Отговори
# 270
  • София
Ако знам, че е в среща, а е важно, ще му пиша. Когато не може да говори и ми затвори, не продължавам да звъня. Щом работи или шофира, просто го клипвам и той ми връща обаждане в удобен момент.
Ако е в среща защо да следя къде е? Дали не ме лъже ли?
Просто не разбирам необходимостта да знам къде е с такава точност.
Не вярвам някой да го отвлече или рязко да получи амнезия и да забрави кой е, лутайки се из града.
За дете, когато е навън само, някак го разбирам или за много възрастен човек, стига да е съгласен, за да не го чувства като унижение или ако има заболяване, изискващо бърза реакция.

# 271
За мен пък е неразбираемо тоталното нежелание да се погледне от друга гледна точка и опит. Всъщност, разбираемо е.

# 272
  • До хладилника, който обичам
Половината викат, споделяне на локация е дебнене, ревност и подозрение, другата половина викат, просто удобство и практичност, щом не дебне човек (защо ще се дебнете на първо място?! Ако сте на етап дебнене и всичко ви е подозрително, може би има защо.) Всичко е точно, стига хора от двата лагера да не живеят заедно.

# 273
  • Варна
Не съм била на етап следене и дебнене аз. Този етап лиспва при мен, достатъчно се самоуважавам че да изпадам в подобни. Ако иска един човек да лъже- ще излъже, ако ще и да сложиш 3 приложения , не едно . Не ми дава удобство да го знам моя мъж къде се намира всяка минута, не знам какво толкова би ме улеснило това в ежедневието ? Контролиращо ми е, както и за мен би било такова. Когато си звъним си вдигаме телефона/ или връщаме обаждане ако не успеем. Но, да всички сме различни. Аз казвам  за мен как е  Simple Smile

# 274
Не че е нежелание да разберем чуждия опит, опитвам се, но звучи нелогично. Ако мъжът ми е на по бира с приятели му проверявам локацията? Защо? Ако съм сигурна, че е на по бира, то няма смисъл от проверка. Ако не съм сигурна, а само предполагам, му звъня и го питам какво прави. Той ми казва с приятели съм и аз казвам ок. Въпреки, че никога не се е случвало просто да не се прибере, защото пиел бира с приятели, без да ме уведоми, за да знам да си правя мои планове и да не го чакам.
Имам позната, която следи локацията на мъжа си, казва, че е от ревност. Ако мъжът й е на необичайно място в другия край на града в обедната почивка, например, му звъни да го пита къде е и какво прави. Понякога просто си му звъни да го пита как е и къде е, като вече е проверила къде е.

# 275
  • София
За мен пък е неразбираемо тоталното нежелание да се погледне от друга гледна точка и опит. Всъщност, разбираемо е.

Точно обратното е. Искам да разбера, затова попитах, ама никой не обясни каква е нуждата му от това, ако не е свързано с някаква сериозна здравословна или друга причина, различна от ревност.

# 276

Точно обратното е. Искам да разбера, затова попитах, ама никой не обясни каква е нуждата му от това, ако не е свързано с някаква сериозна здравословна или друга причина, различна от ревност.
Ами давам пример - жена ми свършва работа към 18 и обикновено ми пише че излиза и дали има нужда да вземе нещо по път. Ако обаче вече е 19 и още не ми е писала, нормално да се притесня, но за да не я притеснявам (работата ѝ изисква срещи с клиенти и тн) вместо да ѝ звъня поглеждам локацията и виждам че още е в офиса и ми става ясно че явно има повече работа. Аналогично тя така прави с мен.

# 277
Аз не се притеснявам, когато мъжът ми закъснее. В какво се изразява точно притеснението?

# 278
  • София
Ясно.
Аз не съм изпадала в такава ситуация, че да се притесня. Колкото и да е зает единият, винаги може да драсне 1 ред "закъснявам, всичко е наред" и да се приключи притеснението.
По-скоро, щом няма прозвъняваме, значи няма проблем и не е нужно да хуквам да го търся.

# 279
Аз не се притеснявам, когато мъжът ми закъснее. В какво се изразява точно притеснението?
Обикновено имаме навика да си казваме като закъсняваме, но понякога се случва да забравим. Съответно като не ме предупреди и закъснее сериозно почвам да си мисля да не е станало нещо (да ѝ е прилошало на работа примерно). Даже давам преден пример - понеделник постъпих в болница по спешност, припаднал, съответно като видя жена ми, че не съм ѝ писал че съм пристигнал в офиса ми погледнала локацията и веднага дошла в болницата.

# 280
  • София
Мен последния път преди седмица ме приеха в болницата по спешност, както си бях по домашни дрехи и без телефон.
После помолих една от сестрите да му се обади да ми донесе разни неща.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 15:20 от Fever Ray

# 281
Е, хайде сега, колко често на човек му прилошава или влиза в болница по спешност. Ако някой има повишена тревожност, да търси причините и да ги лекува. Сега, ако някой е военен кореспондент и е в гореща точка, да кажеш, че го грозят опасности. Но за офис служители, в нормална градска среда - какво, ще се убоде на телбода ли?

# 282
Защо трябва да е ревност? Аз писах назад също. Имаме си локацията в life360, ползваме я, когато някой не е там, където би трябвало да е в дадено време. Постоянното звънене е досадно, отделно, че има ситуации, в които човек не може да вдигне, или не чува, или е забравил да каже. Понякога като ходя на спорт, голямата ми дъщеря ме търси; аз не чувам, защото съм си оставила телефона настрана, а часовникът ми отказва да сътрудничи след последния ъпдейт; поглежда life360, вижда, че съм във фитнеса, край. Или става време за вечеря, не е вкъщи тя, звъня, не вдига, не е писала къде е, поглеждам я, че е в квартала на приятелките си, всичко е ясно, не я притеснявам с последващо ненужно звънене. Последно като го потърсих малко преди планирана задача в календара, видях половинката в магазина, се сетих да добавя поръчка. Такива неща. Чета всички, които казват, че не ползват локация и си казвам, "окей, щом ви е удобно". Други четат тези, които ползваме местоположение и си казват, "аха! дебнат се, въпрос на време е да се хванат!" Явно вие си решавате нещата другояче, това е окей, но е доста смущаващо първите заключения за семейства, които ползват местоположение да е, "ау, умирате от ревност и се следите", и ако не е проекция на собствени чувства, то е доста странен начин да се приемат различните начини, по които други си организират деня.

# 283
  • Варна
Ми ние си звъним обикновено да си кажем нещо си там,  не да се питаме  къде се намираме точно   Simple Smile
Локацията при деца също не винаги е ок като информация  , защото това че го виждаш в " мола да кажем " не означава, че всичко е наред. Може би единствено дали е в училище и в  час може да видиш .. Но то там и да не види човек ще получи информация Simple Smile

# 284
Ето, вие си звъните, така сте го решили. Ние не си звъним през деня по възможност. На кой каквото му работи.

Общи условия

Активация на акаунт