Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 097
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Аз също от днес съм в 26г.с. и моите усещания са подобни. Тежи ми, кръста ме понаболява. Имам често изтичане на коластра (вечер). Иии напоследък имам чувството, че неволно имам изтичане на урина. Не е много, капчица, две - започнах да ползвам ежедневни превръзки. На 13ти съм на АГ и ще питам, но до колкото разбрах не е нещо необичайно.

# 256
Аз към момента съм в 25 седмица и също усещам повече тежест. От поне 3 седмици като че ли ми е трудно да се завъртам в леглото; трудно ми е да се сгъвам и навеждам, за да си обувам чорапите; трудно ставам от пода след като съм седяла повече от 2 минути (а това става често, щото каката иска да си играем... 😅 )
Може би трите качени кг по празниците си казват думата, но и корема като че ли порасна изведнъж?! Както се радвах, че не ми личи и че мога да си нося нормалните дрехи, така изведнъж вече трудно си закопчавам зимното яке.

# 257
Аз също влязох в 26г.с. и стана тежичко, а движениата на бебето не така нежни.
Коремът наиситна рязко изпъкна и вече няма сутрин, няма вечер - все си го има.
Започнаха да ми стават тегави смяната на позата по време на сън и обуването на чорапи/обувки. Има и бонус след хранене - киселини, но за сега нищо сериозно.
А като се сетя, че има още накъде да расте коремът и започва вече да ми тежи 😅

# 258
Здравейте и аз започнах 25 г.с.,ама все още ми е добре ,само едно леко опъване от дясна страна за сега.Килограмите са ми 8 до сега ,ще видем колко още ще качим,..И аз си чакам прегледа на 6 януари ,Принцесата все повече започна да рита и то доста силно.Пожелавам на всички мами весело посрещане на Нова година ,да си останем без проблеми до финал.

# 259
Здравейте, момичета 🥰 при мен изминалите няколко дни не минаха много приятно, баткото беше с повръщане и се наложи да го заведем в болница да му вливат системи, но вече всичко е наред 🙏

Иначе и моя корем си е голям, вчера с 300 зора се избръснах отдолу 😆 къде има пропуснато, къде няма, Абе нищо не виждам вече там 😃 вече и през якето си личи малко или много, не знам и аз колко още ще расте, като се има в предвид, че остават още 4 месеца 🫠 вечер е доста активен и ми е трудно вече да спя на една страна

# 260
  • Melmak
Здравейте, вече и аз съм в 25 седмица. От 24 вече коремът личи нон стоп, изпъкнал е, зимното яке едвам се закопчава. Наближава ми рд и съм малко в сатурнова дупка.

# 261
Честита Нова година на всички борбени Мамчета,дай боже всички да я докараме до щастлив финал ,че не остана много мина .

# 262
  • Melmak
Честита Нова година на всички!
Желая ви здраве, нека 2026 година донесе мир, уют, топлина и любов в семействата ни!

Най-после и аз да видя малко почивка. Силно казано, но пак поне на работа не ходя, което е добре!
Другата седмица ще правя обременяването с глюкоза, стискам лапи да нямам ГД!

Качила съм 6 кг, което е кол в сърцето, ама.. това е положението!

Тези дни свекървата се чуди как да ми лази по нервите. Избягвам да се карам с нея, защото няма особен смисъл, обаче човек ще каже, че тя е бременна, а не аз. Постоянно се говори за “бепка”, което ме дразни, защото се лигави. Като цяло аз съм ледена кралица, а свекърва ми много лигав човек.
Онзи ден ми задава въпроса “ще ми даваш ли да целувам бепка”?? Ми.. не се бях замисляла, че 60+ годишен човек ще иска да се навира на новородено да го мляска… честно.
Не знам как ще я караме, в началото ще е “как да опазим бебето от баба му”…

# 263
Здравейте и от мен! За много години - дано сме здрави и всичко е наред! Simple Smile
Аз нямах най-хубавите празници, честно казано. На 23.12. от нищото вечерта вдигнах 160 кръвно и спах в болницата. На 26.12. правих обременяване и се оказа, че първия час не разграждам добре и се поставих на диета + меря си захарта постоянно с глюкомер. Малко психясах, но съм на преглед чак утре и просто нямаше как да рискувам толкова много време.
За сега, слава Богу, и кръвно, и захар са наред, но ще видим утре какво предстои.
Като цяло утре ще си постоя повечко в болницата - започваме тонове, по-чести посещения при АГ, както и ФМ ми е утре.. Пълна програма.
Вече съм почти в 29 г.с. и коремът ми е доста голям, а отстрани, на "паласките", се появиха първите стрии 😬 Явно наистина си е до кожа, защото се мажа като луда. Но това са бели кахъри. 😂
Имам още един месец работа и вече нямам търпение да излизам по майчинство, честно ви казвам 😂😂😂
Но, да се похваля, на 23, когато отидох по спешност, бебчо взе, че си показа лицето, така че се надявам и утре на това 😂

# 264
Здравейте на всички и за много години 🎁 Днес трябваше да е първия ден в детската за баткото, ама цъфна със сополи и малко кашлица и го оставих вкъщи. За капак и аз прихванах, гори ми лицето и не се чувствам много с кондиция и утре си пускам болничен до края на седмицата, не ми се занимава с работа. Чакам си прегледа вече другата седмица, бая време мина
darbie дано всичко бъде наред 🙏

# 265
  • Melmak
Дарби, мноого се нядявам да си добре и всичко с теб да е наред!
Аз утре съм на изследване за ГД, днес ще ходя на стандартния преглед при моето АГ.
В моя случай ендокринолога ми каза, че ако имам ГД ми връща метфогамата, аг е против. Общо взето аз даже не исках да я спирам като забременях и бих искала да я продължа сега. Аг е против. Но все пак да видим дали ще има чудо и няма да съм с ГД. Аз съм с инсулинова резистентност и вероятно ще имам гд.

При мен тия дни са малко по-трудни, защото родата реши да ми яде душата баш сега. Толкова неща имам на главата, не съм се спряла, за бебето не съм купила повече от 3 неща на чп и това е. Работя, не съм пуснала 1 ден болничен в последните 2 г. И накрая.. като се отдръпна и погледна себе си и се фокусирам на моето семейство… се скача, ама защо така…

# 266
За много години!
Поотпуснах се по празниците и с липса на движение...кг скочиха. Но кг се свалят Simple Smile
Моят корем е голям. Или поне за мен е голям 😆 какво ли ще стане до края не знам.

За покупки - нищо преди Март месец не мисля да купувам. Кошарата реално ще купим тогава ии нещо розово, колкото да представим госпожицата. Дрехи от баткото ще ползвам в началото (купувах всичко в бяло за него)

# 267
Благодаря ви! Иначе и ние нищо не сме купували, тепърва ще започна да гледам за неща. Някои вече са набелязани. Онзи ден ми попадна това https://www.hippoland.net/kikka-boo-k-kt-2v1-mini-koshara-koshch … ne-sleat-me-beige
И се чудя дали това да не ми е изборът за кошара.
Колички нямам търпение да започнем да гледаме - набелязала съм няколко марки и модела.
Отделно съм харесала стерилизатор, хигиенен кош и овлажнител за въздух. Камера ще гледаме на място.
Към списъка ми има още - сгъваема вана, подложка за повиване, чаршафи, протектори за матрак и матрак, чувалчета за сън, шишета и залъгалки.
Дрехи много накрая ще се купуват.
Някоя мама с опит моля да ме насочи още какво следва да се запася още. Simple Smile

# 268
Моят съвет е, не бързайте с шишетата и стерилизатора. Набележете марка и модел. Изчакайте да родите, и да видите дали ще имате нужда. Таткото винаги може да отиде да ги купи докато сте в болницата.
Ако се притесняватв много, купете 1 шише да имате за всеки случай.

Протектор за матрака на количката е нещо хубаво, поне за мен.
И шезлонг-люлка (има такива за от новородени още). Има ги и комбинирани или само едното.. поне аз ползвах много нашето, буквално до 6тия месец , всеки ден.

# 269
Става дума за тези електрическите ли? Аз гледам и такива, но съм забравила да спомена.
А за стерилизатора - не е ли добре да го имаме, защото не само шишетата се стерилизират все пак?

Общи условия

Активация на акаунт