Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 862
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Говоря за работа - работа, в мъжки екипи. Просто си премълчават, като знаят, че ще отрази и на личния и семейния живот или казват нещо мъгляво, с половин уста.

# 61
  • По света и у нас
Мъжката солидарност е пословична, виж ги даже тук във форума. Ние говорим нещата както са, а те гледат субективно да си пазят интересчето.

# 62
Мъжете сме от Марс, жените сте от Венера и някак си се срещаме на Земята и търсим общ език.
Да бе! И като срещнете жена от Марс и буквално си хлътвате граматиката.

# 63
Не разбирам от намеци и не говоря с такива. Сблъсквала съм се с много мъже, които не само че всячески избягват да са директни, но и не чуват, когато ти им говориш нещата в прав текст. Та заглавието на темата ме обърква.
И аз така. Дори при запознаство с хора, с които ще общувам по-дълго (напр. нови колеги) обяснявам, че от намеци не разбирам. Ако искат нещо - директно да казват.

Според мен намеците са вид манипулация. Ако насрещният изпълни намека добре. Но ако след намек каже, виж какво ТОВА няма да стане, намекващият се измъква - Оу, ама изобщо не съм искал/а това да кажа, пък ти си лош/а, лош, лош....
Горното важи независимо кой пол ги ползва и в каква ситуация.

# 64
  • По света и у нас
Мъжете от Венера пък стават разговорливи тогава 😄

Намеците са също така вид пасивна агресия. “Ами аз ти казвам, намеквам, а пък ти не разбираш”, ми дай го в прав текст точка по точка и после няма да има кой да се прави на жертвичка. Жертвичките обожават намекването за да могат после да реват по форуми и на приятелки.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:52 от PriMadonna

# 65
Всички пишат, че не говорят с намеци.
То и времето и технологиите вече не го позволяват.
Кой ще губи време в този забързан живот да говори с намеци.
2-3 емотикона, идваш ли, ще се видим ли, искаш ли - това работи сега.

# 66
Аз съм от Плутон, затова си говоря сам.

# 67
Абе верно ли на Венера имало някакъв хълм?
Дали има нещо заровено там?
На Марс само каманаци някакви.

# 68
Аз предавам само от Луната. Близко и приятно тихо.

# 69
Не говоря никога с намеци, нито премълчавам мнения, желания или негодувания. На хората понякога не им харесва директността, но не един път са ми  признавали това качество.
Хората, които не са разбрали моята същност и щения  са останали в миналото.

# 70
Не говоря никога с намеци...
Хората, които не са разбрали моята същност и щения  са останали в миналото.
"Тъз кирка виждаш ли я?"

# 71
  • Далечният изток
Абе понякога буквалните приказки обиждат, и този, който ги говори такива се оправдава с това, че е директен и "ами такъв съм си", а той си е откровен простак... Човек трябва да знае кога какво да каже и как да го каже. Ако се налага понякога, може и с намеци.

# 72
Аз често говоря витиевато. Нарочно е. Малко хора могат да разберат. Това е и целта. Та. Не държа всички да ме разбират.
Намеците са друго нещо. Там говорим за пасивна агресия, да.

# 73
След като мъжете и жените мислят еднакво - вие като жени, бихте ли искали мъжът до вас да мисли и да действа като вас?
Къде го чукаш, къде се пука. Добър опит за подвеждане, Абуто.
Темата е за начин на говорене (комуникация), а твоят въпрос за съвършено други неща - мислене и действия.
Но на въпроса ти - никой не може да мисли като мен, аз съм съвършена. Шегичка, не съм. Но е невъможно двама човека да мислят еднакво по всички въпроси. И би било скучно.
За начин на комуникация - да, мисля, че намеците трябва да изчезнат. Право куме в очи, но без грубост и скандали. Деликатно и рационално.

# 74
Можеш чрез намек да насочиш мисълта на някого така, че например да се успокои по-добре от всякакви директни опити, които могат да са дори противопоказни.

Общи условия

Активация на акаунт