Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 776
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere far away

Особено фирмени партита, където на теория не трябва да се отпускаш толкова.
Аз дори не разбирам как на служебно парти ще се сервира алкохол.
Е как ли пък не! Не съм видяла досега нито едно такова парти, на което да няма алкохол. Стига бе хора, все едно живеете в паралелна вселена.

# 61

Особено фирмени партита, където на теория не трябва да се отпускаш толкова.
Аз дори не разбирам как на служебно парти ще се сервира алкохол.
Е как ли пък не! Не съм видяла досега нито едно такова парти, на което да няма алкохол. Стига бе хора, все едно живеете в паралелна вселена.
Щом ви харесва да гледате колегите си и ръководството на градус. Лошо няма.

# 62
So Lucky,
Аз знам, че си в САЩ, но съм чувала, че и там правите коледни партита, само на детски пунш ли карате?
Че тук в Германия има коледни партита, има летни фестове, на които се пие бира и вино, лятото и коктейли. Пияни колеги не съм виждала, но все пак се пие по 1-2 бири или чаши. Разбира се всичко е в извън работно време, но е на работното място. Някои фирми правят и партитата в ресторанти и пак се предлага алкохол.

# 63
От приятели съм чувала, че немците били много културни на фирмени събирания.
Аз не съм против алкохола на парти за възрастни (честно казано не мога да си кривя душата, като бях 14 годишна имаше много алкохол и на тийн партита)
Стига хората да не стигат до неадекватност е нормално

# 64
So Lucky,
Аз знам, че си в САЩ, но съм чувала, че и там правите коледни партита, само на детски пунш ли карате?
Че тук в Германия има коледни партита, има летни фестове, на които се пие бира и вино, лятото и коктейли. Пияни колеги не съм виждала, но все пак се пие по 1-2 бири или чаши. Разбира се всичко е в извън работно време, но е на работното място. Някои фирми правят и партитата в ресторанти и пак се предлага алкохол.
Зависи. В корпорацията която работих 4 г, винаги се правеха през деня. Коледен обяд всяка година на различно място, и да, не се пие. Само веднъж имахме вечерно събиране (до 18ч) там сервираха сирена, тапас, и други деликатеси. Никой не си позволи повече от 1 пръст вино. Просто не е прието да се наливаш като донски казак на служебно събитие. Отделен факт, че всички са с кола.
А компанията в която работи мъжа ми не правят коледни банкети. Не всички празнуват този празник, така че не е редно да се организира Коледа, защото ако се прави за един празник трябва да правят и за всички други религии. Simple Smile

# 65
Не знам защо си мислиш, че тук е прието да се наливаме с алкохол на служебни мероприятия. Наличието на алкохол не значи, че хората ще поркат като прасета. Където и да съм била на фирмено парти, винаги е имало алкохол, но не сме се гледали пияни.

# 66
Оле оле егати филма, не можело да празнуваш Коледа, да не засегнеш някого... те сигурно и заради това не пият.

# 67
Не знам защо си мислиш, че тук е прието да се наливаме с алкохол на служебни мероприятия. Наличието на алкохол не значи, че хората ще поркат като прасета. Където и да съм била на фирмено парти, винаги е имало алкохол, но не сме се гледали пияни.
Аз за съжаление имам точно обратното наблюдение,  също и във фирмата на мъжа ми Sad Явно е до фирма

# 68
А компанията в която работи мъжа ми не правят коледни банкети. Не всички празнуват този празник, така че не е редно да се организира Коледа, защото ако се прави за един празник трябва да правят и за всички други религии. Simple Smile

И какъв е проблемът? Ако сред персонала има значителен брой представители на други религии, ами да ги празнуват. Няма лошо.

Искрено се надявам, че сте отказали свинското, дори месото като цяло. Иначе става някак си неудобно... Дано процентът на веганите не е преобладаващ, че отидоха и млечните, и медът, и какво ли още не.

# 69
Е това не ме изненандва, все пак в САЩ са такива разбиранията.
Обиждат се от всичко, всичко е расистко или сексистко....

# 70
  • Somewhere far away

Щом ви харесва да гледате колегите си и ръководството на градус. Лошо няма.
Никой не казва че му харесва, казвам че е факт че на такива партита винаги има алкохол.

# 71

Искрено се надявам, че сте отказали свинското, дори месото като цяло. Иначе става някак си неудобно... Дано процентът на веганите не е преобладаващ, че отидоха и млечните, и медът, и какво ли още не.
Не сме.
У дома и в близко обкръжение всеки си празнува какво иска, и си яде каквото прецени. На служебно ниво обаче са малко по други нещата.

# 72
Здравейте. Искам да си сверя часовника, че в ситуациите все аз излизам откачената. Първо да започнем с това, че аз когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ! Малко пийване(леко цъкване) за мен е ок, но до там.
От там идва и главният проблем на съпруга ми- мръщела съм се и съм мърморила всеки път като излиза да се види с приятели -така е признавам. Става ми лошо като чуя това- преди не е било така. НО! Моля, кажете ми, случвало ли ви се е докато знаете, че всеки момент можете да родите, съпруга ви да се прибере от излизане с приятели неадекватен. Точно когато имате най-много нужда от подкрепа и очаквате от него да прояви отговорност. Ако тръгна да раждам с какво ще може да ми помогне? Освен да ме бутне по стълбите залитайки.
Още повече че не говорим за нещо, което се е случило един път. Не се сещам за излизане (сам), в което е пил умерено, както обикновено правят хората- пийват, хапват, говорят си, прекарват си хубаво и се прибират. Никой от приятелите му не пие умерено. Млади хора с малки деца се държат като пиянките от кръчмата- ами грозно е! Вкъщи също пие всяка вечер(но не до неузнаваемост слава богу)
Моля ви споделете вашият опит, вашето мислене, кои са вашите граници. Ако има някаква грешка в мен и моето мислене, искам да го поправя. Да го приема до колкото е възможно и да не ми става буквално зле когато стане въпрос за пиене. 😮‍💨

Здравей, все едно видях себе си преди 30 години.  От личен опит да ти кажа как се развива това. Моят съпруг беше същия. Абсолютно, както описа твоят. Няма да описвам подробности, защото ще стане роман. Изтърпях го 12 години (жалко, че изчаках толкова време) . Не спря да пие, започна да се напикава, халюцинации от много алкохол. Накрая някаква кола го е блъснала и остана на място (но вече бяхме разведени и нямаше кой да го подпира по улиците като торба с картофи ) . Бягай... Родила или не още, бягай. От това няма оправия, напротив по-зле ще става

# 73
  • София
Здравейте. Искам да си сверя часовника, че в ситуациите все аз излизам откачената. Първо да започнем с това, че аз когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ! Малко пийване(леко цъкване) за мен е ок, но до там.
От там идва и главният проблем на съпруга ми- мръщела съм се и съм мърморила всеки път като излиза да се види с приятели -така е признавам. Става ми лошо като чуя това- преди не е било така. НО! Моля, кажете ми, случвало ли ви се е докато знаете, че всеки момент можете да родите, съпруга ви да се прибере от излизане с приятели неадекватен. Точно когато имате най-много нужда от подкрепа и очаквате от него да прояви отговорност. Ако тръгна да раждам с какво ще може да ми помогне? Освен да ме бутне по стълбите залитайки.
Още повече че не говорим за нещо, което се е случило един път. Не се сещам за излизане (сам), в което е пил умерено, както обикновено правят хората- пийват, хапват, говорят си, прекарват си хубаво и се прибират. Никой от приятелите му не пие умерено. Млади хора с малки деца се държат като пиянките от кръчмата- ами грозно е! Вкъщи също пие всяка вечер(но не до неузнаваемост слава богу)
Моля ви споделете вашият опит, вашето мислене, кои са вашите граници. Ако има някаква грешка в мен и моето мислене, искам да го поправя. Да го приема до колкото е възможно и да не ми става буквално зле когато стане въпрос за пиене. 😮‍💨
Хубава работа.
Щом на теб не ти е добре и изпитваш дискомфорт, какво те интересува, дали Ганка от бг мама ще каже, че е съвсем нормално и да не се притесняваш, докато не стигнеш до симптоматиката от предния пост с напикаването и халюцинациите. А и да не стигне до халюцинации и напикаване, все едно, важното е, че на теб не ти е добре. Идеята е точно обратното да се случва- да ти е добре, да си щастлива, обичана и обгрижена.
Дали ще се промени- няма. Направи си сметка можеш ли да живееш с това или не и ако прецениш, че не можеш така да прекараш живота си, не си губи времето да променяш някой друг, а промени обстоятелствата, което е в твоите ръце и възможности.
Успех.

# 74
  • София
Добре, че ги казвате тези неща.
Сега погледнах в профила ѝ.
Септември е имала вече родено дете и е искала да си поддържа връзката, т.е. била е доволна от мъжа си.
Сега пък тепърва ще ражда, а той пие като за последно.
Уфффф.
Може да пита за приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт