❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 19 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Честито на всички нови мами! Бързо възстановяване и здрави бебета!

# 721
  • Sofia
Честито, Лилиан, да ти е жива и здрава рожбата с прекрасно име /едно от вариантите при нас/.
Как мина секциото, добре ли си, беше ли намалила притеснението, което имаше?
Бързо възстановяване и гушкане на бебка.

# 722
На 15.01 станах мама на малката Леа 🥹🩷
2,850, 48 см.
Тя е нашето чудо и най-голямо щастие 🩷

Честито! Как си, как мина секциото? ❤

# 723
🩷 честита радост ! Бързо възстановяване!
На 15.01 станах мама на малката Леа 🥹🩷
2,850, 48 см.
Тя е нашето чудо и най-голямо щастие 🩷

# 724
Честито на всички!
Да са здрави бебоците, а на мамите бързо възстановяване!

Имам чувството, че само аз останах неродила.
Днес бях на преглед в 38+6, но няма никакви признаци за скорошно раждане, няма разкритие и индукцията се отлага. Чакаме.
Иначе бебето е 3800гр.
Явно пак ще си пренося.

# 725
Честито на новите мамчета!

Lilly_TeaRose, спокойно и аз съм още с бебе в корема. Имам насрочено секцио за съвсем скоро, което ще бъде в 38+5 и нещо взех да влизам във филма, че е прекалено рано. Само че бебето е седалищно и нито на мен, нито на АГ ми се иска секцио по спешност, та насрочихме дата. На прегледа в 37+5 бебчето беше 3068г, което звучи добре, но все си мисля, че още поне седмица в корема нямаше да се отрази зле. Някои източници казват, че за бебе родено на термин се взима 39г.с., а преди това са "големите преждевременно родени".

# 726
Честити бебчета на всички, бързо и леко възстановяване!

# 727
Днес ми е първи ден от 39 седмица,  моето не знам колко е пораснало вече- сигурно и то има 3 ,800 . Надявам са да не престои дълго, че да може да излезе естествено.
Последната седмица пък се чувствам през деня по- леко, мога да вървя по-дълго и с бодра крачка, само вечер кръста ме наболява.

Цитат на: Lilly_TeaRose alink=topic=1836013.msg50713875#msg50713875 date=1768646420
Честито на всички!

Днес бях на преглед в 38+6, но няма никакви признаци за скорошно раждане, няма разкритие и индукцията се отлага. Чакаме.
Иначе бебето е 3800гр.
Явно пак ще си пренося.

# 728
  • София
Miss__ , ДесиИ, christinna1, Lilliannn18 - честити бебчета! Бързо възстановяване на вас. Simple Smile

# 729
Честито на всички!

Иначе бебето е 3800гр.
Явно пак ще си пренося.

И аз още си чакам, официално преносваща от вчера. Докторът иска да правим индукция. Утре ще видим какво ще каже като ме прегледа. Няма разкритие, няма нищо. Тук таме някоя контракция, която аз не усещам, но се вижда при записа на тонове.
С първото бебе всичко си се случи естествено, точно на термин, та се бях настроила, че и това ще е така както и незнайно защо бях решила, че ще е по-лесно.

Сега като знам че малкото е над 3.800 по сведения от петък, вече хич не ми се вярва да стане лесно и бързо. Да се надяваме поне да не стигаме до секцио, че се начетох на истории тип "индукциите в преобладаващата си част завършват със секцио". Но сме на финала вече Simple Smile малко остана!

Честито на всички нови мами Heart А на чакащите - да си стискаме палци за леки раждания и здрави, сладки бебета!

# 730
Лени, и аз каката на термин я родих, обаче баткото преносих със 7 дни. Иначе наистина е роди много по-бързо и лесно. Първото раждане беше над 8 часа, второто се роди 1ч и 50 мин след включване на окситоцина, а и с двамата ме приеха с по 3 см разкритие. Сега ще видим с третото как ще е, като то се очертава и най-голямо.
Лекарката ми обаче я няма другата седмица и сега вече искам да си чакам, дано си подмина термина, за да се върне тя.

# 731
skupocenna, тегаво ми е с това секцио... Ужасно е ставането, ужасно е когато те отпусне упойката, аз много треперех.

Liliannn18, честита ви рожбичка Simple Smile бързо и безпроблемно възстановяване, и скорошно гушкане Simple Smile

# 732
Деси, ти с планово секцио ли беше? Бях останала с впечатление, че ще раждаш нормално и сега като прочетох за секцио се зачудих? Нещо напоследък ме хваща страх да не се наложи спешно секцио , а и не само това, такива глупости ми се въртят в главата, свързани с раждането, че направооо…

# 733
  • Sofia
skupocenna, тегаво ми е с това секцио... Ужасно е ставането, ужасно е когато те отпусне упойката, аз много треперех.

Liliannn18, честита ви рожбичка Simple Smile бързо и безпроблемно възстановяване, и скорошно гушкане Simple Smile
Деси, и при мен първият път беше тегаво секциото, имах драма с упойката, също треперех, развих непоносимост към аналгин и т.н. Заради това този път си ми беше притеснено, но попаднах на страхотен екип, упойката беше спинална, а не епидорална и операцията мина идеално! Даже анестезиологът в един момент ме беше почерпил доста добре с "уискито", та имам бели петна...

# 734
ДесиИ, christinna1, Lilliannn18 да са ви живи и здрави бебоците! Бързо възстановяване!
Иначе и аз още си чакам 38+5 съм …

Общи условия

Активация на акаунт