Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 2 987
  • 120
  •   1
Отговори
# 75
  • Обран бостан ;)
И най-любимите ми оправдания от жени за пийващите им мъже:
"Той моя по принцип не пие, ама оня като вземе да му налива, налива..."
Това е типичното отношение към мъжа като към идиот. На такъв мъж обикновено и майка му е лоша, и приятелите виновни за какво ли не, а и любовницата ще бъде оскубана, но той винаги невинен.

Като еврото. Wink

# 76
  • София
Mandy bo e права. Баш натиск е. На мен в един бар скоро бармана ми заяви 'на майтап", че тези с водите ги закопават отвън в градинката пред бара. Хайде него го разбирам, че от това да се лее алкохол му зависи прехраната. Лошото е, че не само от бармани чувам подобни коментари. Най-много се дразня когато приповдигнатото настроение на някой се дължи на приема на алкохол, а иначе знам що за пън от класа е. Късат рязко синджира и голяма свобода пада, а в живия живот мишки по-ниски от тревата!
.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:03 от Линдичка

# 77
За мен да си адекватен не е достатъчно - по едно време се бях притеснила, защото приятелят ми пиеше по половин-една бутилка всяка седмица. Не съм го виждала пиян и неадекватен никога.
Но високата толерантност всъщност е негатив - може толкова много да пиеш, че да не ти личи.

За щастие спря навикът, тъкмо щях да повдигна въпроса и се запали по по-здравословен начин на живот, от 1-2г не пие почти никога.

За мен беше странно, защото аз пия само по повод, навън, в компания и не разбирам пиенето вкъщи. Защото всъщност не харесвам вкуса на алкохол. Laughing Смешното е, че той ме е виждал пияна и неадекватна доста пъти, а аз него никога.

Та да отговоря по темата - за мен е проболем ако е постоянен навик, и количествата са >200мл редовно.

# 78
  • Плевен
В България носенето на пиене е повод за гордост и тупане на гърди.За да станеш шампион по даден спорт си трябват тренировки,същото е при алкохола -за да носиш на пиене трябва да пиеш.За мен прекаляване с алкохол не е ок.За това си казвам -ние с мъжа ми не носим на пиене и не можем да пием.Мега тъпо ни е да седим на маса и да се наливаме,за това и за компания не ставаме.Сядаме,ядем ,наяждаме се и ставаме.Ни можем да пием,ни да ядем.
ПП:Мъжа ми е от Северозапада Simple Smile

# 79
  • София
Много е неприятно това с подвикванията и увещанията. Аз, както казах, като излезнем на заведение, си пия повече от чаша. Но миналата седмица имах много гадни киселини и хич не ми беше до алкохол и съответно, не поръчах.
Еее, не спряха коментарите.
Ти, какво, вече не пиеш ли? Сякаш лично тях съм отхвърлила.
Сипи си едно нищо няма да ти стане.
Сма защо не си поръчваш? Бременна ли си?
И още, за които не се сещам. Наистина много невъзпитано. Аз понеже съм инат и не страдам от конформизъм, се ядосах и още повече започнах да натискам в посока непиене - да им говоря за болестите, ензимите, стеатоза, снимки на алкохолизиран черен дроб и т.н.

# 80
Абуто, мъжът ми така обещава да свърши работа на свекървата, обаче всеки път като отиде е я на гости, я за риба. И тя така ми обясняваше миналия месец, че той има огромно желание и не го мързи, ама Гошо само го подкокоросва с неговия риболов, неговите покани за гости и такива глупости. Като й казах, че мъжът ми звъни на Гошо една седмица по-рано да се уговарят за риболов, тя се прави, че не чува. Еми щом така й е по-удобно, нека Гошо е виновен.
Разбира се, той й е дете, когато говориш за мъжа си така е малко по-смешно.

# 81
Да,да наливат им с фунията, пък те нашите герои се дърпат. Като почнете с тия глупости, все някой друг ще е крив. Аз поне си признавам, мога да се нарека прифесилист в тоя спорт, ама вече нямам желание. Правя се качествено веднъж на няколко години, по малко може би 2 пъти в годината. Иначе бира си пия всеки ден вечерта през топлото време, сега дори и тва пропускам. Жена ми също пие от време на време, да се натряска здраво е голяма рядкост.

# 82
Някои няма да ме разберат,но ще кажа мнението си. НЕ Е проблемът в алкохола... Някаква друга причина е двама души да не могат да живеят заедно и тя не е в алкохола...

# 83
  • София
Толкова хора “сменяват главата”, че алкохолът си е водеща причина за сбогом.
Ако съумеят овреме, че и много се лъжат с “той не е такъв/такава, като не пие.”

# 84
  • София
А, да - много мразя хора, които тотално се променят при приема на алкохол. Сядаш да пиеш с такъв човек и в един момент - олеле, кой е тоя и какви ги говори!

# 85
Алкохолът е единственият и достатъчен проблем. Няма алкохолик, който да е пълноценен човек и всичко да си му е наред. Доказано е, че унищожава когнитивните функции, отключва психични разстройства, променя те.
Аз имам по-либерално виждане кой е алкохолик обаче, хора, които пият 50 грама ракия вечер не са алкохолици. Моята баба пиеше по 50 грама ракия вечер, дядо ми не пиеше.

# 86
  • София
По мнение на СЗО (които не са меродавни винаги, но все пак...) ежедневната употреба на малки количества алкохол е рисков фактор, но не и доказан алкохолизъм.
Бих се съгласила тук с тях - 30-50 грама ракия или чаша вино са рисков показател, само че не са задължително алкохолизъм.

# 87
Ама то и семейства трезвеняци се развеждат...! Да вярвате,че алкохола е причината за раздялата е като да вярвате в Дядо Коледа... Говоря от опит. Както винаги... Чужд опит,в случая...

# 88
То всекидневното пиене, предполага и друг начин на живот. А пък пиенето по обяд, прави човек отпуснат. Просто не мога да си представя как после този човек бяга 5 километра и прави упражнения.
Иначе аз не харесвам нито пълното въздържание и размахване на пръст, нито обратното "айде бе, к'во ще ти стане" .
Ами забелелязали.ли сте по филмите. Често дават алкохолик, който полага огромни усилия да се пребори. Ходи на сбирки,има ментор ит.н.
В същото време цялото му семейство + приятели и колеги  се наливат всекидневно и дори половинките им се разхождат около тях с чаша вино или уиски в ръка. Grinning

# 89
  • София
След 40-45 започва много да си личи редовната употреба на алкохол. Даже изражението на лицето се променя. Едно такова, хем кисело, хем отпуснато.

Общи условия

Активация на акаунт