Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 193
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Това са подготвителните контракции, аз по принцип получавам само по време на секс, но одеве имах една, докато си лежах. Нормални са, не са притеснителни, скоро влизам в 22 г.с.

Аз искам да ви попитам дали получавате Бракстън хикс контракции? Първа бременност ми е и не знам дали е това или си въобразявам. Случва се най-вече сутрин и вечер или поне тогава го усещам еднократни стягания без болка- корема става почти на камък за няколко секунди и после се отпуска все едно нищо не е било. Понякога е съпроводено и с болки наподобяващи менструални, но нищо което да не издържа. Днес съм на преглед и ще видим какво ще каже док, но ми е интересно дали и другите ги получавате. Утре влизам в 25 г.с.

# 226
Здравейте мами, аз съм в 21 г.с. Днеска гинеколога ми препоръча (в Белгия ) е почти задължително да се прави ваксина против магарешка кашлица (коклюш). Искам да попитам вие ще правите ли ? Кога ?

На мен ми я сложиха тази ваксина преди две седмици, когато бях в 20та седмица

# 227
Здравейте мами, аз съм в 21 г.с. Днеска гинеколога ми препоръча (в Белгия ) е почти задължително да се прави ваксина против магарешка кашлица (коклюш). Искам да попитам вие ще правите ли ? Кога ?

На мен ми я сложиха тази ваксина преди две седмици, когато бях в 20та седмица

Благодаря за отговора. А имаше ли странични ефекти - неразположение, болки, темпрература Само коклюш ли е или коклюш дифтерия и тетанус ? Тоест и в България е препоръчителна ваксината така ли ?

# 228
Аз искам да ви попитам дали получавате Бракстън хикс контракции?  

При мен и двете бременности около 15-20г.с. започнаха Бракстън–Хикс контракциите. Точно това са - временно стягане на матката, но без болка. Все пак е мускул и си тренира за раждането. Честотата при мен е една идея по-честа + магнезия ми е в долна граница, та АГ-то ми предписа да пия допълнително като превантивна мярка. Като цяло не ги спря, но намали честотата.
Предната бременност магнезия го спрях при влизане в 9-ти месец. Предполагам и сега ще е така. Май идеята е матката да не се уморява повече от нужното преди раждането.
Нищо притеснително не е, но трябва да са без болка, регулярност, усещане за натиск долу, кървене. Ако се появат веднага казваме на следящия лекар.

# 229
  • София
Не съм имала контракции, но вечер преди лягане корема ми е двоен, тежи и е по-твърд. Сутрин направо е на половина от вчерта. Не знам наистина на какво се дължи това.
Днес бяха последните обиколки за подаръци и вече ще си почивам 😅 две седмици не се спрях от обикаляне все за нещо, но и това свъши 😅

# 230
  • Melmak
О, моят също е така. Сутрин почти го няма, има някакъв малък. Вечер е по-голям.

# 231
Не съм имала контракции, но вечер преди лягане корема ми е двоен, тежи и е по-твърд. Сутрин направо е на половина от вчерта. Не знам наистина на какво се дължи това.
Днес бяха последните обиколки за подаръци и вече ще си почивам 😅 две седмици не се спрях от обикаляне все за нещо, но и това свъши 😅

Това и при мен е така. Мисля че е от яденето през деня и вечерта съм двойна😀. На сутринта съм с друг човек с един кг надолу винаги.

# 232
И при мен няма контракции, но вечер след по-обилна вечеря коремът ми става като камък. Първите пъти доста се притесних, че е тонус на матката, но нямаше други симптоми, затова започнах да го свързвам по-скоро с храната. Не знам доколко съм права в това

# 233
И на мен вечер ми става по-твърд коремът, както писах и нагоре. Според мен просто се издува от някаква храна. По принцип ми се издува коремът често почти от всичко и става твърд, така че и по време на бременност го отдавам на това. Не усещам нищо по-специфично и различно от преди.
Даже миналия път лекарката ми предписа магнерот, но да го пия само при нужда, тъй като не усещам нищо притеснително. В момента това продължава да е така и се надявам и занапред да не се налага.

# 234
При мен последните 3-4 дни се получава някакво пристягане и болка от едната страна след движение. Например вечерна кратка разходка с бодро темпо и към края й вече трябва доста да забавя ход, защото ме боли доста. Не усещам дали корема ми е твърд, защото е "пухкав" както се беше изразила една лекарка веднъж 😆
Иначе мисля че Бракстън Хикс са нормални, стига да не са регулярни. Просто подготовка, но при някои жени могат да са неприятни..

# 235
Бях на лекар и и споделих за стяганията, като според нея за първа бременност е рано да получавам, но не и невъзможно. Изписа ми магнерот 3х1. Ще видим дали има ефект, тъй като го почнах вчера. Преди това приемах 2х1 заради крампи в краката. Снощи получих една по-силна контракция докато спах, направо ме изправи в седнало положение. Отново единична, но беше доста интензивна, че от страх изпих и едно но шпа, защото после ми беше останало едно напрежение. За секунда се бях запътила и към спешното, но като нищо повече не се случи и бебчо си мърдаше се успокоих и заспах пак като и писах на лекарката дали да правя нещо повече. Много е неприятно като не знаеш какво те очаква с първа бременност и дали е нормално и добре че има форуми като този, за да си споделяме опит. ❤

# 236
Момичета, тези дни малчо толкова се е развълнувал и раздава ритници, че дори нощно време не ми дава да спя спокойно. Ако продължаваме така, януари наистина ще ми е тежичък месец на работа.
Искам да ви попитам как се справяте с болките в кръста? Понякога така ме боли, че ходя като Баба Меца 😁😁😁

# 237
  • Melmak
Започнах физио и кинезе терапия. Ходя в Надежда, мисля да се връщам и към йогата. Не ме боли много, понякога само, но то по- добре няма да става…

# 238
Понякога при мен е доста неприятна болката. Трябва да поговоря с един приятел, който е физиотерапевт. Не съм се замисляла, защото си представям, че в момента няма как да ми е отпуснат кръста за процедури, защото си представям да се правят в седнало положение. 🤷‍♀️

# 239
Мен също много ме боли кръста на моменти. Бях се замислила за масаж, но ми казаха, че за бременни изобщо не се препоръчва и не е желателно да се прави, та вероятно ще пропусна към момента. Мисля да започна да правя упражнения вкъщи и йога.

Общи условия

Активация на акаунт