Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 908
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 60
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Топ най-неподходящ подарък ми е от майка ми за мой рожден ден.
Цял живот мразя и ненавиждам жълто злато и златни нюанси като цяло, както и всичко лъскаво и блестящо като цирконии и сваровски. Обичам, нося и си купувам сребро, стомана - сив и метален оттенък, без камъни.

Получих пластмасово раче (зодията ми), златисто, с огромна "перла" в телцето, закачено на дълъг златист синджир, с лъскави камъчета за очички
.....
Смомням си чувството. Просто разбрах за пореден път, че няма представа коя съм аз, какво харесвам, и че някак не я интересува.

Тя е от хората с подаръци, които казват, нямам никаква идея какво искаш, нито ме интересува, ето ти тука нещо, от кумува срама.
Пазя го като символ, че съм порастнала и не може да ме засегне такова нещо. Просто му се усмихвам и затварям кутията.

С годините се научих, че е по-добре да кажеш като те питат какво искаш, вместо прахосъбирачки и излишни подаръци.
Например, също не харесвам букети и рязани цветя. За мен са мъртви вече и не ми е приятна асоциацията. ММ знае и не прави така. За сметка на това - шоколад не връщам и винаги му се радвам. Joy

# 61
  • Mediterraneo
За себе си не се сещам, но за първия РД на едната ми дъщеря бабата на ММ й подари жълта рокличка, с бяла якичка от чист найлон. Откъде я беше изровила, не знам, етикет нямаше, явно е била от някакви стари дрехи на внучки и племеннички.

# 62
Имам доста резерви към домашно приготвена храна от не близки и направо случайни хора, но в студентските ми години се радвах на донесеното от съквартирантките, които си ходеха често, а аз, като от по-далеч - рядко.

А със свекърва ми години наред сме имали спорове, заради навика ѝ да носи огромни количества храна, когато са поканени на гости. Под огромни разбирайте всичко, необходимо за трапеза за гости - от няколко вида салати, меса за основни до десерти. Веднъж едва се сдържах да не ги върна още от вратата с тавите и тенджерите ѝ. На въпроса ми защо - щото била майка и не можела да дойде без нищо. ОК, попитай дали искаш да помогнеш с нещо и да приготвиш нещо, но 1-2 неща, не всичко. Няма да ги оставя гладни, ако не си донесат, толкова пък ако не им стигне или не им хареса, една вечер все ще издържат.

# 63
Тази свекърва с тавите, както и по-нагоре майката със златното раче са ми от най-неприятните хора. По-добре нищо да не подариш, но да си натрапваш собствените комплекси, под претекст че "подаряваш", ми идва в повече. Че и благодарност очакват повечето.
Моята свекърва за някакъв повод много настояваше да ми подари нещо, кажи та кажи какво. Нищо не исках, накрая от немай къде казах - шест чаши за вино. Очаквах някакви нормални семпли чаши. Вместо това ми подари няколко кашона по шест, от най-смотаните и грозни чаши от дебело стъкло които съм виждала, даже бяха криви. Но сигурно много се е гордеела, докато е носила грамадните торби към вкъщи. Всичките и подаръци бяха такива, и понякога директно ми е казвала, че "чака благодарност".

# 64
  • Melmak
Моята майка като майката на Цвете мое.
Тя не се интересува какво харесва човека. Тя иска да направи подарък, за да отбие номера. Не се старае дори за близки като мен, сестра ѝ, баба. Беше ми подарила шал, който беше от една ужасна материя, като полят с олио. Изхвърлих го на контейнера за рециклиране.
Тя просто не желае да отиде до магазин да купи нещо, не желае да поръча онлайн, не ѝ се занимава. Даже в повечето случаи и подаръци не прави, за рожден ден през 2-3 години се сеща.

# 65
Най-тъпите са ми ютия и тиган - нито гладя, нито готвех навремето. Безполезни и неуместни са ми всякакви сувенири, букети, алкохоли, козметики, парфюми, дрехи и бижута. Няма човек, който да е нацелил вкуса ми с такива подаръци. А същевременно имам хобита и е толкова лесно да ме зарадва човек, но не ... винаги трябва да е някаква тъпотия, която директно изхвърлям. Вече дори не се обиждам, жал ме е че хвърлят пари на вятъра.

# 66
Ако трябва да посоча конкретен - голям, черен, стъклен стенен часовник. Подарен ми беше, защото на картинката има коктейл, а аз правя коктейли... Много логично, а? Simple Smile
Принципно 98% от нещата, които са свързани с хобитата ми, са ми безполезни, освен ако не съм казала какво искам. Да, "тя се занимава с Х, нека ѝ вземем нещо" е супер, обаче като се добави "нещо, което няма" обикновено води до получаване на нещо, което с причина нямам, защото не искам и няма да ползвам Simple Smile
Иначе класики - парфюми, вино, чаши за вино, бонбони, кафе, чаши за кафе... Цветя! А картини и сувенири направо ме влудяват. И часовници Joy И за всичко говорим за получаване от познати, които никога не са ме виждали да пия вино или кафе Simple Smile

# 67
  • София
Това с хобитата и аз го избягвам, защото човек обикновено или си има каквото му е нужно или мн специфично му трябва нещо конкретно, което ако не питаш какво е, по-вероятно няма да улучиш... Аз не държа на момента на изненада и бих питала, но за повечето хора това не е подарък...
Зависи и от хобито предполагам...
Но така като ви чета голяма част от вас всъщност не се радват на нищо😂😂😂
Нещо, което забелязвам и в познати... Това било скучно, онова не било подарък, третото не му пасва на шапката и с милион претенции всъщност какво... Което общо за мен идва от едно презадоволяване житейско...
За най-близките най-често гледам преди празници да ги слушам внимателно, какво в момента биха имали нужда, би ги зарадвало и тн... Гледам до колкото мога да се съобразявам с техните предпочитания, вкусове и тн... Но пък и на мен да ми хареса... В крайна сметка накрая ако не им хареса, не е мой проблем, обикновенно влагам доста в избора си...
За по-далечните - да те често минават с нещо по-общо по мой вкус, ако не уцеля, да го преподаряват...

Сега се замислих за алкохола за непиещи... Винаги е хубаво да имате някоя друга бутилка за гости... А пък ако хората ви го подаряват идвайки у вас ... Вероятно е съвсем уместно и да отворите и почерпите и готово. Те може би за това го и носят🤪

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 15:51 от Angel_Dust

# 68
А душгел ползвам още от ученическите си години, така че си върви. Даже ползвам различни - ексфолиращ, обикновен, интимен. По едно и също време.
Душ гел всеки ползва, но предпочитам аз да си го избера. Зл един и същ ми дойдоха в повече.

# 69
Блу, и моята свекърва и майка ми носеха тави и тенджери ядене всеки ден, но на мен ми беше добре дошло, не готвех, а и питаха за утре какво искате. Ние от тези храни си купихме единия апартамент, та може да се каже, че апартамент са ни подарили.

# 70
  • София
Аз не ползвам душ гел 😂 но все бих намерила на кого да го дам.

# 71
  • Melmak
Три литра душ гел подарък? Това направо е една туба!
Аз харесвам козметика и повечето пъти се радвам да ми подаряват. Дори да не е баш моята, да не ми допадне, пак човекът се е постарал, знае, че ползвам много козметика. Получавала съм неуспешни подаръци в тази насока, като кофти качество сенки или козметика на muse, която е повече маркетинг, но оценявам, че човекът се е постарал да види все пак какво харесвам.

Мисля, че много хора се водят по това какво те харесват. Разбира се, ако знам, че конкретен човек не пие кафе няма да му подаря кафе или чаши за кафе. Ако не пие, няма да дойда с вино или уиски.
Зависи и колко са близки хората, примерно получавала съм пръстен от близък човек. С 3-4 размера по-малък. Подаряващият питал мм кой ми е размера, той казал. После получих по-малък пръстен, който не мога да нося. Еми.. добре, искаш да ми направиш подарък, искаш да питаш кой е размера и после пак купуваш грешен размер съзнателно?!?!? Сега седи в шкафа, сложен 0 пъти и така ще бъде.

# 72
Сега съм си поръчала 1 кг измивен гел за лице на Биодерма - има да си ползвам дълго време Simple Smile

Скрит текст:
Може и това да съм го писала преди - получи се конфузна ситуация с една позната - веднъж гледа едно списание, което носех и вижда реклама на парфюм (от тези по стотина лева - умерено марков и скъп) и започва да се тюхка, че й го били подарили, а тя си помислила, че е кич, защото не харесала опаковката, и го дала на някого...
Аз бих приела маркова козметика, която не е отваряна и изглежда прилично - все ще й намеря употреба. Хоби материали - също да. Имам хобита, имам изобилие от материали, но ако нещо е консуматив - може. Или ако някой иска да ми купи например скъп статив (истински, не от тези за деца), или голяма дървена кутия за бои - дори да не ми трябват, ще ми хареса и ще им намеря място. Нямам нищо против и златото, дори да не го нося.

Между другото, аз бих си взела подаръци, които са нежелани
Скрит текст:
- примерно картина или икона, или каквото и да е изкуство. Даже наскоро казах на една семейна позната, на която мъжът й почина преди месеци, че ако не е проблем, бих искала да си взема една икона, която му подарихме (човекът я харесваше и стоя с години в офиса му). Тя каза още преди това, че не се интересува от нещата в офиса му и ще ги изхвърли. Надявам се да ми я върне, а да не я хвърли, въпреки че естествено - не е длъжна.

# 73
  • Melmak
Не мен ми е странно това с искането на подаръците обратно. Разбирам, че човекът е починал, но някак…
Иначе аз си купувам също от тубите душ гел на Биодерма. Просто не подарявам такива.

# 74
Еми, след като тя сама каза, че ще изхвърля всичко, защото мисли да продава. Можех да си премълча, но не ми е все едно.

Общи условия

Активация на акаунт