❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 569
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
След нормално раждане пак ли натискат корема?

# 376
  • Бургас
В Софиямед - да. Всички натискат. Аз бях секцио, но при мен в реанимация имаше раждала естествено дама и пак я натискаха

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 02:37 от Simpliicity_

# 377
  • Sofia
Да, аз също бях на два вида антибиотици, две вени безвъзвратно ми съсипаха, но болката при прегледа на матката след раждането е брутална. Сравнима е с торбата пясък, която ми метнаха на корема след първото раждане в Шейново. Докато кажа, че съм секцио, торбата летеше към корема...брутаааалнооо

# 378
  • Бургас
А лед слагаха ли ти? При нас в болницата след секциото слагаха, но мен ме пропуснаха по някаква причина. А и ме натискаха може би над 3 или 4 пъти още след самото секцио, упойката даже не ме беше пуснала още. Пясък не са ми слагали

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 15:10 от Simpliicity_

# 379
Мои приятелки казаха, че не са ги натискали след секцио нито лед са им слагали, нито торба с пясък. При какви случаи се правят тези неща ако не се е свила сама матката ли. Чувала съм и че на някои окситоцин им слагат след секцио за предизвикване на контракции. Но пак не при всички.

# 380
Мен два пъти ме проверяваха след секцио за 24 часа, само леко напипваха корема. Не са ме натискали 🤯

# 381
В Софиямед - да. Всички натискат. Аз бях секцио, но при мен в реанимация имаше раждала естествено дама и пак я натискаха
И аз родих в Софиямед, но естествено и ме натискаха, но много малко и не ме е боляло.
Явно си зависи кой го прави и как.

# 382
  • София
И двата пъти ме натискаха след секцио, също и торба с пясък отнесох. Слагат и Окситоцин в системата, за да се прибере по-бързо матката. Беше доста отдавна, сега се надявам да са се променили нещата. Simple Smile

# 383
  • Бургас
И аз родих в Софиямед, но естествено и ме натискаха, но много малко и не ме е боляло.
Явно си зависи кой го прави и как.

Мен ме започнаха има няма час след секциото акушерките и накрая някалко пъти д-р Хасан, който е доста груб като цяло. Дори ми се развика, защото ме болеше и си свих леко краката. Упойката още не ми беше пуснала изцяло. Не мисля, че е правилно да се крещи на току що родили жени, незнаещи къде се намират. Може да е страхотен специалист, но отношението му към жени, които не са негови пациентки не е ок. И с други родилки се държеше зле.

След това на визитациите натискаха ли те?

# 384
  • Русе
Явно във всяка болница практиката е различна, но общо взето (прясна-прясна информация) натискат в операционна корема, за да изтласкат бебето. След операция 2 часа се стои с торбата с пясък на корема (нищо драматично няма, не е цял чувал), на около 4 часа проверяват матката дали се прибира (ръчно чрез леко натискане на корема, не е кой знае какво); в системата задължително върви окситоцин до 24 часа след операцията, за да контрахиха матката. Отделно венозно се поставя Метаргин - също за прибиране на матката и обезболяващо. След интензивното наблюдение следва още ден на окситоцин и аналгин за обезболяване.

# 385
С напредването на г.с. усещате ли по-леки движения от бебчетата?
Аз съм в 37г.с. вече и имам чувството, че от няколко дни са му по-леки, а чак в понеделник съм на преглед.

# 386
От поне 1-2 седмици особено през деня усещам по-леки движения на бебето. Няма ги предишните ритници (или поне не толкова често), а са по-скоро плавни - наместване, завъртане, нагласяне. Днес бях полегнала за малко и както си седях корема ми все едно направи шпагат и усетих как бебето се разполага напречно на корема и дупето и главата бяха от двете страни на пъпа ми. Иначе вечер като си легна купона се започва и цяла нощ си рита и мърда.

# 387
И аз ги усещам доста по леко. Даже си мислех да ви питам но ме изпреварихте Simple Smile

# 388
И при мен е така, вече съм 38+2

# 389
  • София
В 37+1 и аз усещам движенията по-слабо. Има повече натиск с гръбче и крачета, не толкова ритници. Нямат място и им е тясно.

Общи условия

Активация на акаунт