Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 744
  • 149
  •   1
Отговори
# 30
...когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ!
Извинете, може ли някой да ме светне какво ще рече "ИЛ" в случая?
Означава "иии бати уай нара".

# 31
Авторката няма да се появи, защото явно очакваше успокоение, че мъжа й е криво - ляво в нормата. Той обаче отдавна е счупил спиртомера. Ние тука ще  си чешем клавиатурите, а следващата й тема ще е ’ как да го откажа от непрекъснатото пиене’ . Дано поне пиянството му да е от по- кротките.

# 32
Бившият ми беше същият.
В компания с алкохолици и обясняваше колко нормално било да се насвяткват като животни всяка вечер защото цитирам "имали много тежък живот" (да се разбира нископлатена работа и само той от коч компанията тогава имаше жена).
Не е нормално и не е трябвало да забременяваш от него.
Свършила работата вече. Дано поне да има кротко пиянство и да не е агресивен.

Иначе 1-2 бири след работа е нещо нормално, но не и да обърнеш няколко бутилки с твърд алкохол.

# 33
Означава "иии бати уай нара".
Хахаха, първо си помислих "този защо ми пише на японски", пък после схванах. Благодаря!

# 34
Здравейте. Искам да си сверя часовника, че в ситуациите все аз излизам откачената. Първо да започнем с това, че аз когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ! Малко пийване(леко цъкване) за мен е ок, но до там.
От там идва и главният проблем на съпруга ми- мръщела съм се и съм мърморила всеки път като излиза да се види с приятели -така е признавам. Става ми лошо като чуя това- преди не е било така. НО! Моля, кажете ми, случвало ли ви се е докато знаете, че всеки момент можете да родите, съпруга ви да се прибере от излизане с приятели неадекватен. Точно когато имате най-много нужда от подкрепа и очаквате от него да прояви отговорност. Ако тръгна да раждам с какво ще може да ми помогне? Освен да ме бутне по стълбите залитайки.
Скрит текст:
Още повече че не говорим за нещо, което се е случило един път. Не се сещам за излизане (сам), в което е пил умерено, както обикновено правят хората- пийват, хапват, говорят си, прекарват си хубаво и се прибират. Никой от приятелите му не пие умерено. Млади хора с малки деца се държат като пиянките от кръчмата- ами грозно е! Вкъщи също пие всяка вечер(но не до неузнаваемост слава богу)
Моля ви споделете вашият опит, вашето мислене, кои са вашите граници. Ако има някаква грешка в мен и моето мислене, искам да го поправя. Да го приема до колкото е възможно и да не ми става буквално зле когато стане въпрос за пиене. 😮‍💨
Къде ще тръгваш да раждаш, нали вече имате дете. Писала си по темата.

Иначе за мъжете пиянки има история във форума. Върни се и прочети.

От по възрастни съфорумки съм чувала, че по добре мъж к@рвар от колкото пияница. Ти ще кажеш.

# 35
Какво значи леко цъкване? Май авторката от самото начало е толерирала пияница, и се учудва, че нещата стават по-зле, а всъщност той не я е лъгал и си е бил себе си от самото начало.

# 36
Какво значи леко цъкване? Май авторката от самото начало е толерирала пияница, и се учудва, че нещата стават по-зле, а всъщност той не я е лъгал и си е бил себе си от самото начало.
Авторката е типичен трол с две несвързани публикации, но темата е интересна.

# 37
  • София
Добре, че ги казвате тези неща.
Сега погледнах в профила ѝ.
Септември е имала вече родено дете и е искала да си поддържа връзката, т.е. била е доволна от мъжа си.
Сега пък тепърва ще ражда, а той пие като за последно.
Уфффф.

# 38
  • Sofia
Аз не разбрах от поста й, че в момента е бременна, а че дава пример, че дори при такива обстоятелства се е напивал.
Не съм чела предишните й публикации, но явно наистина е държала на тази връзка, щом все още е с него, че и дете имат. Но то е пълно с жени, които седят години наред с мъже пияници или биячи, и си мислят че се борят за връзката си, като остават с тях.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 20:34 от Brin de muguet

# 39
  • Out of the Mix
Ари90, не прочете ли темата за алкохола, че трябва нова и да повтаряме едно и също? Rolling Eyes

Няма какво да сверяваш ръчен часовник. Wear Watch

Не, не е нормално 1-2 бири всяка вечер след работа.

Не е нормално да има каквато и да "чашка" всяка вечер.

"Нормално" е в бг социума и националните порядки да се пие, да се пуши, да се яде, като за последно, което на мен ми е противно.

# 40
Много български мъже пият по 1-2 бири след работа. Да не кажа повечето.

# 41
Всяка вечер? Не, не са повечето.

# 42
  • София
Аз даже не познавам такива.

# 43
На мен 1 бира не ми се струва алкохолизъм, но 1 водка/уиски натам върви

# 44
На мен 1 бира не ми се струва алкохолизъм, но 1 водка/уиски натам върви

"Прекаленият светец и Богу не е драг".
Изключително много мразя пълни трезвеници, които обявяват дори една бира след работа за алкохолизъм.
Твърдият алкохол е друго, ама една-две бири?

Общи условия

Активация на акаунт