Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 4 168
  • 158
  •   2
Отговори
# 150
Аз не знам , дали съм много фина и изтънчена, ама  тия, които твърдят, че носят много ...ми попадат в графа „ липса на социална и емоционална зрялост“ - малко самоконтрол и усет, за това  кога , колко, за какво  .. е уместно да се хвалиш, не е излишен.

# 151
  • София
Аз не знам , дали съм много фина и изтънчена, ама  тия, които твърдят, че носят много ...ми попадат в графа „ липса на социална и емоционална зрялост“ - малко самоконтрол и усет, за това  кога , колко, за какво  .. е уместно да се хвалиш, не е излишен.
Никакво място за хвалене няма. Не случайно написах, че това е най-добрия материал за алкохолизъм. Дори когато е вярно не е нужно да се налива човек, защото може. И да, при повечето хора е самозаблуда освен всичко останало.
И извън това нито оплакване, нито хвалене е факт, че има хора с по-висока поносимост, и такива с по-ниска. Жълтата раса почти не понася алкохол. Жените по-бавно метаболизират. Това е просто статистика. Не знам защо скачане и оценявате като хвалба нещо, което е предразположение към болест.

# 152
Аз не знам , дали съм много фина и изтънчена, ама  тия, които твърдят, че носят много ...ми попадат в графа „ липса на социална и емоционална зрялост“ - малко самоконтрол и усет, за това  кога , колко, за какво  .. е уместно да се хвалиш, не е излишен.

Защо да е непременно хвалба? Това просто е някаква качество и не виждам нищо лошо човек да си познава организма, респективно да може да си планира поведението.  На дъщеря ми като студентка веднъж и наливали някакви питиета (нищо фрапантно не беше, да не си помислите нещо сега), обаче тя е наследила гените ни и си знаела какво може. Но после я питали "Ама ти защо не си пияна?"  А тя им казала " А защо да съм пияна?".

И изобщо носенето не е предпоставка за алкохолизъм. Това пък откъде дойде?

# 153
  • София

И изобщо носенето не е предпоставка за алкохолизъм. Това пък откъде дойде?
Води се предпоставка, защото ако на такъв човек му е интересно или е в пийваща среда може да превърне това в ежедневие, защото няма да му пречи, нали не се напива видимо. И така с годините системната злоупотреба става зависимост. Но това не означава реверсивна каузалност, т.е. не е казано, че ако можеш да носиш ще искаш да се наливаш ежедневно.

# 154
С надпредване на възрастта толеранса ми към пияни мъже и пиещи редовно мъже е изключително нисък. ММ най-много с блеснал поглед и ухилен до уши съм го виждала. Свадливи, агресивни, загубили бистра мисъл, завалващи говор, залитащи от изпития алкохол - наистина не мога да понасям. Дразнят ме и такива, които пият много, макар и принципно да носят и да им проличава чак след по-голямо количество. Неприяно ми е пиенето на бира от обяд с обяснението, че то било само бира.

# 155
  • По света и у нас
Ще ме дразни ако пие всяка вечер по едно или повече. Ако се сеща през ден за една бира или коняче няма да ме дразни, но това да не му е редовно.
Обичам да е по-отговорен от мен.

# 156
Много ми е странно, че толерантността към тютюнопушенето май е по-голяма отколкото към нормалното пийване. За алкохолизъм и дума не става.

# 157
Алкохолик е този,който не може да се напие като хората. Да,именно той. Нормалният човек се напие до "козирката" веднъж в месеца и после това му държи "влага" месеци наред. Докато алкохоликът не може да се наслади на алкохола. И като изтрезнее веднага пак се хваща за бутилката с безумната идея,че този път ще се "отреже" както трябва,но не става...

# 158
Стана ми любопитно - кога на човек му "се налага" да пие? Joy
На сватба или друго тържество. Веднъж така напиха ММ с домашна ракия. Той човека, свикнал на бира само и в комбинация с няколко малки за здравето на младоженците и не може да откажеш на свекъра, се беше отрязал направо. Но пък, от тогава си знае...
Значи, какъв е изводът? Не е хубаво "човек да може да пие, ако му се наложи", а "човек да може да отказва, ако му се наложи" Grinning

Между другото, това дори в Русия, където пиенето е утвърдена част от битовите традиции, го разбират. Там отидеш ли на гости, домакинът се чувства задължен да ти сипе алкохол. Като отговориш "Я не пью" ("Аз не пия"), той пак ти сипва, както и за себе си, и отговаря нещо в смисъл "Да, и аз не пия. То едно малко пиене ли е?". Но ако и след това заявиш с категоричен тон: "Я совсем не пью!" ("Аз изобщо не пия!") - оставят те на мира и повече не ти предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт