Къде да намеря такъв мъж

• 17 117
  • 476
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мисля, че неправилно сте я разбрали. На 23 надали е крупна бизнес дама или високо в кариерата. Хубава професия на тази възраст най-често означава "току-що дипломирана" (или може и не още, след като на 19 завършват училище, и учат за магистри), със специалност, която ѝ изглежда приятно като наименование или е модерна, и сега се чуди какво да прави, да работи ли, мъж ли да търси. За жилище и пр. да не продължавам.
Разбрали сме я. Ще и се да има нормална връзка, а около нея лекета и инфантили. Или поне така и се струва. Пък то човек не е особено зрял и преуспял на 23 по правило и с повърхностни критерии може да попадне на страшен психопат.

# 301
  • Далечният изток
Жени да се сравняват и състезават с мъже и то директно и брутално, аз честно не съм срещала.
Може и да има, не знам, на мен това ми е чуждо, но обратното ми се е случвало два пъти - мъже да се сравняват с мен. Единият ми се изтъкваше, че повече печелил от мен, другият ми вади дипломи и сертификати, да ми покаже, че и той бил образован... Бях онемяла, само успях да кажа, че аз не се съревновавам с никого, а те ми казаха буквално - "аз с теб да"... Различни случаи са двата по различно време. Нямам идея защо бяха решили да си избиват комплексите на мой гръб, ама ... да са живи и здрави.
Сетих се по повод равенството...

# 302
  • София
Обвивката е важна, но с годините на хората се случват разни неща. Имам много познати с ИР, диабет и други заболявания, които пречат на съвършения външен вид. Тогава какво правим? Бесим се или ни оставят на края на селото, за да ни изядат вълците?
Преди години беше възмУтена, че обсъждат дългите ти крака, вместо новата книга или забравих какво беше там направила в професионален план.
И търсенията в гугъл бяха плас Вандом плюс дълги крака и излизала Бояна, вместо книгата.
Еми, именно. То не е лошо да изглеждаш добре, ама и това е капан, ако ще си едно парче месо. Например. Т.е. хората в шок, че и можеш да говориш Simple Smile Мерси.
Задължително е да изглеждаш добре.
Без крайности, гонене на съвършенства, обиколки на дерматологичните клиники, оземпик и прочее отклонения, защото това също е отколонение, на теб е излишно да го казвам.

Аз написах, че мъж не се лови с професия. И го казвам в смисъл, че жената трябва да има професия, образование, амбиция, обща култура за собствената си независимост, реализация, осигуреност, самочувствие. ......
Да, а аз съм напълно съгласна.
Според мен и останалите са съгласни, но тече някакъв хормонален дисбаланс, съдейки от постовете за препускащи кобили и една особена ожесточеност за самодоказване, нови бизнес планове на плоскостта на Кобилкина.

Жени да се сравняват и състезават с мъже и то директно и брутално, аз честно не съм срещала.
Може и да има, не знам, на мен това ми е чуждо, но обратното ми се е случвало два пъти - мъже да се сравняват с мен. Единият ми се изтъкваше, че повече печелил от мен, другият ми вади дипломи и сертификати, да ми покаже, че и той бил образован... Бях онемяла, само успях да кажа, че аз не се съревновавам с никого, а те ми казаха буквално - "аз с теб да"... Различни случаи са двата по различно време. Нямам идея защо бяха решили да си избиват комплексите на мой гръб, ама ... да са живи и здрави.
Сетих се по повод равенството...
Ох. Пауни. Харесали са те и са си разперили опашката да се пуйчат.
Малко дървено, но явно сериозно е било харесването, мъжете имат склонността когато някое момиче много им харесва да се държат налудничаво. Ти с червените обувки ли беше?

# 303
  • Пловдив
Тази тема и желанията на авторката ме върнаха в ранните ми 30 години. Да кажем ,че тогава бях по активен , запознавах се достатъчно на брой жени ,че да имам някакъв избор. Няколко към, които аз бях привлечен ........да кажем сме били на едно ниво в кариерната стълбичка към онзи мен.Обаче в техните очи, не ставах. Те искаха готов завършен  продукт , не искаха и не виждаха някой с който могат да израстват заедно. Към днешна дата ......10 години по късно, ми ........още търсят милите. Гледам ги ....обикалят по света с приятелките , коя любовница , коя с надежда в поредна връзка .......обаче не става. И ако ги попиташ защо .........ще види треската в моето око , но не и дъската в нейното.

Та авторката и тя прекрасната.........искам да искам , да си искам. Ама няма .......на 25-28 години завършен мъж и човек , няма Тя не иска да види потенциала в някой и да порастне и постигне нещо с него.........иска готов продукт, ама той няма да иска нея.

Моите сериозни 5 ст. по темата

# 304
  • Beyond the stars
Уловката е, че границата между независимостта и себедостатъчността става все по-тънка.
Наблюдавам го при близки приятелки. Склоността за компромис, от каквото и да е естество, с годините намалява прогресивно и са все така сами. Успяли кариерно, напълно независими, социални, красиви. И не говорим изобщо за фундаментални компромиси, а за елементарно делнично напасване, през което са все по-неспособни да преминат.

# 305
Тази тема се превърна в отговор на литературен въпрос по тема - "Какво е искала да каже авторката". Ами каквото е искала, го е казала. Тук интерпретации, караници, научих, че някои са с дълги крака и какви ли не още глупости все не по темата Joy

Повечето мнения минавам по диагонал, но към Sun2000 - авторката някъде да е написала, че търси "завършен готов продукт"? Нещата, които беше изброила, бих нарекла доста минимални и логични да ги търси. И не искам да звучи като нападка, но зад написаното от теб прозират единствено твоите емоционални преживявания на разни твои си случки от някога си. Глупаво е да ги проектираш върху нея. Че тя дори не е ясно дали изобщо чете темата Joy

# 306
Авторката може да се е записала на платена борса за запознанства (ако е от голям град и там да я срещнат с мъж какъвто търси).
Не проектирайте несгодите си върху нея.
Със сегашният си акъл никога не бих излизала с мъже между 25-30 годишни, които смятат образованието за губене на време и цял живот смятат да са общаци или да работят в завод.
Хубаво се е ориентирала ама да направи разбор на това, което предлага.

# 307
Telesilla, а ти нещо полезно по темата имаш ли да кажеш, освен да захапеш хората, които са писали преди теб?

Arielle, хората, които считат образованието за ценност, си търсят други такива. Т.е. мъж, който цени образованието, няма да обърне внимание на жена без, освен ако не е просто за секс или да му запълни времето, докато срещне правилната за него.

# 308
Как Сийке очевидно образованието й не е кой знае какво,  за да не може да хване висшист.
Нито възпитанието й, нито външността й, нито кариерата й.
А тя търси висшист - не общак или плочкаджия.
За мен най-добрият съвет е агенция за запознанства, но не знам дали може да си го позволи финансово. Там ще я срещнат с мъже каквито тя иска, ама пак остава въпросът дали те нея ще я харесат.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:29 от Arielle

# 309
Как Сийке очевидно образованието й не е кой знае какво,  за да не може да хване висшист.
Нито възпитанието й, нито външността й, нито кариерата й.
А тя търси висшист - не общак или плочкаджия.

Ами тя никакъв не е хванала, ама като цяло само това нищо не значи. Тя търси сериозна връзка, каквото и да разбира под това. То не е чак толкова лесно и експресно да намериш във всеки един момент, когато си пожелаеш, мъж за връзка, който да харесваш и да те харесва. Тя е на 23, търси в интервала 2-7 години по-големи от нея, което означава в общия случай мъже с някакъв трудов стаж и доходи, които вече се оглеждат за семейство според нея. 7 години за мен е сериозна разлика на тази възраст, да не говорим пък за съветите да се оглежда за 40-горишни.

# 310
За мен образованието е само и единствено за изкарване на пари. Да, ценя си образованието, но има достатъчно хора, които имат добър стандарт на живот, работа и си гледат семейството без висше. И има достатъчно безработни висшисти, които са на 30 и все няма работа за тях. Хората не се делят на интелигентни, преуспели висшисти и прости общаци.

# 311
  • Beyond the stars
За мен образованието е само и единствено за изкарване на пари. Да, ценя си образованието, но има достатъчно хора, които имат добър стандарт на живот, работа и си гледат семейството без висше. И има достатъчно безработни висшисти, които са на 30 и все няма работа за тях. Хората не се делят на интелигентни, преуспели висшисти и прости общаци.

+огромен процент висшисти, които работят нищо общо с дипломата си, та практически няма никакво значение дали я имат или не.

# 312
Сега се сещам за моя приятел автомонтьор, който е със средно. Понякога даже забравям този факт. Постоянно ходи на обучения, има обща култура, можеш да си говориш с него, добър, работлив човек, има 6-7 работника, високи доходи, семейство и деца.

# 313
Трудно е намирането на някой, който да ти е интересен, иначе висшисти, красавици, красавци и т.н. под и над път.

# 314
Добре бе разбрахме колко ви бърка в здравето, че момичето  иска висшист.
Дайте идеи как да го намери вместо да си занижава критериите и да я обиждате заради тях
Егати комплексите братче...

Общи условия

Активация на акаунт