Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 4 001
  • 156
  •   5
Отговори
# 90
То всекидневното пиене, предполага и друг начин на живот. А пък пиенето по обяд, прави човек отпуснат. Просто не мога да си представя как после този човек бяга 5 километра и прави упражнения.
Иначе аз не харесвам нито пълното въздържание и размахване на пръст, нито обратното "айде бе, к'во ще ти стане" .
Ами забелелязали.ли сте по филмите. Често дават алкохолик, който полага огромни усилия да се пребори. Ходи на сбирки,има ментор ит.н.
В същото време цялото му семейство + приятели и колеги  се наливат всекидневно и дори половинките им се разхождат около тях с чаша вино или уиски в ръка. Grinning
Е-е-е,човек който получава абстинентни пристъпи само при вида на алкохол,значи си е баш алкохолик. Вкъщи на бар-плота редовно стои на сребърен поднос бутилка квалитетен скоч,но никога не ме е изкушавал да пия... Yum

# 91
  • София
Вярно е, че много хора не се развеждат с алкохолици и пияници, но не защото нямат други проблеми, а защото като в семейството има зависим другите стават ко-зависими и му робуват.

# 92
  • София
Точно така. Алкохолната съ-зависимост е по-опасна от чистия алкохолизъм.
Докато алкохоликът има опция да съсипе само себе си, съзависимите опропасяват себе си, децата си, близките си.
Сложна тема е това, трудна и тежка.

Социалното пиене също си е капан, да.

# 93
След 40-45 започва много да си личи редовната употреба на алкохол. Даже изражението на лицето се променя. Едно такова, хем кисело, хем отпуснато.
И паякообразни вени по носа и бузите - те се появяват дори по-рано и по-бързо, по това ги разпознавам веднага редовните къркачи.

# 94
В България носенето на пиене е повод за гордост и тупане на гърди.За да станеш шампион по даден спорт си трябват тренировки,същото е при алкохола -за да носиш на пиене трябва да пиеш.За мен прекаляване с алкохол не е ок.За това си казвам -ние с мъжа ми не носим на пиене и не можем да пием.Мега тъпо ни е да седим на маса и да се наливаме,за това и за компания не ставаме.Сядаме,ядем ,наяждаме се и ставаме.Ни можем да пием,ни да ядем.
ПП:Мъжа ми е от Северозапада Simple Smile

Това не е така, носенето е въпрос на гени и телосложение (маса). Най-големите алкохолици се напиват бързо. Те наистина пият много, но го пият вече пияни.  Който може да носи на пиене и веднъж в годината да му отпусне края, все си носи, нищо, че "не е тренирал".

# 95
  • София
Натискът за социално пиене е много голям. Миналата година 8 месеца не трябваше да употребявам алкохол заради медикаменти. На мен ми беше супер, обаче на всяко събиране се почваше: Ама какво ти има, от какво си болна, да не си бременна (това, придружено с мазно хилене).
Би ми било крайно неприятно, ако по принцип съм въздържателка и непрекъснато ме питат дали не съм болна или бременна.

# 96
Ама какво ти има, от какво си болна, да не си бременна (това, придружено с мазно хилене).
Би ми било крайно неприятно, ако по принцип съм въздържателка и непрекъснато ме питат дали не съм болна или бременна.
Мда, как те разбирам!
А , аз дори не съм точно въздържателка - пия само вкъщи, или ако имам легло, на което да си легна, наблизо Sweat Smile
Хората са невъобразимо невъзпитани!

# 97
Крайните въздържатели не ги питат, защото не ги канят. Шегичка. Дзън.

# 98
Крайните въздържатели не ги питат, защото не ги канят. Шегичка. Дзън.

Аз толкова не пия, че дори на нова година не могат да ме накарат даже да си потопя върха езика в чашата с шампанско. Буквално като от отрова бягам от всякакъв алкохол. Постоянно съм обект на шеги, къде чисти и добронамерени, къде подигравателни и с презрение. Свикнах вече толкова години.
Та толеранса ми към това партньора да пие е много, много нищожен - добре че ММ е същия като мен, та още повече ни подиграват. Joy

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:27 от HoneyBee33

# 99
Мен не ми пречи да си сипя в една чаша, да я разнасям гордо и да казвам наздраве наляво-надясно без да пия от нея! Никой не ме гледа чак толкова внимателно в ръцете Grinning

# 100
Ама то и семейства трезвеняци се развеждат...! Да вярвате,че алкохола е причината за раздялата е като да вярвате в Дядо Коледа... Говоря от опит. Както винаги... Чужд опит,в случая...
Алкохола не е ПРИЧИНАТА, но е ПРИЧИНА за раздяла.

# 101
Това "да не си бременна" е най-дебелашкия и глупав въпрос, незаслужаващ някакъв отговор. Пази Боже да имаш репродуктивни проблеми и да те питат на всяка кръчма и банкет.
Ама темата беше друга, не колко пием ние и колко състарява алкохола. 😆

# 102
Подканянето на някой да пие, е съвсем същото като натискът да си вземеш бонбон, торта или храна, независимо по какви причини отказваш. И подигравките са същите. И е също толкова неприятно.

# 103
Алкохола не винаги е причина за раздяла, но  всеки предполагам е бил свидетел на сцени, когато мъжът се е насвяткал здраво и жена му потъва в земята. Но си кютат заедно. Познавах двойка, в която жената и мъжът никога не присъстваха заедно на семейни събирания, или само тя, или само той. Но тя беше се нагледала на излагации и знам, че това беше причината. Човека нямаше буйно пиянство, даже беше забавен, но падаха всякакви филтри. За другите беше сиир, но на жена му не й беше смешно.

# 104
  • София
Честно казано, ако партньорът ми не пие по принцип, но на първото възможно парти се прави на мармалад, това е твърдо "Не" от мен. Очевидно пак е някаква болна връзка със самоконтрола.

П.П.: Моят приятел се е напивал и безобразно пред мен. Два пъти. Знам, че е било моментно и че няма порив да го прави всяка вечер, през вечер или при всяко излизане. Няма да го зарежда затова, че се е напил. Но ако забележа, че само чака да отидем някъде, че да фирка - ето това вече е зле.

Общи условия

Активация на акаунт