Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 888
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Боре обясни малко по-подробно. Ти все такива криптични констатации праскаш и ни оставяш да се чудим какво харесваш. Заинтригувана съм 😄

Ще се опитам да обясня, доколкото е възможно. Ако в написаното се обръщам към някой, то това е въображаем лиричен герой, ако обичате да не го приемате насочено към вас.

При мен, говорим в нормалния случай и когато говорим за желание за сериозна връзка, има значение естествената визия, енергията, която излъчва като цяло и към мен специално. Излъчва ли топлина, има ли живец в нея. (Живец да не се бърка с човек зависим от адреналина или авантюрист). Какъв човек е. Езикът на тялото - реакциите, очите, поруменяването на бузите, дишането, какво се случва при неволен и волен контакт и т.н.. И разбира се какво и идва отвътре да направи с мен и за мен. Желанието, отдаването и прочие.
Бил съм с най-различни физически жени, но ако липсват тези неща в нея, просто няма как да стане.
Не ми трябва само опаковка, а отвътре студена като риба.

Когато говорим за употребата на козметични продукти или дрехи за "подчертаване"
Аз не харесвам такива неща, излишни са, неприятни са. Ако съм решил да целуна някоя жена и да усетя устните или кожата, какво ще целувам? Козметичен продукт ли ще ям или нея ще целувам. Отделно като се къпем и няма козметични продукти, какво правим? Трябва да слагаме маски като в театър, защото не се харесваме? Отделно, че без грим, се вижда жената такава каквато ще е в "нормална" ежедневна обстановка, или в планината или след сън. А пък след сауна да не говорим какво се случва с козметичните продукти. Ако се погледне и от друг ъгъл, това си е един вид измама, защо трябва да се лъжем още от началото? Или реплики от сорта "докато не се нагласиш, не ми се появявай пред очите"
Парфюми - извинете, толкова ли няма лична хигиена? Или пък някои толкова се залеят с такива, че направо ми идва да ги закача на терасата да се отмиришат малко.
Аз използвам само против изпотяване, когато се налага.
Дрехите за подчертаване
Излишно е, в много случаи по-скоро показват собствена неувереност в себе си, зависимост от внимание, опит за манипулация и въздействие. Аз ако реша, знам какво да наблюдавам, за да разбера много неща. Единственото изключение е, ако/когато избирам аз бельото. По същият начин не разбирам, защото повечето жени си мислят, че на мъжете им харесва червено бельо. На мен никога не ми е харесвало.
Изкуствените неща и "опаковка"
Когато човек мисли за сериозна, дългогодишна връзка, брак и т.н. човек просто трябва да разбере, че това е природа, ние всички остаряваме, ще се появят бръчки, сиви коси, и всички останали физиологични промени. Това е част от живота. И защото харесваме някакъв тип опаковка, на всеки 10 години, трябва да сменяме партньора? А самите ние кога ще бъдем сменени? Ако сме зависими от опаковката, тогава къде са чувствата, усещанията, любовта? Като видя някои "изпънати" наслагали грим, за да не си личат оперативните манипулации, направо ми се повръща. Все едно гледаш някаква кукла, която не е способна да проявява нормални човешки реакции. Имаш чувството, че една усмивка и всичко ще се напука като мозайка. Образно казано, цял живот злоупотребявал с алкохол, партите, наркотици и накрая изведнъж, ама тялото ми не е като преди. Отделно, смятам, че такива хора имат прекалено голямо его. Ако някой толкова много държи на опаковката - вече има всякакви модели кукли, да си вземе една, и да и се радва.

@Revoker - Красотата така или иначе е относително понятие, но в общия контекст, една жена ако е красива няма нужда от грим.
Зависи какво разбираш под поддръжка и естетика. "Общата" поддръжка, така или иначе спада към личната хигиена и нормален живот.

Кажи ми какво би станало в следният случай - мъж и жена, "поддържани", всичко точно, и на жената примерно и откриват рак на гърдата и трябва да бъде отстранена едната, после другата. Обърни го - мъжът му откриват рак на тестисите и трябва да бъдат отстранени. Тогава какво идва? Раздяла? Ти нали си виждал хора след терапия как изглеждат?

# 166
Е предполагам че се намират жени за теб, но забавното е, че много мъже си мислят, че гримът задължително е "за заблуда" или ако целунеш някой с грим все едно се е мазал с церезит.

Всичко е до количеството и да се гримираш е много забавно, ето сега съм вкъщи бременна и като ми е скучно се гримирам, мъжът ми ме е виждал с грим и без, рошава и не.
Да кажеш че искаш жена ти задължително да не носи никакъв грим е пак вид ограничение и потискане, защото повечето жени обичат да се направят малко по-специални от време на време. А парфюмите са нещо което носи някакви усещания и приятно чувство и пак да ограничаваш жената да ползва парфюм е тъпо.

Иначе сигурно ще се намери и жена , дето ще е готова нищо да не прави за себе си, за да ти угоди.

# 167
Това си звучи като оправдание. Нали ги гледам рекламите по телевизията:
- червило за обем на устни
- спрей за коса, за да изглежда по-лъскава
- спирала, за да изглеждат миглите по-дълги

Айде сега, щом са, за да изглеждат по-различно отколкото са, това какво е?
Ако мъжът ти се намаже обилно с крем Нивея след бръснене, ще ти е приятно ли да го целуваш по бузата и да "похапнеш" крем заедно с това? И даже пишеш за "ограничение" и "подтискане". Ами тя да си слага, аз просто няма да я целувам.
По-специални за?
Има много голяма разлика в употребата на парфюм, мисля, че се разбра от написаното. Дали е мъж или жена, ако някой се е "изкъпал" в парфюм, няма да им хареса. Това съм го чувал и от жени. Да не казвам, че един път получих алергична реакция, заради една такава. Ако става на въпрос, по 1-2 капки етерично малко в чист вид е достатъчно.
Това няма нищо общо с угаждане.
Има примерно сапуни с естествени масла на роза, лавандула, мента, които създават много по-добър ароматен фон от много парфюми.

# 168
  • Далечният изток
Божеее Dizzy Face
Кой в днешно време се залива с парфюм и се маже с крем Нивеа?!
Или ти говориш за някакви неща от преди 40-50 години. Мда, личи, че си възрастен, на колко си, на 100? Минимум 70.

# 169
  • София
Лично аз много рядко слагам грим, но и аз се почувствах подтисната и ограничена от изискванията на Борето. Никакъв грим, няколко капки етерично масло, вместо парфюм, безлични дрехи... Ами гадничко е. Почти на всяка жена й е приятно да се поглези като се понаконти малко, като не визирам гротеските с естетичните корекции. Съгласна, че голяма част от женствеността е в поведението и движенията, но жена с такова поведение и движения няма как да не се интересува от визията си. Съответно такива разбирания ги усещам точно като опит да се отнеме женствеността. Много специфичен тип жена трябва за да угоди на вижданията на Борето, и го призовавам да търси такава, а не да се опитва да ги налага на някоя.

# 170
Божеее Dizzy Face
Кой в днешно време се залива с парфюм и се маже с крем Нивеа?!
Или ти говориш за някакви неща от преди 40-50 години. Мда, личи, че си възрастен, на колко си, на 100? Минимум 70.

Щом се рекламира по телевизията в западна Европа, значи още се ползва, или вие в Далечния изток такива неща сте ги виждали за последно преди 40-50 години?

@Лъвица - никъде не съм казвал за безлични дрехи. Това е грешно интерпретиране на моите думи.
Някъде да съм казал, че го налагам? Да, това са си моите изисквания и си държа на тях, както и вие (жените) на вашите. И да, аз си търся такава, каквато отговоря на тях, като не и харесва, свят широк.
Защо това, че аз имам изисквания е лошо, обаче вие (жените) като имате изисквания към мъжа, това е ок?

# 171
А, колко да е окей...

# 172
  • По света и у нас
Ние си коментираме какво би ни било ако сме жена ти… никой не спори. И на мен ми  изглежда както Лъви го описа - уж не било задължително, но това са неговите ИЗИСКВАНИЯ. Както и да е.
Искаш едно много простичко красиво момиче без никакъв живец… а живеца идва точно от малките работи. Вероятно идеалната за теб ще седи и над тенджерите 24/7 та затова не е нужно да се конти и пръска. На нея кожата ще и се скапе бързичко защото не може да се хидратира (той есе едно ще и лиже бузите…) Абе не знам вече, не си слагаш крем - упрекват те, че ти била суха кожата, слагаш си крем, гадно било за целуване… ей за това по- добре стойте по-далече от мъжете и тяхната цел да ви побъркат.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 07:16 от PriMadonna

# 173
  • Далечният изток
А, имай си изисквания, кой е казал да нямаш...
И колко връзки с такива жени си имал? Предполагам 0.
Моите наблюдения - в реалния живот срещам все повече натурално изглеждащи жени. Остави телевизора и рекламите.
За пред зрителите трябва да има много грим, факт, но в живота жените не се обличат показно и гротескно, и не се мацотят с кремове и фондьотени. Ако заключенията на Боре са от телевизора и реална жена не е виждал, ами сори...

# 174
Ние си коментираме какво би ни било ако сме жена ти… никой не спори. И на мен ми  изглежда както Лъви го описа - уж не било задължително, но това са неговите ИЗИСКВАНИЯ. Както и да е.
Искаш едно много простичко красиво момиче без никакъв живец… а живеца идва точно от малките работи. Вероятно идеалната за теб ще седи и над тенджерите 24/7 та затова не е нужно да се конти и пръска.

Ами тогава си направете отделна тема и готово. Поиска подробности, направих го, но както изглежда много влизат в някакви фантазии и предположения без въобще да допуснат друго виждане. Но това са си вашите разбирания и виждания. На света има и други жени.

# 175
  • По света и у нас
Че има такива има - и даже ще те харесват. Това ще са разни прохождащи момиченца на по 17-18 г расли в затънтени места без особени комуникации и телевизия Планета, на които ще си им първо гадже, и ще те виждат с розовите очила. На каква възраст каза че си?

И последен въпрос: ако жена ти те иска всеки ден, всеки ден ли ще я уважаваш или ще започне да те наболява главата след няколко месеца съжителство?

# 176
Боре, втория ти абзац в дългия пост не беше никак зле, онзи за излъчването, енергията и желанието ѝ конкретно към теб, какво е готова да направи с теб и за теб и другите фундаментални разлики между интереси и чувства. После обаче, като мина на такива повърхностни неща (във всеки смисъл) като грим, парфюми и вкусът на целувка по бузата и пак се върнахме у Перник.

# 177
Ама какво спорите за въпрос на вкус, има хиляди жени, които не слагат капка грим и това е тяхно абсолютно право, и слава Богу има доста мъже, които ги харесват така. Има жени, които си правят много корекции или много силен ежедневен грим, и те не са останали сами. Има и трети вид, които слагат понякога, умерено и т.н, и за тях има мъж. За мен е важно мъжът до мен да ме харесва без грим, със грим, всякак и най-вече да не ми казва как да се обличам, гримирам и т.н. дали да съм с дълга или къса коса, че и това съм чувала. Аз слагам грим според повода, но не ежедневно, мм ме харесва най-вече сутрин рошава в леглото.

# 178
Женската красота има безкраен брой степени, но една от най-висшите е когато ти огъва реалността само с присъствието си. Тъкмо такава жена ми каза веднъж, че сутрин не се поглежда в огледало преди да тръгне за работа.

# 179
  • София
@Лъвица - никъде не съм казвал за безлични дрехи. Това е грешно интерпретиране на моите думи.
Някъде да съм казал, че го налагам? Да, това са си моите изисквания и си държа на тях, както и вие (жените) на вашите. И да, аз си търся такава, каквато отговоря на тях, като не и харесва, свят широк.
Защо това, че аз имам изисквания е лошо, обаче вие (жените) като имате изисквания към мъжа, това е ок?

След като не става дума за безлични, кажи какви намираш за приемливи и какви, не?

Иначе никъде не съм казала, да нямаш изисквания. Всеки има право на изисквания. Призовах те да търсиш жена, която предварително отговаря на тях, а не да се мъчиш  да й ги налагаш. Което ти твърдиш, че правиш, така че не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт