Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 108
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и ЧНГ от една мама с термин в края на април. Blush
Благодаря ви! Иначе и ние нищо не сме купували, тепърва ще започна да гледам за неща. Някои вече са набелязани. Онзи ден ми попадна това https://www.hippoland.net/kikka-boo-k-kt-2v1-mini-koshara-koshch … ne-sleat-me-beige
И се чудя дали това да не ми е изборът за кошара.
Колички нямам търпение да започнем да гледаме - набелязала съм няколко марки и модела.
Отделно съм харесала стерилизатор, хигиенен кош и овлажнител за въздух. Камера ще гледаме на място.
Към списъка ми има още - сгъваема вана, подложка за повиване, чаршафи, протектори за матрак и матрак, чувалчета за сън, шишета и залъгалки.
Дрехи много накрая ще се купуват.
Някоя мама с опит моля да ме насочи още какво следва да се запася още. Simple Smile
Към списъка бих добавила hands-free помпа за кърма, сребърни протектори за зърна и подложки за кърмачки, ако желаете да кърмите. Hands V

# 271
  • Melmak
Аз пък три неща имам за бебето и две от тях са стерилизатор и стъклени шишета. Така или иначе ще потрябват, купих на намаленията. А и не мисля да кърмя, ще се стерилизира непрекъснато.

# 272
Ние продължаваме да сме само с едно единствено закупено нещо и това е количката. Взехме Muuvo Quick Five, беше на промоция. Изглежда супер и нямам търпение да я ползваме.
Все ми се струва рано за покупки и за повечето неща си казвам, че няма да ми трябват този път. Започвам да си представям как си лежа в болницата след раждането и ровя из сайтовете да поръчвам, щото вече няма накъде хахах. Дано не!
Може би в един момент ще купим стерилизатор, защото освен за шишета, се ползва и за биберони, прибори и други дребни неща. Шишета ще вземем 1-2 да има, но все пак се надявам да кърмя поне първите месеци.
Подариха ни кошарка Next to me, една съседка ще ми даде нейната помпа за кърма, дрешки има някакви останали от каката за на първо време. Може би ще вземем още 3-4 ромпъра / бодита просто ей така за кефа от пазаруването.
От по-неприятните (тежки) покупки ще трябва да се снабдим със скрин за дрешки, защото нашия е зает от каката и няма дори едно свободно шкафче. В Икеа попаднах на много удобни и добре изглеждащи скринове.
Иначе да ви се похваля, най-накрая убедих мъжа ми да вземем толкова хвалената прахосмукачка Dyson Grinning Години наред му се моля и чак сега се съгласи (намери няква промоция). Та ще пада чистене хаха.

# 273
В началото освен шишета (ако се ползват) и биба (ако се ползва) друго няма какво да стерилизираш.
Аз кърмих първото. Имах 1 биба, която ползвах от време на време, и нея стерилизирах по старомодния начин -  във вряла вода. Като почнах и АМ, вече почнах с.шишетата, но периодично ги пускат намалени по различни сайтове Simple Smile

Приборите ги мия в момента с бебешко веро на ръка или в миалната.
Стерилизирането го намалих още от 6тия месец - 1 път на ден, понякога и на 2 дни 1 път. Скоро мисля и 1 път седмично да мина. И спирам като стане на 1г. 

За броя шишета си зависи от гледната точка на човека. Една приятелка с бебе изцяло на АМ, беше си купила 10 шишета, защото беше решила, че няма да мие, а 1 път на 24часа ще ги пуска. Друга пък изкара с 3 шишета от ден 1,.пак изцяло на АМ.

# 274
Аз почти не съм стерилизирала 😬🙈 беше изцяло на кърма и шишета не са ми трябвали, само биба, но и аз я стерилизирах по старомодния начин и то Само след като съм я купила, после само с вряла вода на чешмата съм я минавала. Все пак мисля да взема едно две шишета за всеки случай, че нищо не се знае. За люлките шезлонг е пак индивидуално, знам за бебета, които изобщо не им е харесвало, затова е хубаво ако има кой да ви услужи, за да видите дали му харесва, все пак не са малка инвестиция, или пък втора ръка. Аз вкъщи нямам никакво място и не съм взимала такива помощни уреди. Имам и аз дрехи от баткото, в началото ще влязат в употреба, ама после сигурно ще трябва да купя това онова, че той все пак се роди в друг сезон, но се надявам повечето неща да се ползват. Проблем ще е къде ще ги слагам тези дрехи, че стаята на баткото не е готова и всички ще сме в една стая 🫠 той няма и намерение да се дели от нас, най-вече мен, супер привързан е и само ме търси, ще е голям кОпон.

В началото освен шишета (ако се ползват) и биба (ако се ползва) друго няма какво да стерилизираш.
Аз кърмих първото. Имах 1 биба, която ползвах от време на време, и нея стерилизирах по старомодния начин -  във вряла вода. Като почнах и АМ, вече почнах с.шишетата, но периодично ги пускат намалени по различни сайтове Simple Smile

Приборите ги мия в момента с бебешко веро на ръка или в миалната.
Стерилизирането го намалих още от 6тия месец - 1 път на ден, понякога и на 2 дни 1 път. Скоро мисля и 1 път седмично да мина. И спирам като стане на 1г. 

За броя шишета си зависи от гледната точка на човека. Една приятелка с бебе изцяло на АМ, беше си купила 10 шишета, защото беше решила, че няма да мие, а 1 път на 24часа ще ги пуска. Друга пък изкара с 3 шишета от ден 1,.пак изцяло на АМ.

# 275
Ние продължаваме да сме само с едно единствено закупено нещо и това е количката. Взехме Muuvo Quick Five, беше на промоция. Изглежда супер и нямам търпение да я ползваме.

Охоо, взела си я. Може ли мнение и гледа ли еспиротата? Ние този месец се гласим да намерим време за разходка до там.

# 276
Аз също няма да пазарувам кой знае какво. Всичко си имам от баткото. Искам легълце next to me, но това ще се купи в последния момент. Правим стаята на баткото, който ще трябва да отделим (страх ме е как ще се случат нещата). Баткото не съм кърмила, но искарах с 2малки и 3 големи шишета. Надявам се да кърмя сега. Имам една ръчна помпа (надявам се да ми свърши работа в началото и после да не ми трябва).

# 277
За помпата и аз бих изчакала. Със сигурност не бих бързала да даваме 400 лв. за хубава електрическа, ако не изпитвам нужда от нея. Ще пробвам и аз с ръчна. Но и за нея няма да бързам.
Но някак си не си представям нещата без стерилизатор. Дори и основно да се ползва отначало за по-дребни неща.

# 278
За люлка-шезлонг съм съгласна, че си е до детето. Пропуснах да го напиша в съобщението си.
Моята помпа е ръчна. Ползвах я точно 4 пъти. Исках я за свое успокоение 😆 (хормоните не ме слушаха първата седмица след раждането). 
Ние в началото ще сме дружно четирима в стаята където ще спим. Бъдещата детска е тотално на никъде - дори идея нямаме особено. Но ще успеем да съберем 2 кошари. Next to me ми харесва замисъла, но на мен ми беше супер неудобно. Честно казано повече болка и дискомфорт изпитвах да взема бебето, отколкото да си стана к да го взема от кошарата - раждах секцио.
Но пък имам приятелка, която е с next to me и за нея по-удобно нещо няма Simple Smile
Баткото е с кошара на Лорели, която после става на легло. Взехме я за 120-140лв, и съм изненадана колко е здрава. Очаквах вече да е разкърцана или пред разпад 😂

# 279

Охоо, взела си я. Може ли мнение и гледа ли еспиротата? Ние този месец се гласим да намерим време за разходка до там.

Поръчахме я по интернет и не съм я разглеждала много. Тези от магазина Мое Бебе си пуснаха промоцията точно когато бях извън София за празниците и нямаше време, пък намалението беше добро (1380 лв) Преди това пък бях поръчала по-скъпата й версия Boho, втора ръка, но човекът така и не ми я изпрати в продължение на две седмици и я отказах и реших че няма какво повече да му мисля.
Помпата, която ще порзвам този път, е Momcozy ( https://aiko-bg.com/product-06865130005 ). Чувала съм само суперлативи за марката и се надявам да нямам проблеми като първия път. Тогава бях с ръчна на Медела и беше тотално безполезна. Боляха ме гърдите, зърната, ръцете от нея. Но някои майки пък се справят без проблем с такива помпи!

# 280
Честита Нова Година, дами/мами! 🍾🥂✨️
Да ни е за здраве и благословения. Една специална година за нас! 🎁

Аз съм в 24 г.с. и днес бях на преглед. Ходих с двете ми момичета и беше толкова вълнуващо за тях. Имаме лицето на малката в два ъгъла и даже една снимка на дупето 😆
Тежи 600 грама малката и всичко е наред. Пия биозин мама, желязо, магнезий и Премама Дуо.

Никакви покупки не сме правили за бебето, но другия месец вече ще започваме малко по малко.

# 281
Почти всичко е готово. Взели сме:
- легло с матрак и протектори - ще го сглобим 1-2 месеца преди това да се отмирише и после ще го опаковам да ми е по-лесно чистенето преди раждането
- количка + чаршафи за матрачето на зимния кош
- шишета - взех евтини стъклени. После поръчах и на филипс от амазон, макар че съм наясно, че разлика няма, освен в цената
- помпа за кърма - пак от там, ръчна, и тя беше без пари. Имам огромното желание да кърмя в името на бебето, но понеже го намирам за ужасно само по себе си, а и не знам дали ще имам нерви, ако не потръгне добре и ме боли от погрешно засукване, та затова си взех и помпа за всеки случай, поне  да се цедя и да давам, ако не успее да засуква.
- стерилизатор със сушилня - нито ми се завира вода, нито ми се чака 100 часа да изсъхнат, че и накрая я изсъхнали, я не.
- столче за кола, макар че има включена кошница към количката - реших, че с малко бебе няма после тепърва да ми се обикаля по магазините.
- дрешки и платнени лигавничета - каквото ми хареса вземам, даже и един размер плюс да имам някое друго боди/ританки да не си вадя душата да тичам по магазините. Доста сладки комплектчета си направих и честно казано се замислям има ли смисъл въобще да се дават 100+лв. за комплект за изписване, който в повечето случаи се носи максимум два пъти и съдържа куп глупости, които не съм убедена, че ще трябват посред пролет - пелена/одеало за увиване, шапки, ръкавици.. Rolling Eyes
- някои дребни неща - повивалник, чанта органайзер за памперси и козметика, муселинови кърпи
Остават козметика, спални комплектчета, обиколници, хавлийки, пелени/чувалчета(знам за отричането на пелените, но пък чувалчетата за мен са в пъти по-странни), за мен също трябват разни неща - подложки за кърмене, гащи за родилки, нощница; за бебето - поне 2 пакета памперси и евентуално кутия сухо мляко, ако не потръгне с кърменето. Приятели ни дадоха ваничка със стойка и електрическа люлка(за второто не съм убедена, че въобще ми трябва, затова и дори не ми е било в списъка, също и кошара next to me - легълцето ще е от моята страна на леглото, няма смисъл от още една мебел).
Общо-взето май е това. Не сме се изхвърляли излишно, за мен са безумни цените и то за неща, които ще се ползват няколко месеца, макс година и то пак не е сигурно(като помпата за кърма). Още октомври бях започнала да следя и да си добавям в кошниците желаните неща и ноември/декември вече като смъкнаха значително цената, ги взех.
В интерес на истината, колкото ме забавлява избирането на бебешки неща, толкова ме и натоварва - то си е цяла наука за всяко нещо, четене, ровене, накрая пак се чудиш дали е правилен изборът... Отделно не съм винаги във форма, не карам особено лека бременност, затова в добрите дни гледам да отметна всичко, за да може накрая, когато вече съвсем ми дотежи коремът, да ми е спокойно, че имам всичко вкъщи и само трябва да изпера и да изгладя.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 00:44 от buttercupp

# 282
Здравейте!
Минах ФМ - с детето слава Богу всичко е наред, не можа да кажа същото за майката. С хипертония съм и започвам лечение.🤣

# 283
  • Melmak
Дарби, това за теб е третата, последна фм, нали? Скоро съм и аз, в края на януари и нямам търпение! Дано застане за някоя хубава снимка!

Дано с кръвното всичко върви добре при теб!

Аз днес бях на обременяването с глюкозата, беше много гадно, но поне не съм треперила тоя път! В Надежда го правих, лаборантите са много мили и внимателни. Бях в медицинския център в мола, там поне няма навалица.
Вчера бях и в болницата на женска консултация. Платих си пакет за следене на бременност след 24 седмица. С лекарката си говорихме, че след средата на идния месец трябва да се виждаме по-често. И аз се зачудих как да работя и да ходя често на прегледи. Още не знам дали ще ползвам целия 45 дневен. Другата седмица влизам в седмия месец!

# 284
Здравейте мамчета ,мина днес и моя преглед ,в 26г.с. съм и нашата принцеса станала 980гр ,голяма мома и дълга.Ще правя и аз другата седмица Обреминяване с глюкоза така ми каза докторката ,няма ми нищо даже и килограмите ми са 8 до сега качени ,но каза че трябва да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт