Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 378
  • 328
  •   1
Отговори
# 300
Ивелина,
просто е - БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
обади ли се, затваряш, без обяснения.
Ако се появи в болницата - казваш, да викнат охраната и да го изгонят.
Ако донесе декларация за припознаване - казваш/пишеш оспорвам.
Ако заведе дело, наемаш адвокат и го слушаш. Да не стане като в темата - ние си пишем, даваме съвети, а ти действаш точно обратно.

С най-приятелски чувства ти пиша - но се държиш като лигла в ролята на жертва. В момента нямаш сериозен проблем. Бившият реално не те заплашва - заплахата е да те убие, набие, да отвлече детето. Той е казал, че ще води дело за отнемане на родителски права (и това не е заплаха). Той само ти лази по нервите, а ти се връзваш.

С тези твои нерви не знам как ще гледаш бебе. Само като се сетя за колики, никнене на зъби и т.н, чест плач, недоспиване. Страх те е, че бившият те е провокирал и записал. А какво ще правиш, когато бебето те "провокира" - ще крещиш, обиждаш, щипеш, биеш?
Момиче, пази си нервите, ще ти трябват. И си избирай битките, не се връзвай за глупости. Малкото човече, което расте в теб ще има нужда от сигурност, от здрава и спокойна майка.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 21:35 от biborana

# 301
  • София
Като чуеш, че е той - затваряш. Никой не те принуждава да разговаряш с него.
Така е. Но тогава няма да има мелодрама.

# 302
Ще мисля вариант просто наистина мобилния оператор иска заплащане на неустойки, което в момента за мен е непосилно.
Какви мобилни оператори бе жена. Блокирането е БЕЗПЛАТНО. Ако не знаеш как, помоли някой да ти покаже как става.
Колко пъти ти казаха, да не разговаряш с него. Или ти искаш да си сигурна, че ще дойде на раждането и ще подпишеш за припознаването? За да си удължиш ролята на жертва.

# 303
Не мога да изляза от филма. Не мога…. Не мога.
Съжалявам за адът в който ще вкарам мен, детето ми и родителите ми. Съжалявам, че на пук реших да дам живот и от егоизъм ще погубя всички… И не защото не мога да отгледам детето си, а защото той няма да ме остави на мира.
Днес ми звъня и каза, че ще ме потърси преди месеца на раждане и няма да има къде да се скрия.

Е, той и сега може да те потърси, ама явно не иска. Ти не си със сменена самоличност някъде под прикритие, не живееш в кашон на улицата, живееш при родителите си. Едва ли е тайна къде живеят те, но не те търси, нали? Ти  си поддържаш комуникация с него, мечтаеш си за издръжки и си мислиш, че много му пука да те търси и много държи да става баща.

Надявам се, че не тормозиш родителите си с такова поведение, каквото показваш тук.

# 304
Ивелина, може да се повтарям вече не помня че откога е темата, но потърси ПСИХИАТЪР. Никога не давам такъв съвет с лека ръка, но тук мисля има крайна нужда. С тази свръх тревожност направо залиташ в паранои и натрапчиви мисли и дълбаеш все повече и повече. Под огромен стрес си, не реагираш адекватно, правиш грешни стъпки и накрая хем ще направиш най-голямата глупост да го запишеш баща, хем ще си навредила на бебето си от толкова стрес. Нали те естрах да не те изкара неадекватна? Натам отиваш, помогни си от някъде се издърпай!

На психиатър може да се отиде безплатно по ЗК с направление. Нямаш оправдания.

# 305
  • София
Момиче, спри да си развяваш историята навсякъде, ставаш лесно разпознаваема. И във ФБ ти дадоха същите съвети - ти не чуваш. Трябва да си помогнеш сама, имаш и адвокат, и родители. Ако продължаваш по този начин да се държиш започваш да изглеждаш много лабилна и ще си вкараш автогол. Никаква комуникация, никакви обяснения. Той все още не е НИКАКЪВ, нито на теб, нито на бебето.

# 306
Може да се ограничат обаждания от непознати номера като цяло. Човек като не желае да разговаря, няма кой да го накара. Почвам да си мисля, че мъжът не е толкова крив.

# 307
  • София
Момиче, спри да си развяваш историята навсякъде, ставаш лесно разпознаваема. И във ФБ ти дадоха същите съвети - ти не чуваш. Трябва да си помогнеш сама, имаш и адвокат, и родители. Ако продължаваш по този начин да се държиш започваш да изглеждаш много лабилна и ще си вкараш автогол. Никаква комуникация, никакви обяснения. Той все още не е НИКАКЪВ, нито на теб, нито на бебето.
Минала е етапа на започването.
Тя изпада в истерия от един разговор, който е могла да избере да прекъсне на секундата. Обаче избира истерията. Никак не е добре за едно дете да има такава майка.

# 308
  • София

Ами... то е елементарно.
Нямам какво повече да добавя.
Няма ли кой да заключи тази безумна тема!

# 309

Ами... то е елементарно.
Нямам какво повече да добавя.
Няма ли кой да заключи тази безумна тема!

Убедена съм, че момичето иска бебето да си има баща...
Може би дори самата тя му се обажда от време на време.
Предполагам, че ще го притиснат накрая да признае бебето, за да има и издръжка.

# 310
Аз пък мисля, че тя е наистина много уплашена. Той я знае, че е такава и умишлено я дразни и тормози. Когато човек е в паника, не разсъждава нормално. Съмнявам се той да плаща издръжка, най-вероятно се води безработен. Просто иска да я подлуди и съответно, ако признае детето ще има достъп да я дразни до 18 годишната му възраст. За всеки подпис ще има циркове.
Има такива хора, колкото и да не ви се вярва.
Жената има нужда от една силна фигура да я защити. Брат, чичо,  баща. Раждане в друг град (поне).
Ако съм сглупила да се обвържа с такъв,  щях да направя всичко, наистина всичко да защитя себе си и детето.

# 311
Предполагам, че ще го притиснат накрая да признае бебето, за да има и издръжка.
Това е сексистско изказване, според мене.

Странен подбор на изрази - притиснат да признае бебето. Какво притискане, като има законови средства чрез съдебно дело
Абе, все си мисля, че и мъжът е участвал в правене на бебето и е нормално всеки човек ( дори и мъжете) да поема отговорности за  действията си.
Тези мижави издръжки, които дори не се актуализират автоматично, едва ли могат да мотивират някоя жена да иска да впише муньо в акта за раждане. Ако майките все още го правят е от морални подбуди - да намалят болката на детето от изоставянето.

# 312
  • София
Има си закони и за двете страни. Ако той иска да докаже бащинството си - има как да го направи. Ако тя иска от него същото - пак си има ред, по който това да стане. Притискане няма, двама души са го правили това бебе, само че май ни един от двамата не е вложил много акъл в това си действие.

Аз след братовата тема бях почти убедена, че ни пързалят, но щом се вихри драма и във фейсбук, може и да е истинска историята. Ако е... Явно въпреки всичките си заявки момичето драпа за внимание, най-вече Неговото, и всъщност никакво желание няма да го приключва и премахва, а напротив - тръпне в очакване на следващото му идиотско включване. И това ще е години наред. Горкото бебе ще има да расте постоянна драма и истерия.

# 313
Не ми трябват 300 лева, които я плаща, я не, той е и безработен… . Ще се справя с майчинството за нуждите на бебето и ще намеря начин да печеля пари/ уговорих се с работодател/, за да си стъпим на краката и да се установим самостоятелно с детето.
В обкръжението ми наблюдавам момченце на разведени родители, то на практика не помни съвместното съжителство с двамата си родители, защото беше прекалено малък.
Имат режим- стандартен с баща си/ 2 уикенда в месеца и бащата чинно изплаща издръжка.
Възхищавам им се, защото те нямат драми и войни, детето само решава при кого, колко време да прекарва и в действителност практикуват споделено родителство, ама без омраза, настройване срещу другия родител и прочее тъпотии. Не че питаят родителите топли чувства един към друг, но се въздържат, заради детето.
Еее, това ми е най-оптимистичния сценарии на мен…. В някой далечен ден, защото ако той реши ще си потърси правата и ще си признае детето…. Просто не искам други мизерии да ми прави….

# 314
Интересно ще е, ако и бащата на бебето пусне тема тук, каква ли ще да е неговата версия за вихрещата се драма, драги зрители Simple Smile
Дайте линк за фейсбук историята.

Общи условия

Активация на акаунт