Отговори
# 285
За мен пък е неразбираемо тоталното нежелание да се погледне от друга гледна точка и опит. Всъщност, разбираемо е.

Точно обратното е. Искам да разбера, затова попитах, ама никой не обясни каква е нуждата му от това, ако не е свързано с някаква сериозна здравословна или друга причина, различна от ревност.
Звучиш сякаш смяташ, че непознати от форум ти дължат отговор. След като никой не те е засегнал лично, не мисля, че и някой ти дължи обяснение.

Иначе, ето, Бу е дала съвсем обикновени ситуации, за които не е трудно човек да се досети и без да настоява за отговор.

А понякога пътуването за среща с близки, колеги или служебна среща е на по-големи разстояние, било то с влак или по натоварена магистрала, или пък в по-късен час, в по-лошо време, понякога е до съседна държава с няколко смени на различен транспорт. Далеч по-лесно е да се погледне локация, отколкото да звъниш и да чакаш да ти върнат повикване. И как изобщо това може да е ревност, нездравословен контрол и унижение? Приложението не показва компанията ти, показва само местоположението на телефона ти.

Оф, отплеснахте ме и в последните няколко минути не съм дебнала ММ и детето дали са на обичайните си места.

# 286
Много бурна реакция спрямо обикновен въпрос “как това е нужно в ежедневието на зрели хора спрямо всички други начини за връзка”. Сякаш сме ви навлезли в личното пространство и ви искаме локацията. Grinning

# 287
  • София
Чак пък обяснения. Просто попитах от любопитство.
Явно е до начин на живот и до семейна динамика. Точно написаното от Бу ми изясни много неща, които в нашия начин на живот са поставени различно и затова не са ми хрумвали дори.

# 288
Обещавам ви, че един ден ще измислят как се казва тази болест към привързаността към смартфонът в джоба, без който повечето не можете да дишате Simple Smile Много по-важно е да направите правилният избор и още преди да се обвържете сериозно с даден човек, да го видите как реагира в различни ситуации, отколкото да следите някакви си локации(дори не знам как става това чудо) и да си нямате доверие. Когато бях на 20 години бях малко по-ревнив от нормалното (може би) от отстоянието на времето знам, че файдата е нулева от тая ревност. Една нормално изглеждаща жена може да изневери по всяко едно време Wink не че и при мъжете не е г.д така. Важно е началото - да си усетите човекът, да го наблюдавате внимателно в ситуации, какви морални догми изповядва и дали подхожда на вашите такива и ако има съвпадение, то спокойно може и телефоните да изхвърлите и всичко ще си е точно !
Изневярата е най-тъпото нещо Wink Любовта е красива !
Поздрави и живейте с обич в сърцата, а не със схеми в душата.

# 289
  • София
Да не се налага постоянно звънене......че, кое го налага?

Аз се задуших, докато чета.

# 290
  • София
А защо се предполага, че се налага постоянно звънене?
Нали след това ще се видим и ще си кажем необходимото.
Ако е за нещо спешно (да купи хляб, да посрещне някое дете от събитие и подобни/), тогава.
Аз и това със звъненето просто така не го разбирам.
Да не каже някой, че изисквам обяснение защо звъни нон-стоп.

# 291
  • До хладилника, който обичам
Ох, кога ще се намесят хората, обясняващи, че който не си споделя локацията, очевидно има нещо за криене.

# 292
  • София
На мен ми се струва доста напрягащо да се тревожиш, ако не можеш да се свържеш с някого за час-два. А и човекът може да лежи покосен от инфаркт на пода в офиса, пък ти гледайки локацията му да си мислиш, че просто се бави с работата. Но щом за някои хора е по-удобно и всички са ок с това, тяхна работа. Всеки си решава за себе си. На мен лично обаче би ми било странно и би ми създавало допълнително напрежение да съм и от двете страни - наблюдаван и наблюдаващ.

# 293
  • София
Аз вече обясних, как се наложи да организирам изненади в ресторант, че иначе ще се издаде.
По същата причина, поради която не може да закъснява от работа, следи се.

