Почти цяла София става зелена зона

• 19 050
  • 665
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Значи скъпия паркинг ще реши проблема с това, че някой си складира кола, която е извън движение на улицата? Или че паркира в Зелените площи?
Скрит текст:
А къде е общината да следи?
Ако мислят през Зоните да ограничават броя на автомобилите, то трябва да направят стикерите и почасовото паркиране в пъти по-скъпо. Но няма да го направят - все пак сме електорат. По-добре да се взимат по малко парички от всички, че да не го усещат.

Идеално е според мен. Всички таралясници ще изченат надявам се, аз проблеми нямам. Имам няколко гаража. Вдигам цените на останалите гаражи, а в един от тях си държа моята, перфектно.
Да, при нас стана точно така.
Скрит текст:
В Зелена зона съм, преди да стане такава да не казвам колко неща, които някога са били автомобили, заемаха места за паркиране, след като въведоха зона, изчезнаха.
Другото, за което много силно се надявам, е да въведат ограничение за броя автомобили на жилище.

За зелените площи са започнали да глобяват сериозно от 1-2 г. мисля и без зона.

# 91
И дамата в Яворов - къде имаш паркинг в Яворов. Сега строят един на пазар Ситняково и мисля че може да се ползва един дневен на мястото на Феята. Къде другаде предлагаш като се правиш на такава столичанка. защото и аз съм от този район и много добре знам за какво става дума.

Значи никой да не идва д аси види роснините, приятелите, да не се погрижва за родителите си ?

Платен паркинг има в Галакси. И на Плиска има(ше). И на Орлов мост има.

Никой не пречи на роднините и гостите да дойдат. Ще ги вземеш от най-близкия паркинг. Или директно от гарата.

В момента имаме съсед с 5 автомобила. И още няколко с по 3. Колите са в движение, така че общината няма какво да направи.

# 92
Значи скъпия паркинг ще реши проблема с това, че някой си складира кола, която е извън движение на улицата? Или че паркира в Зелените площи?
Скрит текст:
А къде е общината да следи?
Ако мислят през Зоните да ограничават броя на автомобилите, то трябва да направят стикерите и почасовото паркиране в пъти по-скъпо. Но няма да го направят - все пак сме електорат. По-добре да се взимат по малко парички от всички, че да не го усещат.

Идеално е според мен. Всички таралясници ще изченат надявам се, аз проблеми нямам. Имам няколко гаража. Вдигам цените на останалите гаражи, а в един от тях си държа моята, перфектно.
Да, при нас стана точно така.
Скрит текст:
В Зелена зона съм, преди да стане такава да не казвам колко неща, които някога са били автомобили, заемаха места за паркиране, след като въведоха зона, изчезнаха.
Другото, за което много силно се надявам, е да въведат ограничение за броя автомобили на жилище.

За зелените площи са започнали да глобяват сериозно от 1-2 г. мисля и без зона.

Глобавят веднъж годишно в района, в който живея...Става ясно като нарушителите започват да се жалват, та не остава неотразено. Никаква я няма общината, то и затова си паркират по тротоари и градинки.

# 93
  • София
Подавай сигнали за неправилно паркиране. До нас съсед подава н-сигнали на ден (похвали се, че досега е подал над 5 хил. сигнала) за неправилно паркиране. Снима, звъни май на 112, идват, глобяват.
Във всеки случай това няма общо с темата. Паркирането върху зелени площи е забранено, със или без зони.

# 94
Ремонтиращите бих искала да ги питам дали и ще си изхвърлят мизериите върху тротоарите до контейнерите. При нас има едни контейнери, вечно в кашони, разглобени мебели, стъкла на сол и чат-пат някой тоалетен блок. Защото се налага, нали, а знаем, че като дойде нуждата, непременно трябва да омажеш около себе си и да оставиш друг да ти го обърше.

# 95
Това не е много по темата, но не би ли следвало за ремонт да си поръчаш контейнер?
Иначе честно не знам къде човек може да изхвърли стари мебели - примерно за една маса или 2 стола?
В квартала ни няма проблем - мургавите братя рециклират всичко Simple Smile

# 96
  • София
Има дни за извозване на едрогабаритни отпадъци.

Малко столичаните в повече са “хак да им е”, не знам, не знам.

# 97
Значи скъпия паркинг ще реши проблема с това, че някой си складира кола, която е извън движение на улицата? ...
Кой паркинг е скъп?

# 98
В сравнения със сегашния безплатен Simple Smile

# 99
Е кое му е скъпото? 200 лв на година / 100 евро ти е скъпо ли?
Средностатистическият софиянец изкарва минимум по 100лв/50€ на ден чисти, ако не и повече вече.

# 100
Сега как се справяте? Ще измислят правила в движение.  Улиците не са частна собственост и трябва да се плащат заеманите площи.
 Казват ,че колите ,спрени от движение са голям процент, ще се освободи място. Не съм софиянка ,синът  е.

# 101
Е кое му е скъпото? 200 лв на година / 100 евро ти е скъпо ли?
Средностатистическият софиянец изкарва минимум по 100лв/50€ на ден чисти, ако не и повече вече.

Ако идеята е с тези стикери за 200лв да се разкарат трошките - ами не знам как ще стане. Може би ще разкарат само колите, които не са в движение - но те и сега не би трябвало да са по улиците.
Пак гледам новата карта на зоните и си задавам още въпроси - защо ще има уикенд зона в Банкя, а на Витоша пък се паркира безплатно? А в Драгалевци и Симеоново?
Дори и да има логика да се плаща данък, за да паркираш пред блока си на улицата, нека да е за всички.

# 102
И къде ще отидат колите според вас?
На скрап могат да се превърнат.

# 103
  • София
Точно днес коментирах с майка ми за Банкя, защото тя живее там. Каза, че паркирането в събота и неделя в центъра е ужас. Тя е доволна от ограничението.

# 104
Angelica, оправи си цитата, защото си обърнала кой какво е казал.

И сега на всеки поотделно трябва да му измислим как ще го посещават роднините, защото ако не спрат точно пред входа, гостито отпада, така ли? Сигурно на дъщеря ми, която е на 17г., ако ѝ задам “задачка” как да се придвижи някой на 2 спирки разстояние, ще излезе с повече предложения. Дайте малко по-сериозно.

Подзоните също стават по-големи.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 22:09 от wild poppy

Общи условия

Активация на акаунт