Паническо разстройство - 66

• 1 685
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Връщане на симптомите

# 16
Не е по темата, но видях, че и други момичета имат мигрена. Днес е трети ден, в който ми се замъглява зрението и ме боли глава. Аз от 20 г имам мигрена и така и не съм и намерила лек. Поне кризите са ми по-слаби вече без повръщане. Главоболието се търпи, но този размазан фокус ме побърква. Някой открил ли е облекчение?

# 17
SC69, съжалявам за това през което преминаваш, но знай, че всичко ще бъде наред и нещата ще се подредят по най-добрия начин.Горе главата! За отнемането на клонарекс не мога да се включа, аз съм ставала по-тревожна след като го спирам, но нищо уау.
Предстои ми официално събитие, няколко нощувки,говорене пред много хора.Някакви съвети за успокояване? Мисля го цяла седмица и не е добре работата.

# 18
SC69, съжалявам за това през което преминаваш, но знай, че всичко ще бъде наред и нещата ще се подредят по най-добрия начин.Горе главата! За отнемането на клонарекс не мога да се включа, аз съм ставала по-тревожна след като го спирам, но нищо уау.
Предстои ми официално събитие, няколко нощувки,говорене пред много хора.Някакви съвети за успокояване? Мисля го цяла седмица и не е добре работата.

Благодаря мила.

Иначе малко по увеееноат, 50мл ром с кола и всичко ще е наред. Ще ги разбиеш

# 19
Здравейте.
Бяхте ми полезни преди, когато започвах да пия АД за пръв път, надявам се и сега да ми помогнете.
Приемам велаксин от март месец заради много продължителна хипохондрия, ОКР и генерализирана тревожност. Години опитвах с психолог и алтернативна медицина, но не ставаше.
Велаксина обаче сякаш не е моят медикамент. Чувствам се мноого по добре психически, но физически имам запек, ежедневен, подуване, задържам вода, абсолютно не мога да сваля килограми.
Пуснах си хормонални изследвания и пролактина ми е изключително висок ( преди приема на АД си беше в норма), тестостерона също ми е много нисък. Отделно почти нямам либидо, а оргазмите са изключително невъзможни.
Свързах се с лекарката ми, очаквам отговор, но се чудя да спирам плавно велаксина или да започвам нов медикамент, който тя ще препоръча.
Моля за вашите мнения от опит. Притеснявам се много от смяна,
Защото чета как може да се върнат всички симптоми, да се чувствам зле.. и това много ме плаши, а ми се иска да живея някак нормално.

# 20
Здравейте melaniek!
По принцип се добавя Тритико към Велаксин и нещата се нормализират.
Но все пак за адекватен съвет изчакай лекарката да ти отговори.
Не познаваме историята ти, на колко си години и т.н.
Пролактина действа като хормонална кастрация.
Колко е висок? Търсена ли е причината да е висок?

# 21
Какви други хормони са пускани-щитовидни,инсулин?Възраст?

# 22
Всеки АД вдига пролактина.И аз съм с висок - при горна граница 409 моя е 900.Постоянно.

# 23
Писах и в друга тема,пусках си хормони,защото ще ходя на ендокринолог.Стреснаха ме ниските стойности на щитовидните и ниското TSH.Някакви идеи

# 24
Здравейте melaniek!
По принцип се добавя Тритико към Велаксин и нещата се нормализират.
Но все пак за адекватен съвет изчакай лекарката да ти отговори.
Не познаваме историята ти, на колко си години и т.н.
Пролактина действа като хормонална кастрация.
Колко е висок? Търсена ли е причината да е висок?

Здравейте. Преди лечението с Велаксин нямах проблем с хормоните.
На 30 години съм, всичко започна от там, защото Велаксина страшно ме удари в либидото, задържам много вода. Започнах активни тренировки, с режим и нямах никакъв ефект.
Така решихме да тестваме и хормоните. Изчаквам да видя какво ще ми пише психиатърката. Много се чудя дали да го спирам или да сменям. Адски ме е страх да не се върна в начална позиция, съответно и как ще ми понесе новото лекарство.

# 25
misssixty223,освен проблема с жлезата имаш висок инсулин(ИР),дефицити на Б12 и Д,триглицеридите трябва да са под 1.Предполагам и в другата тема ще ти кажат същото и ендокринолога ще ти изпише хормон за жлезата и метформинов препарат.Отсега започни да се информираш за ИР(има теми във форума)и вземай мерки с промяна в храненето и двигателен режим.Попълвай дефицитите.

# 26
Даааа,миналата година се бях взела в ръце и инсулинът спадна до 10,хома индекдът 1.69...Сега пак....От храненето е,но гези щитонидни ме изплашиха много,по-точно ниското TSH

# 27
Велаксина обаче сякаш не е моят медикамент. Чувствам се мноого по добре психически, но физически имам запек, ежедневен, подуване, задържам вода, абсолютно не мога да сваля килограми.
Отделно почти нямам либидо, а оргазмите са изключително невъзможни.
Недей спира или сменя Велаксина щом ти влияе добре и се чувстваш добре психически от него. Тъкмо си улучила правилния АД, не го сменяй.
Всички АД, без изключения имат, за съжаление, тези странични ефекти - запек, ниско или никакво либидо и трудни оргазми. Това не може да се избегне, за съжаление. Остава ти да си решиш кое е по-важно за теб - да си живееш добре и щастливо живота без психически проблеми или либидото и оргазмите. Отвори листовката на който искаш АД и там в секцията странични ефекти на първо място са тези - липса на либидо, липса на оргазми, напълняване и запек. Избора е твой, кое ще избереш. За съжаление, идеални неща в живота няма.

# 28
Аз например без Венлафаксин отдавна щях да съм половин човек...
От всички лекарства с тази съставка най-добре ми действа Тифаксин.
За съжаление, вече не се предлага.
При мен има намалена продукция на Норадреналин и трябва да се замества.
Не харесвам, че психолозите ни лекуват на принципа проба-грешка.
С изследване на невротрансмитери и кетохоламини се открива веднага
какво е нужно да се коригира.
Сега съм напълно функционален с много ниска доза Велафаксин и Тритико.
При жените е добре приема на антидепресант да се синхронизира и с месечният цикъл.

# 29
Отделно почти нямам либидо, а оргазмите са изключително невъзможни.
Недей спира или сменя Велаксина щом ти влияе добре и се чувстваш добре психически от него. Тъкмо си улучила правилния АД, не го сменяй.
Всички АД, без изключения имат, за съжаление, тези странични ефекти - запек, ниско или никакво либидо и трудни оргазми. Това не може да се избегне, за съжаление. Остава ти да си решиш кое е по-важно за теб - да си живееш добре и щастливо живота без психически проблеми или либидото и оргазмите. Отвори листовката на който искаш АД и там в секцията странични ефекти на първо място са тези - липса на либидо, липса на оргазми, напълняване и запек. Избора е твой, кое ще избереш. За съжаление, идеални неща в живота няма.

Това бих го преживяла, но ми удря яко хормоните, щитовидната започна да играе също, психически съм горе долу добре, но останалите неща и ежедневното отмаляване и дебелеене ми действа не по-малко зле. Психиатърката ми го заменя с Бринтеликс. Мнения?

Общи условия

Активация на акаунт