Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 3 182
  • 128
  •   10
Отговори
# 120
Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.
Стана ми любопитно - кога на човек му "се налага" да пие? Joy

# 121
Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.
Когато му се налага да пуши цигари или изпие кафе. Цигарите и кафето и кока-колата даже,че и енергийните напитки също,са наркотици като алкохола...

# 122
На сватба или друго тържество. Веднъж така напиха ММ с домашна ракия. Той човека, свикнал на бира само и в комбинация с няколко малки за здравето на младоженците и не може да откажеш на свекъра, се беше отрязал направо. Но пък, от тогава си знае...

# 123
  • София
Не съм фен на алкохола, почти не пия, а пиянските изпълнения ме отблъскват. Прагът на поносимост бих казала ми е - да не е често, да няма тежки омазвания и да няма гадни промени в поведението.

# 124
Когато му се налага да пуши цигари или изпие кафе. Цигарите и кафето и кока-колата даже,че и енергийните напитки също,са наркотици като алкохола...

Глупости... сериозно, "налага се" да се пие алкохол, да се пушат цигари и кафе/кола/енергийни напитки??? Разбира се, че всичко изброено е наркотик, но хайде да сме реалисти и да си носи всеки главата на раменете. Всичко е личен избор и няма сила на света, която да ме накара да изпуша цигара и да пия алкохол. Да ми наливат, да ме подиграват, не ме интересува на сватба ли съм или на каквото и да е. Не пия, точка. Като толкова е задължително да се пие и толкова не съм им приятна с не-пиенето си да не ме канят. Хубаво било човек да може да пие когато се наложи... Joy

# 125
Тогава защо "сухите режими" се провалят? Провалят се защото мнозинството от хората имат нужда в определен момент да си пийнат...

# 126
Тогава защо "сухите режими" се провалят? Провалят се защото мнозинството от хората имат нужда в определен момент да си пийнат...
"Нужда" е в тоалетната. И водата също е нужда. Всичко останало е искам, пие ми се, вкусно ми е, приятно ми е да пия, разтоварвам се като пия, навик ми е, и така нататък. Когато човек си налага да спре да прави нещо, което обича, и волята му не е достатъчно силна, рано или късно се проваля, да.
Скрит текст:
(Пример - жена, която е парфюмен маниак, но се е осъзнала и казва "вече имам 100 парфюма, спирам с покупките", колко време изтрайва според вас? Месец, два, година? И после се предава и пак има "нужда" да си купи нов парфюм. Само че това не е нужда, а нейните лични желания и удоволствия. Има хора, които се сещат да сложат парфюм веднъж в месеца, а има и такива, които никога не са имали парфюм.)
Та не съм съгласна, че има "нужда" да пийне. Въпрос на желание е. За цигари и енергийни напитки важи същото.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 08:37 от HoneyBee33

# 127
Сухите режими се провалят, защото забраненият плод е най-сладък. И защото винаги има хитреци, които искат да забогатеят от контрабанда и вдигат допълнително значението и стойността на забраненото.
Ако забранят производството и консумацията на марули, веднага ще бъдат издигнати в изконна нужда на човечеството да ги консумира, и всеки ще си бодне по една саксийка на терасата, защото му е супер важно.

# 128
Човек е толкова способен да се откаже напълно от алкохола (защо,обаче?!),колкото ако разпери и размаха ръце,ще политне. Laughing
Искам да видя с очите си върлите трезвеници как забраняват на гаджето/съпруга/та си да пият алкохол завинаги. Гледката или по-точно сеирът ще е неповторим. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт