Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 195
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Аз от днес съм в 24г.с. Имам гоооолям корем, но го отдавам на това, че раждането на първото ми дете беше прези година и половина. Отдавна нося дрехи за бременни и са ми много удобни.
Синът тези дни ми разказва играта 🥲 Два кучешки зъба пробиват и се будим често нощем +  ужасно настроение през целия ден... Не ме оставя да седна за повече от 5минути... Започна да ме боли гърба и незнам до къде ще я караме така.
Движенията на бебчо станаха доста силни. Стряскам се на моменти. Миналата седмица беше заел седалищна позиция и мисля, че все още е така, тъй като усещам силни ритници ниско в корема. Доста по - леки са тези над пъпа, затова мисля че са ръчички Simple Smile На преглед съм чааак януари.

# 211
Аз не ходя на работа и се възхищавам на всяка една от вас за силата. Но все пак ми се налага да излизам по задачи и отдавна захвърлих панталоните. Всички бяха с висока талия, бързичко ми отесняха и трябваше да взимам мерки. Имах и някаква непоносимост от това нещо да ми стяга на корема. Напазарувах си от shein панталони, дънки, гащеризон и рокля за бременни. Не бях очарована от качеството, но вече съм само с тях. Взех си и един оверсайз панталон, но като не е за бременни не е същото. Искам да ми е широко и това е.

Относно раждането минах през няколко етапа. Първо исках държавна, но там ме отказаха още при запитването ми. Там или си с препоръка или има шанс да те неглижират. Опитът ми в две държавни болници беше неприятен и се отказах. После се насочих към Надежда, но там от вратата ме хванаха с намеците, че първото ми дете се родило голямо и за да не се мъча по-добре да е секцио и приключих. Аз там май не познавам жена родила нормално, а не е като да нямам познати родили там.
Най-накрая се сетих за акушерките от Зебрите, една позната беше раждала при тях и само суперлативи даваше. Работят с болница Св. София и май е точно каквото търся, ако всичко продължи до края без усложнения. Тръгнах при тях на ЖК. Тъй като съм с Хашимото все пак се пуснах на ЖК освен при зебрите и при д-р Илияна Мазнейкова, която работи с тях при ражданията. Нямах големи изисквания и очаквания за АГ, но тя ме изненада много приятно - страхотна жена и специалист, спокойна съм, следи ме изкъсо, но без да ме натоварва. Даже ми каза, че прекалявам с тестовете, които си пускам при условие, че всичко за сега е наред 🤣🤣🤣
Мъжа също я хареса. Намира време и за татковците. След медицинския преглед остава малко време да се порадваме на бебето двамата докато ни го показва на ехографа и му прави фотосесии. 🥰

Относно дължината на шийката зависи от апаратурата. При Мазнейкова всеки път ми я мери с трансвагинален ехограф и е едни стойности, а на ФМ ми я гледат през корема и е тоталто различна. Повече от см разлика в зависимост от апарата с два дни разлика м/у прегледите. Така, че ако се следи дължината според мен трябва да е мерено с един и същи апарат и там ако има скъсяване под допустимото се взимат мерки.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 18:18 от ilieva_i

# 212
Тези от вас с по-големи деца, как издържате?? Тези дни направо съм на ръба на нервна криза. Дойдох на гости при родителите ми за 2 седмици в провинцията. С дъщеря ми сме двете, тя е на 4 и половина. Еййй по хиляда пъти на ден МАМОМАМОМАМОМАМО, не се отделяме, даже спим в едно легло, 24/7.сме като залепени. Отделно от нея, родителите ми винаги дрънчат наоколо и говорят. Баща ми е пенсионер, майка ми работи и се прибира в 5, и общо взето цял ден е едно голямо плямпане и една безкрайна лудница и никога не съм сама. Не съм вярвала, че толкова ще ми липсва спокойствието и тишината на нашия си дом в София, и това просто да седя в тишина и да не правя нищо и да не чувам нищо за 15 минути.
Не знам как ще издържа още 9 дни. Да са ми живи и здрави всички роднини, ама си искам спокойствието и домашния уют.. Стискайте палци да не изперкаме тотално всички 🤣

# 213
Аз другата седмица имам преглед при доктор Сергей Славов, преглежда в Марковс и Фемиклиник и знам, че изражда и в Майчин дом, накъдето съм се насочила да раждам и ще го питам дали би се съгласил да води раждането ми. Две мои познати раждаха там и са доволни, но при други лекари, а пък и неонатологията им е добра, което за мен е много важно. Ако не другият ми вариант е или Надежда или Токуда, но в Токуда цените са малко безбожно скъпи, но също имат добра неонатология.

# 214
Не си сама! Аз от една седмица съм на ръба на оцеляването. Дъщеря ми направо ме съсипва, по цял ден мрънка, казва "не" на всичко и иска само мен за всяка възможна дейност. Нищо не иска да прави с баща си и ме използва за обслужващ персонал - дай ми вода, донеси ми това, съблечи ме, облечи ме, а си беше супер самостоятелна за всичко. За капак нощем става към 1, идва при нас, гони баща си в другата стая и се събужда през час да иска нещо - вода, нещо за ядене, някоя определена играчка, смяна на пижамата, въобще каквото се сети. Преди няколко дни пък от 2 до 6 изобщо не спа, катери се по мен, дърпа ме да ставам, разиграва си театър с играчките. Не е болна, не се случва нещо стресиращо около нея, не знам какво става. Надявам се, че е период и ще мине в някакъв момент, защото изобщо не беше така, много лесно се разбирахме с нея и си спеше по цяла нощ. Но сега с мрънкането и неспането едвам оцелявам.

Тези от вас с по-големи деца, как издържате?? Тези дни направо съм на ръба на нервна криза. Дойдох на гости при родителите ми за 2 седмици в провинцията. С дъщеря ми сме двете, тя е на 4 и половина. Еййй по хиляда пъти на ден МАМОМАМОМАМОМАМО, не се отделяме, даже спим в едно легло, 24/7.сме като залепени. Отделно от нея, родителите ми винаги дрънчат наоколо и говорят. Баща ми е пенсионер, майка ми работи и се прибира в 5, и общо взето цял ден е едно голямо плямпане и една безкрайна лудница и никога не съм сама. Не съм вярвала, че толкова ще ми липсва спокойствието и тишината на нашия си дом в София, и това просто да седя в тишина и да не правя нищо и да не чувам нищо за 15 минути.
Не знам как ще издържа още 9 дни. Да са ми живи и здрави всички роднини, ама си искам спокойствието и домашния уют.. Стискайте палци да не изперкаме тотално всички 🤣

# 215
И аз ще съм в св. София, но при моя си лекарка. При нея бях и с първото раждане. Моя корем си е голям, вече не мога да го скрия, дори и под якето 😄 в петък влизам в 6ти месец 🙈 почти нищо не ми става, нося все анцузи, вчера излизах с приятелки и си сложих доста широка рокля и дори с нея си личеше корема 😁 но пък ми беше свободно и приятно. Баткото си иска внимание, все ме търси, както и баща му, не ни оставя да отидем някъде сами, при майка ми не иска да спи, а преди нямаше проблем. Сега преди празниците сме решили да отидем до Румъния, Крайова, малко за разнообразие, но ще го вземем с нас, та пак няма да е много почивка 🤷‍♀️😁

Аз не ходя на работа и се възхищавам на всяка една от вас за силата. Но все пак ми се налага да излизам по задачи и отдавна захвърлих панталоните. Всички бяха с висока талия, бързичко ми отесняха и трябваше да взимам мерки. Имах и някаква непоносимост от това нещо да ми стяга на корема. Напазарувах си от shein панталони, дънки, гащеризон и рокля за бременни. Не бях очарована от качеството, но вече съм само с тях. Взех си и един оверсайз панталон, но като не е за бременни не е същото. Искам да ми е широко и това е.

Относно раждането минах през няколко етапа. Първо исках държавна, но там ме отказаха още при запитването ми. Там или си с препоръка или има шанс да те неглижират. Опитът ми в две държавни болници беше неприятен и се отказах. После се насочих към Надежда, но там от вратата ме хванаха с намеците, че първото ми дете се родило голямо и за да не се мъча по-добре да е секцио и приключих. Аз там май не познавам жена родила нормално, а не е като да нямам познати родили там.
Най-накрая се сетих за акушерките от Зебрите, една позната беше раждала при тях и само суперлативи даваше. Работят с болница Св. София и май е точно каквото търся, ако всичко продължи до края без усложнения. Тръгнах при тях на ЖК. Тъй като съм с Хашимото все пак се пуснах на ЖК освен при зебрите и при д-р Илияна Мазнейкова, която работи с тях при ражданията. Нямах големи изисквания и очаквания за АГ, но тя ме изненада много приятно - страхотна жена и специалист, спокойна съм, следи ме изкъсо, но без да ме натоварва. Даже ми каза, че прекалявам с тестовете, които си пускам при условие, че всичко за сега е наред 🤣🤣🤣
Мъжа също я хареса. Намира време и за татковците. След медицинския преглед остава малко време да се порадваме на бебето двамата докато ни го показва на ехографа и му прави фотосесии. 🥰

Относно дължината на шийката зависи от апаратурата. При Мазнейкова всеки път ми я мери с трансвагинален ехограф и е едни стойности, а на ФМ ми я гледат през корема и е тоталто различна. Повече от см разлика в зависимост от апарата с два дни разлика м/у прегледите. Така, че ако се следи дължината според мен трябва да е мерено с един и същи апарат и там ако има скъсяване под допустимото се взимат мерки.

# 216
  • Melmak
Може би усещат, че вече вниманието няма да е само върху тях и за това. Надявам се да сте спокойни.
Coasterka, с възрастните е трудно. Аз две седмици с родата няма да издържа ни бременна, ни никак!
Единственият човек, който не ме дразни от роднините е свекъра. Ама с него се разбирам. Сега всеки ден е вкъщи, заради ремонта, пием си кафе заедно. Но майка ми от болницата успя да ме влуди с нейните драми. Днес ми изръси, че нямало за какво да е жива… викам браво, искаш да те бях погребала, докато съм бременна. Направо полудях, леля ми, братовчедка ми, мм, аз всички правим нещо за нея, интересуваме се, грижим се и накрая не знаела защо още е на тая земя…
По празниците искам да си почина. Ние поне с роднините сме близо, не се очаква преспиване, дълги гостувания.

# 217
Много ви благодаря за препоръките, момичета! Още щом реших да сменям следящия лекар се насочих към Света София, още преди да започна при него се колебаех между него и Света София. Там ми установиха бременността и ходех и на гинеколог преди да забременея и съм много доволна от отношението на доктор Чачева. Но тя роди през декември и се налага да избера друг лекар, защото предстои да се върне на работа в началото на април, което си е риск. Приятелки ми препоръчват доктор Кобаков и доктор Лекова, като от разказите им по-скоро ще е без Зебрите.

# 218
  • София
Не ходя на работа, но и дрехите които ми ставаха до скоро започнаха да умаляват. Имам два чифта дънки с ластици от страни на шейн и с тях карам и два клина. Друго не ми става, а тепърва ще расте този корем.

За доктор аз съм много доволна от моята следяща в МЦ Тринити - доктор Маркова. Ще раждам живи и здрави при мъжа й професор Марков.
Първия път се следих на частно, родих в държавна по препоръка на следящата ми и не съм впечатлена. Никакво внимание не беше обърнато, за това сега избрах всичко да е на частно.

A професор Марков само секцио ли изражда? Аз съм много впечатлена от него, но при първото дете не следеше изобщо бременност и не израждаше. Сега ако води и нормални раждания, бих отишла веднага при него.

Той не следи, жена му следи и праща ако има възможност при него. Аз имам неприятна история в миналото и пожелах да съм при него и мине все тая дали ще е естествено или секцио. Първото ми беше секцио и се възстанових за нула време.
Иначе уговорката е след третата ФМ да отида на среща с професор Марков, и март месец да съм при него до наближаването на датата, която ще определим. До колкото разбрах е много трудно да се запишеш при него, списъка вървял с месеци напред.

# 219
Аз се следя при Лекова, иначе за Кобаков съм чувала все положителни отзиви.

Много ви благодаря за препоръките, момичета! Още щом реших да сменям следящия лекар се насочих към Света София, още преди да започна при него се колебаех между него и Света София. Там ми установиха бременността и ходех и на гинеколог преди да забременея и съм много доволна от отношението на доктор Чачева. Но тя роди през декември и се налага да избера друг лекар, защото предстои да се върне на работа в началото на април, което си е риск. Приятелки ми препоръчват доктор Кобаков и доктор Лекова, като от разказите им по-скоро ще е без Зебрите.

# 220
Охх, аз не знам при мен хормони ли са, какво ли е, обаче и с първата бременност реших, че ще раждам в Токуда, притесних се от претупването на лекарката и то при кървене в ранна седмица и от 3-ти до 8-ми месец се чудех къде да раждам, но си се следях при моята гинеколожка, която не изражда.

Сега си обещах, че няма да е така. Гинеколожката ми излезе майчинство през ноември и затова си казах, че ще раждам при лекаря, при когото родих първото дете. Да ама не мога да пренебрегна претупването и тук (babyboo, става въпрос за този, от когото и ти си недоволна, въпреки че аз от раждането почти нямам оплаквания). Поиска ми направление за женска консултация - първи преглед чакам 2 часа за 5 минути преглед, но тъкмо бях минала фетална и не му отдадох значение. Доплатих 60лв, въпреки че уж беше по НЗОК. Втори преглед пак така. Трети преглед каза, че ще ми направи фетална, въпреки че казах, че съм запазила час за Марковс. Феталната беше и тя 5 минути, нито снимки, нито обяснения, нищо, че си я платих като за фетална в Марковс. После видях, че са я променили и уж и тя е по НЗОК (в е-здраве гледам). И не става въпрос за пари, а по-скоро за дължината и колко обстойни са прегледите. Предпочитам да си ги плащам и да ми обръщат внимание, защото сега ще ходя пак на фетална в Марковс, не ми е спокойно с този преглед. Най-вероятно докторът си върши работата и не пропуска нищо, но за мое спокойствие имам нужда от някакви обяснения.

За момента, както споделих, съм се насочила към Света София, ще видя от препоръките на приятелки дали ще си допаднем с някой от лекарите, които ми препоръчаха. И вече другият ми вариант е Токуда, там свекър ми е в приятелски отношения с началството и с първата бременност приоритетно ми намираха часове в кризисните моменти.

# 221
Аз искам да ви попитам дали получавате Бракстън хикс контракции? Първа бременност ми е и не знам дали е това или си въобразявам. Случва се най-вече сутрин и вечер или поне тогава го усещам еднократни стягания без болка- корема става почти на камък за няколко секунди и после се отпуска все едно нищо не е било. Понякога е съпроводено и с болки наподобяващи менструални, но нищо което да не издържа. Днес съм на преглед и ще видим какво ще каже док, но ми е интересно дали и другите ги получавате. Утре влизам в 25 г.с.

# 222
Аз съм в 26 г.с. и не съм получавала подобно нещо. Единствено вечер понякога ми е по-твърд, защото е подут просто.

# 223
  • Melmak
Така описаното звучи като Бракстън Х. Поне това ми спомена лекарката, защото я попитах какво се усеща ако има контракции. Тя самата ми обясни, че коремът става твърд за кратко време. Лично не съм го изпитвала все още, но описаното от wall така звучи.

# 224
Здравейте мами, аз съм в 21 г.с. Днеска гинеколога ми препоръча (в Белгия ) е почти задължително да се прави ваксина против магарешка кашлица (коклюш). Искам да попитам вие ще правите ли ? Кога ?

Общи условия

Активация на акаунт