# 294
Много бурна реакция спрямо обикновен въпрос “как това е нужно в ежедневието на зрели хора спрямо всички други начини за връзка”. Сякаш сме ви навлезли в личното пространство и ви искаме локацията. Grinning
Не е бурна реакция. Просто някои хора не смятаме това, че друг знае локацията ни за влизане в личното пространство. Аз имам локацията на жена ми, на брат ми, на майка ми, на тъща ми, на дъщеря ми и на приятел, който имам за повече от брат. Всеки от тях също може да види къде съм.
Аз имам чувството, че тези "влизания" и тълкувания за кое е и кое не в личното пространство е малко преекспонирано. Голям прас, че някой знае къде се намирам. Десет пъти звънене на ден е много повече навлизане в пространството. Ако някой вече иска да се движи под радара, ами негова си работа.
Но някои неща си вървят с времето. На 20 едно нещо е допустимо или подозрително, на 30 е друго, на 50 трето. На 70-80 е важно да си над земята.

# 295
  • София
Аз не го смятам за влизане в личното пространство, а за безсмислено.
Че той може да е в офиса, ама да е умрял или да се гушка с колежката. Simple Smile

# 296
  • До хладилника, който обичам
Добре де, сериозно ли толкова хора се съмняват постоянно във верността на партньорите си, че това е откровена или подразбираща се тема на всяко второ мнение по разнообразни въпроси? Чудя се как се живее с такава несигурност.

# 297
На мен ми се струва доста напрягащо да се тревожиш, ако не можеш да се свържеш с някого за час-два. А и човекът може да лежи покосен от инфаркт на пода в офиса, пък ти гледайки локацията му да си мислиш, че просто се бави с работата. Но щом за някои хора е по-удобно и всички са ок с това, тяхна работа. Всеки си решава за себе си. На мен лично обаче би ми било странно и би ми създавало допълнително напрежение да съм и от двете страни - наблюдаван и наблюдаващ.

Точно тове ме отказва и мен от локацията, иначе съм тревожна душа и държа да знам кой къде е.

По принцип всеки, който ще закъснее,  забави, излязло му е нещо извънредно,  трябва да уведоми другия, това го смятаме за нещо съвсем нормално.

Добре де, сериозно ли толкова хора се съмняват постоянно във верността на партньорите си, че това е откровена или подразбираща се тема на всяко второ мнение по разнообразни въпроси? Чудя се как се живее с такава несигурност.

Е то локацията няма връзка с верността, виждаш го къде е, но не и с кого, винаги може да има и друго обяснение защо е там. А и тя е динамична, нали се мести, не можеш 24 часа да си взрян в нея. Примерно - "Защо ти, мъжо, днес  между 14 и 14, 30 беше в блок № 8 в Белите брези?", предполага, че цял ден трябва да я проверяваш тая локация...
По скоро бих я ползвала за дете, но не върши работа.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:16 от Iris04

# 298
  • France
Мисля, че разликата е по-скоро генерационна. Младите са свикнали да си дават локацията, по-възрастните като мен не познават този метод.
Знам за апликация, която свързва спортуващи момичета. Ако имаш проблем с едно клипване известяваш всички около теб. Имаше случай на опит на изнасилване, който беше останал само на опит благодарение на локализацията. Проблемът е, че ако те набият и откраднат телефона, локализацията си заминава заедно с него. Но е идея

# 299
ооо, Philomena, я дай името на тази апликация!
Като го спомена, напомни ми да поискам на една позната името на нейната семейна апликация- сина й прави катастрофа скоро Pensive , и тя получила смс веднага.

По принцип всеки, който ще закъснее,  забави, излязло му е нещо извънредно,  трябва да уведоми другия, това го смятаме за нещо съвсем нормално.

Е, нормално е, но не винаги се случва- животът е динамичен. Особено, ако работиш с клиенти, сменяш локация..., при хора, които не си търсят проблеми, а искат само да са спокойни за благополучието на близките, особено ако са всички шофьори, с всиччките ситуации по пътищата...има повече плюсове, отколкото минуси.

Общи условия

Активация на акаунт