Не кастриран мъжки котарак

• 1 551
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
С бягството може да се преборите, обаче с миризмата...не знам как.

# 16
С бягството може да се преборите, обаче с миризмата...не знам как.
Явно и моят котарак ще трябва да се кастрира …

Благодаря на всички за коментарите 🩵

# 17
  • София
Брат ми за 99 път се оплаква от неговия - маркира, вие, миналата година избяга. И всеки път му казвам да го кастрира...

# 18
Гледайте си го некастриран щом така предпочитате, ще вървите след него с парцала, ще слушате от време на време серенади и това е. Аз не бих понесла миризмата, но имам познати с некастриран котарак и явно са свикнали, защото твърдят че не маркира и не мирише, но реално си намирисва и то още от вратата.

# 19
  • София
Моят не можах да го кастрирам веднага, когато го взех - имаше запушване на уринарните каналчета и трябваше да изчакам 5 - 6 месеца докато се възстанови.

Ей, няма такава мъка.... от прозорец на прозорец, място не можеше да си намери, сън не го хващаше, и нас покрай него.

Маркираше наред. Ходих с парцала по него. Едно перде го прах 4 пъти за 1 месец. После сменявах тапети в коридора; наложи се да покрия панела с пласт блажна боя, тъй като пишканото беше попило в бетона. А в хола, 5 години по-късно, все още има тежка/неприятна миризма, ако се затворят прозорците и вратата за повече от 15 минути. Явно е попило в паркета, когато ме е нямало и няма чистене.

Кастрацията на мъжките котета е почти като козметична процедура. Имах, разбира се, терзания, дали не се меся в Божите работи, но вече не съжалявам.

Сега животинчето е спокойно, игриво, не маркира...

# 20
Гледайте си го некастриран щом така предпочитате, ще вървите след него с парцала, ще слушате от време на време серенади и това е. Аз не бих понесла миризмата, но имам познати с некастриран котарак и явно са свикнали, защото твърдят че не маркира и не мирише, но реално си намирисва и то още от вратата.
Относно миризмата на котка ( за пръв път гледам ) , ако няма 24 часа отворен прозорец , въпреки , че купувам какви ли не пълнители + ароматизатори , и се чисти непрекъснато самата тоалетна , за мен лично , се усеща една специфична миризма постоянно .
Не съм я усещала само лятото , с постоянно отворени прозорци .

tini_tini Благодаря за подробното обяснение .

# 21
Правилният момент за кастриране при момченцата е, когато усетиш, че започва да му мирише повече урината.

# 22
Щом сега ти мирише, докато е полово незрял котаракът, кастрирай задължително. Имай предвид, че урината на котки не се премахва с обикновени почистващи и перилни препарати. Трябва ензимни препарати да се използват, за да се разгради.

# 23
Правилният момент за кастриране при момченцата е, когато усетиш, че започва да му мирише повече урината.
Мисля  , че сте права .
То и аз имам тези подозрения от известно време ) , но явно имах нужда да ги чуя и от друг .

# 24
Маркирането беше най-зле. И да ходиш по него с парцала - маркира ли обувки, примерно, направо са за изхвърляне. Едни ги киснах във всичко възможно, на ръка търках, перални минаха - не става. Отделно, че не си по цял ден с него, а на някои повърхности направо си остават петна, колкото и да ги чистиш след това.

# 25
Абе и ензимните не вършат много работа. Едната ми женска котка няколко пъти ми препика леглото. Пръсках, пръсках, намалява миризмата, но не изчезва съвсем. Добре, че беше през лятото и докато ме нямаше една седмица матрака седя да се проветрява. Не искам да си представям при мъжките как мирише.

# 26
Маркирането беше най-зле. И да ходиш по него с парцала - маркира ли обувки, примерно, направо са за изхвърляне. Едни ги киснах във всичко възможно, на ръка търках, перални минаха - не става. Отделно, че не си по цял ден с него, а на някои повърхности направо си остават петна, колкото и да ги чистиш след това.

Аз чета и препрочитам по темата, много български и руски форуми , и мнения всякакви .
Основната ми надежда е / беше , че има хора , чийто котараци не са маркирали никога . Така твърдят , че не е задължително ,
Не знам обаче дали физиологически е възможно това , и дали е вярно .

# 27
  • София
Добре де, защо искаш да измъчваш котето? Дори да не маркира, то ще се разгонва и ще се измъчва. "Природното" е, когато се разгони, да си намери женска. Ти хем няма да му осигуриш женска, хем ще го оставиш да се разгонва.

# 28
Шансът да не маркира е мноооооого малък. Най-често се случва при някои по-спокойни по характер породисти котки, но и там шансът не е голям.

Отделно, че прекарва и половин ден в близане на пишлето си.

Мяукането е другото, както са най-активни вечер, имаш денонощна аларма.

# 29
  • над кукувичето гнездо
Моят котарак маркираше много рядко. Живееше си кротко вътре, нечувал и невиждал други котки. Заведохме го на село за няколко дни, някой направи грешка да го запознае през мрежата на прозореца с няколко женски, после препика всичко вътре. Върнахме се вкъщи, всичко си дойде на мястото. Отвреме-навреме (веднъж на половин година) препикаваше, но по-скоро от сърдитост някаква. Беше много кротък. Виене не съм чувала никога от него.
Обаче... В отсрещния апартамент се нанесе една млада мацоранка и маркирането в коридора пред входната врата започна, най-често маркираше по пода, бях се погрижила да няма достъп до обувки и пр. В един момент ми писна и говорих с вет, каза, че вероятно е заради котанката отсреща. Кастрирахме го когато беше на 10 години (последния влак). Спря да маркира в коридора и се върнахме на отмъстителни инциденти веднъж-дваж в годината (предимно, ако ме е нямало 3-4 дни и му се натрупат повече бучки в тоалетните; започнах да му осигурявам наглеждане по-често и това се отрегулира)

Беше уникално котараче. ❤️ Най-кротката животинка, която някога съм познавала. За съжаление, си отиде преди половин година 😢

Общи условия

Активация на акаунт