Мартчета 2026 (Тема 3)

• 13 357
  • 645
  •   1
Отговори
# 555
Ох, тези нощници за кърмачки са супер зле, имам две от миналия път и са потресаващи… на котенца. Все едно си дете, но с дете. Удобни са за кърмене и дотам. Ще изкарам с тях, де, не ми се дават още пари, после ще си купя нещо по-така.

# 556
Аз трябва да си взема едната нощница - тъй ксто втората нещо ми я била съсипала - от приятелка, на която я дадох, и смятам да нося само нея за първата визитация. Ще си взема два клина и тениски/блузи и с това да си карам в болницата. Много ги мразя тия нощници.

# 557
Аз нощници като цяло не обичам. Ще изкарам престоя в болницата с тези, които те осигуряват. За вкъщи клинчета/панталони с блузи за кърмачки например.

# 558
Аз също ги ненавиждам тези нощници. Имам една от предният път.С меченце отпред.... Майка ми ми я купи. Поръчала съм си сега 2 други. Когато пристигнат ако са хубави ще ви изпратя линк.
Мен лично си ме стяга доста често корема,предимно вечер. Понякога и кръста ме хваща едновременно. Малко ме наболяват,но не пия нищо в момента. Честно казано от поне 2 месеца ги усещам и въпреки приема на магнезий не са спрели.

# 559
  • София
За нощниците само не забравяйте, че яко се омазват в родилното….на мен предния път едва ми стигнаха 3, даже май ми донесоха още една (но изкарахме 7 дена в Майчин дом заради антибиотик). Особено първата като раждах направо си отива в кофата с всичките кървища и тн….
Аз поради тази причина този път съм се насочила към Тему, има там модели по 10 евро и съм напълнила кошницата, чакам заплата и ще поръчвам. Този път гледам да са по-дълги, че след раждането и загубата на кръв съм сигурна, че ще ме втресе от студ (аз по принцип съм зиморничава и съвсем…)
И халатчета имат някои модели. И изглеждат по-удобни от онези с копченцата дето все ми се развличаха покрай гърдите.

https://share.temu.com/nU9OhWC3m4B
https://share.temu.com/2CyoVvdolwB

# 560
Момичета, да ви попитам как сте с нервите напоследък😅😅 Нямам предвид нерви покрай приготовления, раждане и прочие обаче. Забелязвам се от известно време, че с мен не може да се говори като ,,хората”😅, имам чувството, че всеки, който ми говори ме изнервя, съответно и несъзнателно им се отяждам постоянно, направо съм ужасна🤣🤣🤣 Много смешно звучи така като се опитвам да го обясня, ноо общо взето всичко и всички ме дразнят последните седмици😅

И мен всички много ме дразнят - направо на работата го правя екипа на 2 стотинки и само намирам кусури и ме не ми харесва как работят Sad
Извън работата е същото, ще побъркам мъжа ми от пилене на главата как не сме се изнесли и кога ще е готово всичко по апартамента.

DisappointedDisappointedWeary И аз чак си се напрягам колко съм дразнеща

Иначе и аз съм чувала за нощниците, че е голямо цапане. Не съм фен - мисля да ползвам тези, които дават + да купя 1 евтина и да си взема халат. Иначе h&m имат много хубави пижамки тънки, свободни долнища и като цяло дрехи за вкъщи, та мисля с тях да карам първоначално.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 23:40 от misheto95

# 561
Момичета, да ви попитам как сте с нервите напоследък😅😅 Нямам предвид нерви покрай приготовления, раждане и прочие обаче. Забелязвам се от известно време, че с мен не може да се говори като ,,хората”😅, имам чувството, че всеки, който ми говори ме изнервя, съответно и несъзнателно им се отяждам постоянно, направо съм ужасна🤣🤣🤣 Много смешно звучи така като се опитвам да го обясня, ноо общо взето всичко и всички ме дразнят последните седмици😅

И мен всички много ме дразнят - направо на работата го правя екипа на 2 стотинки и само намирам кусури и ме не ми харесва как работят Sad
Извън работата е същото, ще побъркам мъжа ми от пилене на главата как не сме се изнесли и кога ще е готово всичко по апартамента.

DisappointedDisappointedWeary И аз чак си се напрягам колко съм дразнеща

Иначе и аз съм чувала за нощниците, че е голямо цапане. Не съм фен - мисля да ползвам тези, които дават + да купя 1 евтина и да си взема халат. Иначе h&m имат много хубави пижамки тънки, свободни долнища и като цяло дрехи за вкъщи, та мисля с тях да карам първоначално.
Оо това пък си представях, ако още работех как щях да съм😅😅 Сега добре, че цял ден съм сама по вкъщи и няма на кой да си го изкарвам🤣
Аз също съм фенка на дрешките на H&M, бельо и всичко. Та и аз ще се заредя от там.

# 562
Аз не съм цапала нощница, съвсем слабо беше при мен, но бях секцио, предполагам, че при естественото раждане е различни.
В интерес на истината то е цялостно усещане, на грозната нощница , с дължина баба ми, на кенгуру торбата, която се появи, а очаквах едва ли не да е плосък корем, както преди бременността при все, че бях качила 10кг, от които 3.500кг беше само бебето. Преди раждането 2 пълни дни и 1 след не бяха ми дали хапка храна и пак имах торба вместо корем. В тази връзка за момичетата, които им е първо раждане - всичко си идва на мястото, просто си трябва време Simple Smile и инстаграм снимките - са само снимки, не им се връзвайте!  😀

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 07:57 от Poly12

# 563
Аз първия път бях с две нощници, влязох с едната да раждам, след раждането сложих другата, и вече след баня си сложих клин и тениска. Сега съм си купила от Астратекс две нощници с копчета до средата, не са с мечета и т.н. Ама пак мисля клинове да си сложа, или къси гащи 😂 че аз още си ходя в нас по тениска и къси гащи..а в болницата е нечовешки топло тъй че нищо дълго няма да взимам 😂 рано ми е още да стягам багажа за болницата, даже се чудя кога да изпера дрешки, спално бельо и т.н..искам да е максимално късно 😂 аз съм от гладещите, каката е почти на 9г. и си я гладя още, но аз и нас си гладя. Не гладя за дезинфекция, а защото мразя детето ми да ходи като сдъвкана дъвка 😌🤪😁 Въпросът е, че последните дни нямам желание за нищо, а пък искам максимално близо до термин да пера и гладя 😂

# 564
Когато раждах миналия път задължително искаха да сме по нощници, а на визитация и без бельо. Никакви пижами. Иначе и аз мразя нощници, но няма как. Имам две летни от първото раждане и две с дълъг ръкав от предишна операция, та за всеки случай ще ги взема всичките, защото сигурно ще е много топло и ще избера летните. Трябва да си накупя бикини по-голям размер, уж купувах ама вече и те ми стягат 😄 Миналия път изобщо не ми бяха удобни еднократните и си обувах моите си. Като цяло почти не са ми останали покупки, само някои дребни неща. Този път почти всичко избирах и поръчвах онлайн, не мога да разчитам на вкуса на мъжа ми или на някой друг. А и сега е студено, не ми се разхожда по магазините и ми е много по-тежко от предния път. Не знам при вас как е, но ако стоя изправена повече от 15-20 мин започва да ми става много зле, ще припадам. Много често ми е ниско кръвното, вода ми се пие ежеминутно, изобщо само се оплаквам 😀
Бяхте се заговорили за зодиите, не че е толкова важно, но и аз много искам да е овен. Не знам как да го извъртя, че да стане 😂 Термина ми е за 27 март. 21ви е събота, неделята също отпада, не искам да е на 24ти, ще съм секцио и АГ едва ли ще е съгласна да се пазарим 😄 25ти е много хубава дата, но е съвсем близо до термин. Още малко да наближи и ще започвам преговори.

# 565
Да и при нас задължително искаха да сме по нощници и за визитациите без бельо. Клинчетата с блузките за вкъщи след това😅 Фрийки, за темата за еднократното бельо и с първата бременност и сега съм си взела на Canpol гащи за многократна употреба, изключително удобни, меки, даже вкъщи първата седмица-седмица и нещо си изкарах с такива, ще прикача снимка, много добре придържат и големите превръзки.
Ясминче, за пране, багаж и такива неща и аз се чудя кога да ги почна, може би към 34-35 седмица ще гледам да започна да пооправям малко по малко, аз също съм от гладещите, та и през това трябва да мина😅

# 566
Аз се чудя дали да не си взема обикновени нощници от Синсей (има доста евтини сега). Нали за кърменето е добре да се прави при контакт кожа в кожа, реално ако нощницата е за кърмачки и само на гърдите се разкопчава, с бебчето почти няма да се усещаме.

# 567
Планирано секцио не се ли прави 10тина - 14 дни преди термин? Моят също е 27ми и съответно се глася за примерно 17ти, ако не и 13ти?

# 568
Когато говорихме с моята АГ, тя ми каза, че се целим около седмица преди термин, за да е по-развито бебчето.

# 569
Аз разкопчавах, слагах бебето върху гърдите и после го завивах с нощницата и/или моя чаршаф. Даже първата нощ си спомням, че много плака по някаква причина и само така успях да го успокоя, дори и без да го кърмя.
За гладенето - синът ми имаше физиологичен рефлукс през първата година, твърди храни не е връщал, но много често след кърмене връщаше мляко, беше много лакомо кърмаче, а аз имах и силна струя, с оригване, без оригване, все тая. Може да си представите колко често го преобличахме, абсурд да гладя някакви миниатюрни дрешки, които за отрицателно време ще бъдат изцапани. Като добавим и протичащите памперси понякога става чудно. След първата годинка този рефлукс просто изчезна, точно както каза педиатърката.
За секциото наистина се цели да е възможно най-близо до термин, приятелка оперираха 4 дни преди термин, но секциото беше по неин избор и не е имало проблем с бебето

Аз се чудя дали да не си взема обикновени нощници от Синсей (има доста евтини сега). Нали за кърменето е добре да се прави при контакт кожа в кожа, реално ако нощницата е за кърмачки и само на гърдите се разкопчава, с бебчето почти няма да се усещаме.

Общи условия

Активация на акаунт