Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 229
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравей ,и аз от вчера съм в 6м. И я усещам все повече да рита малката принцеса,.А искаам да те питам колко е твоята шийка.

На втората фетална ми е написано 49 мм, каза ми че е дълга, плацентата е висока задна.

# 196
Аха ясно ,че и моята беше 39,но сега на последния преглед станала 34,.Вижда ми се че много бързо намалая ,но Докторката каза че е добре ,.Иначе и на мен ми добре плацентат всичко е наред ,дано така да сме до края.

# 197
  • Melmak
И аз днес влизам в 6 месец! Бебето ми играе тае бо в корема, но важното е да сме живи и здрави! 😄😄😄

# 198
Шийката я мерят всеки път и всеки лекар различно - на едно изследване я пишат 30, на следващото 45, после 35 и т.н. Мисля, че по-скоро се ориентират по формата и ми казват, че е запазена. Тези няколко милиметра са най-вероятно разлика от измерването.

Baybyboo, и аз му говоря. Не на всеки ритник, защото са много, но често му отговарям на движенията. Вчера бях и на гимнастика за бременни и ни окуражиха да говорим, пеем и четем на бебенцата. Знам, че имат слух от няколко седмици вече и е хубаво и класическа музика да им се пуска. Simple Smile

# 199
Честито на всички в 6 месец! Добре дошли в моя свят - оттук нататък бебето започва да тежи, а кръстът - да боли. Или поне по мои впечатления. 😂
На мен ми остана седмица до 7 месец, а по размер на корема - в 9 😂

# 200
А аз пък все още мога да кажа че корема ми е нормален.Като за начало на 6м. Е даже малък ,а бебето си расте и надава .На последния преглед беше 550гр.принцесата.

# 201
  • Melmak
И моето е 500 и нещо грама, а коремът ми е като преяла.
Кръстът яко пука и записах час за физиотерапевт, купих си топка за да правя упражнения. Няма начин иначе.

# 202
Аз последно в 15 г.с. бях като преяла 😂

# 203
  • София
Говоря му защото най-обича докато карам да започне да ме рита ниско долу и веднага започвам да се оглеждам за място за спиране и ползване на WC. Но се радвам изключително много на всяко едно ритниче.
С апетита съм скарана все още, ако някой не ми подаде храна мога и цял ден на не ям. Вчера се усетих, че целият ден прекаран в обикаляне съм го изкарала на 1 филийка с кашкавал. Докторката ме смъмри малко, че трябва да се храня, но месо не понасям а от 90% от нещата ми излизат киселини, които после ме тормозят цял ден 😂 Сега по празниците с родата не искам да знам какво ще е “ хайде яж, яж яж “ Нооо да сме живи и здрави последен месец от 2тия триместър ❤

# 204
Завиждам благородно за липсата на апетит - моят уж се нормализира, но някои дни не оставам с това впечатление 😁

# 205
И моето бебе е много диво в корема, непрекъснато рита и се мести. Коремът ми не е голям, още не ме подозират хората, но за сметка на това не мога да се сгъна, подпира ми и като ме изрита съвсем. Каката напоследък ми изпива силите тотално, в някакъв много кофти период е, през деня е кисела, нощем се събужда постоянно, не знам на какво се дължи, но се надявам да отмине скоро.

Исках и да попитам тези, които работят все още, с какво ходите на работа? Дънките вече ми отесняват и ще изкарам максимум до края на месеца с тях. Поръчвах няколко вида дънки за бременни и са ми огромни на частта с плата върху корема, по клинове също не мога да ходя, в голяма чуденка съм.

Официално започвам и да преразглеждам решението си къде да раждам и при кого. Ако имате препоръки за София за лекар и болница, ще съм благодарна да споделите. Просто виждам, че лекарят, на когото се спрях, е свръх претоварен и прегледите са по 5-10 минути, почти не говори, сигурна съм, че следи всичко да е наред, но все пак ми е притеснено. И започнах да се притеснявам и за самото раждане ако е така.

# 206
  • София
Не ходя на работа, но и дрехите които ми ставаха до скоро започнаха да умаляват. Имам два чифта дънки с ластици от страни на шейн и с тях карам и два клина. Друго не ми става, а тепърва ще расте този корем.

За доктор аз съм много доволна от моята следяща в МЦ Тринити - доктор Маркова. Ще раждам живи и здрави при мъжа й професор Марков.
Първия път се следих на частно, родих в държавна по препоръка на следящата ми и не съм впечатлена. Никакво внимание не беше обърнато, за това сега избрах всичко да е на частно.

# 207
Не ходя на работа, но и дрехите които ми ставаха до скоро започнаха да умаляват. Имам два чифта дънки с ластици от страни на шейн и с тях карам и два клина. Друго не ми става, а тепърва ще расте този корем.

За доктор аз съм много доволна от моята следяща в МЦ Тринити - доктор Маркова. Ще раждам живи и здрави при мъжа й професор Марков.
Първия път се следих на частно, родих в държавна по препоръка на следящата ми и не съм впечатлена. Никакво внимание не беше обърнато, за това сега избрах всичко да е на частно.

A професор Марков само секцио ли изражда? Аз съм много впечатлена от него, но при първото дете не следеше изобщо бременност и не израждаше. Сега ако води и нормални раждания, бих отишла веднага при него.

# 208
Ходя на работа с рипсени рокли за бременни, а ако имам среща, с рокли за бременни тип риза. Отгоре винаги съм със сако. Аз отрано започнах с дрехите за бременни, защото по никакъв начин не ме дразнят, стискат и т.н. Когато съм с пола, обличам риза, блуза, пуловер - ако ми стават, разбира се.
Спрях да ходя с токчета по срещите, защото вече ми е много неудобно 😁 В кантората в спокоен ден мога и с клин да ходя (не, че го правя) - не работим с прииждащи клиенти и знам точно кога имам срещи и тн..
Иначе аз бих ти препоръчала Арабаджи в Щерев. Може да ми се случва понякога да чакам повечко пред кабинета, но това е, защото  наистина отделя нужното време на всяка. Веднъж не съм си тръгнала с чувството, че ме претупва. Постоянно пита имам ли въпроси - по няколко пъти на преглед. Обяснява защо предписва нещо, каква му е ролята и т.н. Не тъпче с излишни добавки. Винаги обяснява подробно какво се вижда на ултразвука и докато не види всичко съществено, не те пуска. Супер е!

# 209
  • Melmak
Аз ходя с дънки за бременни от скоро. Една приятелка ми даде, самия плат на корема е широк, да, но има едно ластиче на коланчето, което се стяга. Падат малко, но като порасне корема сигурно няма.
Иначе отгоре съм си с моите пуловери, жилетки и връхни дрехи, така си ходя на работа. Иначе ми се искаше да си купя и аз поли, рокли като дарби, ама с моето ходене в офис 1-2 дни седмично, просто нямаше особен смисъл.

Аз се глася да раждам при Колева в Надежда. За мен е важно да няма претупване. Не обичам твърде заети лекари и преглед 5-10 мин и по здравна каса не ми правят.

Доволна съм от отношението, но това ми е първо дете и не съм раждала в болницата до сега.
Там следенето е с пакети, от 24 седмица е втория пакет, уговорихме се да взема разширен, а не основен.
Другия месец ще ходя на обременяването с глюкоза, на очен и на трета фетална.

Общи условия

Активация на акаунт