Термин Август 2026

• 7 884
  • 231
  •   2
Отговори
# 150
Аз искам да попитам дали имате забрана от АГ за интимни контакти с половинките,понеже при първата ми бременност имах абсолютна забрана първите 3 месеца. Сегашната ми АГ пък ми казва,че забрана нямаме,но от мен си зависело,понеже отвреме навреме имам болки в корема,които са си били нормални. Та вярно ли е,че при интимност в ранна бременност има опасност от спонтанен аборт? Поне така прочетох 😅

# 151
  • София
Сега имам,защото прокървих и съм на Утрогестан. Предния път нямах.

# 152
Зависи от бременността, ако се развива нормално всичко разрешават, все пак да не е грубо.
Първата бременност имах забрана ор началото до края. Втората само в началото, но и след това са били броени пъти за цялата бременност. Тази бременност няколко пъти се отпуснахме и само след едн от пътите имах болли ниско долу, с но-шпа и лежане минаха, ама не знам дали пак ще се престраша.

# 153
Ами аз с първата бременност бях на меден месец в началото на бременността и се поувлякох. Прокървих леко и после ме беше страх - не съм правила до края на бременността.
Сега вече като гърмян заек отпускам душата, ама внимателно Grinning
Не съм имала никакви проблеми.

# 154
А спряха ли да ви болят гърдите? От 2 дни нямам никакви болки в гърдите и са поомекнали,та доста се уплаших... Днес влязох в 9г.с,имам постоянно гадене и повръщане,но тази болка,която спря ме плаши. Досега ме боляха мнооооого и изведнъж спряха.

# 155
Гърдите мен не са спирали да ме болят, но не бих се притеснила , ако спрат. Миналата седмица имах няколко дни ,в които бях доста добре и почти не ми се е гадело, не се притесняват, напротив, идеше ми да заиграя хоро.

# 156
Ооо същата паника ме обзе точно между 9 и 10г.с. изведнъж омекнаха и нолката изчезна за няколко дни, какво ли не ми мина през акъла. После се върма само дискомфорт около зърната. Сега съм в 11 и от 2-3 дни пак усещам лека чувствителност, но не като преди.
А спряха ли да ви болят гърдите? От 2 дни нямам никакви болки в гърдите и са поомекнали,та доста се уплаших... Днес влязох в 9г.с,имам постоянно гадене и повръщане,но тази болка,която спря ме плаши. Досега ме боляха мнооооого и изведнъж спряха.

# 157
Здравейте! Включвам се и аз с едно въпросче.
На 21 съм последната ми менструация беше 21 ноември, очакваната 14 декември, положителният тест 19 декември с много наситена втора чертичка (знам че е вероятност да съм била в 4г.с.). Още преди положителния тест постоянно ми се хапваше и ако не ям през 1,2 часа усещах болка и раздразнение (като гастрита). Обикновено не съм човек който яде сутрин, но тогава бях започнала. Буквално седмица след положителния тест започна се с гаденето и повръщането, умората нуждата от сън повечко, повишено слюноотделяне, липса на апетит за една седмица свалих страшно много килограми, не можех да спя и после намерих лекарство на име Антиментил. Започнах да го приемам 2 пъти на ден и от тогава повръщането се намали до 1-2 пъти на ден, започнах да хапвам, но искам да питам ще попречи ли на бебето? Да ги спра ли? Още не съм ходила на преглед.

# 158
Здравейте! Включвам се и аз с едно въпросче.
На 21 съм последната ми менструация беше 21 ноември, очакваната 14 декември, положителният тест 19 декември с много наситена втора чертичка (знам че е вероятност да съм била в 4г.с.). Още преди положителния тест постоянно ми се хапваше и ако не ям през 1,2 часа усещах болка и раздразнение (като гастрита). Обикновено не съм човек който яде сутрин, но тогава бях започнала. Буквално седмица след положителния тест започна се с гаденето и повръщането, умората нуждата от сън повечко, повишено слюноотделяне, липса на апетит за една седмица свалих страшно много килограми, не можех да спя и после намерих лекарство на име Антиментил. Започнах да го приемам 2 пъти на ден и от тогава повръщането се намали до 1-2 пъти на ден, започнах да хапвам, но искам да питам ще попречи ли на бебето? Да ги спра ли? Още не съм ходила на преглед.

Ако става дума за тези таблетки за смучене: https://antimetil.bg/?utm_source=google&utm_medium=search&utm_ca … AYASAAEgK8APD_BwE Пише, че може и от бременни по 1 сутрин и 1 на обяд.

# 159
  • София
И при мен беше изчезнало гаденето, гърдите и имах менструални болки. Реших, че всичко приключва. От снощи пак ме болят гърдите, а днес гаденето се завърна. Нямам търпение до прегледа в неделя!🤞🤞🤞

# 160
Нормално е да намаляват неразположенията, към краят на първият триместър хормоните вече влизат малко по в норма заради заформящата се плацента. Моите симптоми също намляха, не ме болят толкова силно гърдите и гаденето стана една идея по-поносимо.
И с първата ми бременност беше така, но тогава нямах чак толкова досадно гадене, сега ми е по цял ден, а да не говорим как ми е подут корема 😔

# 161
  • София
Аз съм 6+г.с. хич не съм в края на 1ви семестър. 😁

# 162
Аз отговарях на въпроса на Габриела46, понеже и аз съм в 9та седмица.

# 163
И аз съм в 9та и от 8ма не съм имала гадене, вече повече от седмица. Гърдите така или иначе не ме боляха постоянно, а от време на време ги усещам от самото начало. Засега нямам и по-често уриниране, може би е и рано.
Гледам да не се тревожа от липсата на симптоми, а да си чакам търпеливо следващия преглед другата седмица.

# 164
При мен вчера беше ужасен ден, освен гадене, два пъти повръщах ,бях като парцал и не можех нито да пия вода почти, нито да ям. Днес се събудих все едно друг човек и бързам да си свърша нещата, докато съм добре. Аз съм в 8 г.с., нямам търпение този първи триместър да приключи.

Общи условия

Активация на акаунт