 262
Светулчица, припомни ми един далечен разговор, в който той твърдеше, че аз съм раждала детето щото от него нещо да искам. И като питах какво, каза, че още не знае 😀
Накрая може да се окаже, че и издръжката няма да мога да си получа.
Ами, какво да кажа, може би наистина не е трябвало да му се впечатлявам, но пък коя майка не би се разстроила, ако някой я заплаши с детето и?

# 263
  • София
Ти издръжка няма да получиш ако не припознае детето, разбира се.
И да, всяка майка ще се уплаши, но след шока, ден, два, три, ще се освести и ще види реалните рискове, а после ще си гледа живота.

# 264
Ама чакай сега… Каква издръжка? Нали не искаше той да знае къде си, че изобщо си родила и да има нещо общо с детето ти. И ще го пишеш с баща неизвестен?
Шансът да плаща на адвокати и да води съдебни битки е нищожен. Да кажем, че все пак го направи -  той детето няма да ти вземе, възможно е да получи родителски права, ако ги иска и докаже, че е бащата, като до 2-годишна възраст ще има право да го вижда в твое присъствие уикенда, а след това ще има право да го взима два уикенда месечно с нощувка. В този случай ще дължи и издръжка. Реално след няколко виждания с детето, което реве, повръща и има нужда от смяна на памперс, нито ще го взима, нито ще си получиш издръжката. Не съм юрист. Това не е правен съвет. Наречи ме Ванга.

# 265
Светулчица, припомни ми един далечен разговор, в който той твърдеше, че аз съм раждала детето щото от него нещо да искам. И като питах какво, каза, че още не знае 😀
Накрая може да се окаже, че и издръжката няма да мога да си получа.
Ами, какво да кажа, може би наистина не е трябвало да му се впечатлявам, но пък коя майка не би се разстроила, ако някой я заплаши с детето и?

Ти какво точно искаш от този човек? Да нямаш контакти с него, или издръжка? За какво ще се криеш из болниците, ще мислиш къде да раждаш,, ако чакаш издръжка от него?

# 266
Аз също не разбрах авторката какво всъщност иска. Разбрах само, че е драма куин.

# 267
Според мен е лабилна по природа, но сега с хормоните това се е засилило. Бащата вероятно е някакъв енергиен вампир, който се радва като успява да дразни. Знае, че авторката поддава и натиска. Просто за удоволствие.

# 268
Може да е "Drama Queen", но се притеснява.
Задействали са се майчнските и инстинкти. Не я виня. Моите също са много силни, особено,  когато бях бременна и по-късно с малко бебе.
Ние лесно  пишем "няма страшно", но на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 269
Искам да си родя детето, като си изляза от болницата с него като единствен фигуриращ родител.
После, ако той тръгне да се доказва, след n броя прочетени коментари тук, разбрах, че няма как да избягам от вписването му в акта на детето.
На пък това отнема не малко време. Току-виж си е хванал някоя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт