Ще се опитам да обясня, доколкото е възможно. Ако в написаното се обръщам към някой, то това е въображаем лиричен герой, ако обичате да не го приемате насочено към вас.
При мен, говорим в нормалния случай и когато говорим за желание за сериозна връзка, има значение естествената визия, енергията, която излъчва като цяло и към мен специално. Излъчва ли топлина, има ли живец в нея. (Живец да не се бърка с човек зависим от адреналина или авантюрист). Какъв човек е. Езикът на тялото - реакциите, очите, поруменяването на бузите, дишането, какво се случва при неволен и волен контакт и т.н.. И разбира се какво и идва отвътре да направи с мен и за мен. Желанието, отдаването и прочие.
Бил съм с най-различни физически жени, но ако липсват тези неща в нея, просто няма как да стане.
Не ми трябва само опаковка, а отвътре студена като риба.
Когато говорим за употребата на козметични продукти или дрехи за "подчертаване"
Аз не харесвам такива неща, излишни са, неприятни са. Ако съм решил да целуна някоя жена и да усетя устните или кожата, какво ще целувам? Козметичен продукт ли ще ям или нея ще целувам. Отделно като се къпем и няма козметични продукти, какво правим? Трябва да слагаме маски като в театър, защото не се харесваме? Отделно, че без грим, се вижда жената такава каквато ще е в "нормална" ежедневна обстановка, или в планината или след сън. А пък след сауна да не говорим какво се случва с козметичните продукти. Ако се погледне и от друг ъгъл, това си е един вид измама, защо трябва да се лъжем още от началото? Или реплики от сорта "докато не се нагласиш, не ми се появявай пред очите"
Парфюми - извинете, толкова ли няма лична хигиена? Или пък някои толкова се залеят с такива, че направо ми идва да ги закача на терасата да се отмиришат малко.
Аз използвам само против изпотяване, когато се налага.
Дрехите за подчертаване
Излишно е, в много случаи по-скоро показват собствена неувереност в себе си, зависимост от внимание, опит за манипулация и въздействие. Аз ако реша, знам какво да наблюдавам, за да разбера много неща. Единственото изключение е, ако/когато избирам аз бельото. По същият начин не разбирам, защото повечето жени си мислят, че на мъжете им харесва червено бельо. На мен никога не ми е харесвало.
Изкуствените неща и "опаковка"
Когато човек мисли за сериозна, дългогодишна връзка, брак и т.н. човек просто трябва да разбере, че това е природа, ние всички остаряваме, ще се появят бръчки, сиви коси, и всички останали физиологични промени. Това е част от живота. И защото харесваме някакъв тип опаковка, на всеки 10 години, трябва да сменяме партньора? А самите ние кога ще бъдем сменени? Ако сме зависими от опаковката, тогава къде са чувствата, усещанията, любовта? Като видя някои "изпънати" наслагали грим, за да не си личат оперативните манипулации, направо ми се повръща. Все едно гледаш някаква кукла, която не е способна да проявява нормални човешки реакции. Имаш чувството, че една усмивка и всичко ще се напука като мозайка. Образно казано, цял живот злоупотребявал с алкохол, партите, наркотици и накрая изведнъж, ама тялото ми не е като преди. Отделно, смятам, че такива хора имат прекалено голямо его. Ако някой толкова много държи на опаковката - вече има всякакви модели кукли, да си вземе една, и да и се радва.
@Revoker - Красотата така или иначе е относително понятие, но в общия контекст, една жена ако е красива няма нужда от грим.
Зависи какво разбираш под поддръжка и естетика. "Общата" поддръжка, така или иначе спада към личната хигиена и нормален живот.
Кажи ми какво би станало в следният случай - мъж и жена, "поддържани", всичко точно, и на жената примерно и откриват рак на гърдата и трябва да бъде отстранена едната, после другата. Обърни го - мъжът му откриват рак на тестисите и трябва да бъдат отстранени. Тогава какво идва? Раздяла? Ти нали си виждал хора след терапия как изглеждат?