Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 125
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • Melmak
Има масажи, които са ок за бременни, но специалиста трябва да е добър.

# 241
  • София
Като ме стегне кръста си лягам, след малко ми минава. Но не мога да стоя дълго време права, не мога и да стоя на стол седнала, трябва да съм леко излегната, но походката на пингвин си я има. От сега започва да ми натежава, а е доста рано около 500+ грама трябва да е вече , като стане над 2кг не знам как ще ходя 😂 С първото изобщо нямах проблеми, сега все едно съм бременна за първи път 😂 Умората е голяма, а имам да гладя дрехи, които така като гледам ще останат за гладене след Коледа 😩

# 242
  • Melmak
Аз това се чудех.. бебето го измериха малко над 500 грама, предполагам като сложим плацента и води стига до 1 кг общо тегло. А като самото бебе стане 2 кг .. не знам!

# 243
Момичета и аз днес направих обременяването с глюкоза. Аз го правих в болницата, плюсът беше, че си лежах между меренията. Не съм имала никакви неразположения, не ми е ставало лошо. Кръвната захар на гладно ми беше малко над нормата, но достатъчно за установяване на гестационен диабет Sad засега ще съм само на диета и следене... Дано не ми отслабне корема, че много си го харесвам Simple Smile Simple Smile

# 244
Някъде ми беше попаднало разпределението на килограмите по време на бременност. Доста неща си дават тежест, буквално и преносно. Бебето, млечни жлези,  плацента, околоплодни води, матката, увеличен обем на кръвта и т.н.
При мен учудващо тази бременност, въпреки че съм с 5 години по-възрастна и се чувствам по-"износена", карам доста по-леко от първата. Дано не дърпам дявола за опашката сега, но все още нямам киселини, нито болки в гърба и кръста. Като цяло върви много леко и чакам да ме зашлеви всеки момент. Може би има значение позицията на бебето. Нашето момиче още си седи ниско долу, толкова ниско, че се чудя да не изпадне хаха. Първото ми дете беше високо и главично по това време и повечето несгоди май идваха от това.

# 245
И аз засега не мога да се оплача от тежест или болки, въпреки че имам сколиоза в поясната област. Освен това тази седмица съм в болничен, т.е. реално няма от какво да се уморявам. Днес времето беше много хубаво и излязох на едночасова разходка — изненадващо ми подейства супер добре, нямам никаква умора. Единственото е, че нощем се будя всеки път, когато се обръщам, защото дори с не толкова голямо коремче вече е трудно да се въртя в легнало положение

# 246
А защо не се препоръчва масаж за бременни?
Иначе за тежест - не смятам, че карам бременността си тежко. Това с кръста е нормален страничен ефект 😂 Особено при големината на корема ми SmileySmileySmiley
И понеже са ми слаби краката изглеждам още по-тромаво Sweat Smile

# 247
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави, усмихнати и много радостни! Нека тази година прекараме една спокойна, светла, благословена Коледа, а следващата ще сме плюс едно (или плюс две, или пък повече 😊)!
Весел семеен празник, момичета!

# 248
Весела Коледа и от мен Simple Smile Бъдете здрави и щастливи.

# 249
Ехоо как сте мили мамчета ,не сме писали доста време.Внимавайте с преяждането да не станем двойни до термин.

# 250
  • Melmak
Ехоо, здравейте!
Внимавайте с преяждането с нахут и леща! Малко го казвам на шега, но бях много зле! Обожавам хумус, хапнах един буркан (аз го приготвих) и на следващия ден леща. Така си взривих червата, че ходих в спешното (умирах от болка и не знаех дали ме боли нещо гинекологично или е черва). Оказа се, че бебето притиска вече червата, които са раздразнени и болят ужасяващо. Една седмица бях с кански болки на но шпа макс. В крайна сметка от вчера живнах.

Ние имахме що-годе спокойни празници, събрахме се със свекърите. Майка ми ме ядосва, разбира се, но това е нормалното ѝ състояние. Коремът вече се вижда и днес яко саднах, че нямам талия. До април имам чувство, че ще съм огромна. Искам си старото тяло..

# 251
Аз си хапнах по празниците 🤣 Коремът ми вече е огромен бих казала. Бебчо ме подритва доста често. Будя се по няколко пъти нощем, но за сега успявам да заспя бързо. Имам чувството, че е буден през повечето време на деня 🥰 Нямам търпение за средващия преглед.
Весело поспещане на новата година Simple Smile

# 252
Коремът вече се вижда вика🤣🤣 На мен почна да ми тежи да клякам, да си закопчавам якето и пуфтя като някой тюлен. Ама такова ще е, оттук нататък става тежко. Последния триместър започна при мен, болките в кръста се усилват. Малко повечко хапнах по празниците ама сега вече си влизам в нормален режим на хранене, нямам някакво драстично наддаване, между 6/7 се въртят, но очаквам пак да почне кантара нагоре, все пак вече и бебетата започват да тежат повечко.

# 253
Коремът при мен си е видим от 1месец насам Simple Smile) доста похапнах покрай празниците и кантара хоп скочи. А едва влязах в 23г.с. днес.. до края като знам колко много има, не ми се мисли за кг Simple Smile

При мен мина феталната, казаха, че е наред всичко. Почивам повече, занимавам с бъдещия батко, който едва на 10м, ама бяга от корема ми хахах не знам дали разбира че има нещо, защото до преди това минаваше през него Simple Smile

# 254
Здравейте бъдещи мами и весели празници. Вече съм 26 г.с. и започва да ми тежи като че ли коремчето. Досега всичко беше наред, но вече гравитацията ме тегли все едно хаха. При по-напредналите усещате ли някакви разлики. При мен е една тежест и като че ли леки опъвания в ниско долу.

Общи условия

Активация на акаунт