Работодател не ме пуска по време на изпитателен срок

• 1 772
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Работила съм по 12 часа. Но при такива смени е било 2 на 2. Няма как пет дни по 12 или 14 часа.
Но приказката за баницата я знаем.
Има хора нито си знаят правата, нито ги търсят.
Все пак насила никой не ги кара.
Но да, има и такива фирми където се работи 5 дни по 12 и повече часа.
Много мрънкат,нищо не правят.

# 31
Работила съм по 12 часа. Но при такива смени е било 2 на 2. Няма как пет дни по 12 или 14 часа.
Но приказката за баницата я знаем.
Има хора нито си знаят правата, нито ги търсят.
Все пак насила никой не ги кара.
Но да, има и такива фирми където се работи 5 дни по 12 и повече часа.
Много мрънкат,нищо не правят.
За съжаление има много заводи и в провинцията и в София, които се гаврят с производственият персонал да работи 5 дни в седмицата по 12 часа. Това е убийствено за здравето.

# 32
Ами да, има. И е вредно. И какво от това.
И защо има? Защото се съгласяват и си мълчат.
Аз мога да ти кажа, че такива ги има и в София.
А София е голям град, не е провинция да нямат избор.
А тези по тия заводи да си търсят правата.
Аз бих си ги търсила и съм го правила.
Още една поговорка - преклонена главица, сабя не я сече Wink

# 33
  • Melmak
Някои хора даже така искат да работят. В ресторантите може и без почивен ден. И не са на 8 часа. Не, че е хубаво.. но го има!

# 34
Сега това минава граници.
Колко време ще се издържи без почивка?

# 35
  • Melmak
Аз го намирам за ужасно ограбващо, но хора- всякакви. От близо съм го виждала, кой е млад и наивен и иска повече пари, кой затънал в дългове, кой нещо друго.. по-младите издържат.

# 36
Аз го намирам за ужасно ограбващо, но хора- всякакви. От близо съм го виждала, кой е млад и наивен и иска повече пари, кой затънал в дългове, кой нещо друго.. по-младите издържат.

Съгласна съм. Имам колежки, които доброволно карат извънредни часове, защото не им стигат парите. Купили си две коли, някои имат втора работа - но всичко това са млади жени нямащи 30 все още.
Аз прехвърлила 40 с куп здравословни проблеми се отчекирам на минутата и не искам и да чуя за извънредно работно време.

# 37
За млад човек би било ОК, но ако парите си заслужават и работодателят е коректен, а не ги баламосва с празни приказки.

# 38
Ами да, има. И е вредно. И какво от това.
И защо има? Защото се съгласяват и си мълчат.
Аз мога да ти кажа, че такива ги има и в София.
А София е голям град, не е провинция да нямат избор.
А тези по тия заводи да си търсят правата.
Аз бих си ги търсила и съм го правила.
Още една поговорка - преклонена главица, сабя не я сече Wink
София. Имах и по повече от пет поред. За това и напускам. Но други стоят с години. И при сумарното съм правила такива маратони, но после имаше по-големи почивки.

# 39
Добре правиш. Подбирай си работодателите и тия работи на интервюто ги уточнявай.

# 40
Добре правиш. Подбирай си работодателите и тия работи на интервюто ги уточнявай.
12 години съм била при лош работодател и знам кога една среда не си заслужава. На интервюто ми казаха нещо съвсем различно. За момента ме устройваше, но видях че нищо не спазиха в последствие.

# 41
12 години.
Е не, ти определено не си знаеш нито интереса, нито правата.

# 42
  • София
Човек трябва да има ясни граници кога да каже НЕ. Ако в продължение на един два месеца ми се натрупват по два дни повече, някой лев по-малко, промяна на работното място и тъй нататък, си пускам молбата.

# 43
Ами нямат хората, после идват да помрънкат тук.
Сори, никой не им е виновен. Границите всеки сам си ги поставя, да се научат. Големи хора.
Не че не съм правила компромиси, ама има неща отдавна не правя.
И дори и що годе читав работодател си е позволявал да ми прекрачва границите и да се опитва да злоупотребява.
Не стана.

# 44
12 години?!
Или си мазохист, който не си знае интереса или определено не е било толкова зле колкото го изкарваш щом си стояла толкова време.
И мен винаги ме е било страх в началото на нова работа да отказвам и да казвам "не", но в противен случай ти се качват на главата.
Всичко става с твое позволение.
Тази седмица имам три почивни дни, като и в трите бях запланувала нещо.
Някой си се бил разболял - шефката ми звъни на пожар, нямало персонал.
Аз й отговарям без да я лъжа, че в единият ден съм на изследвания които ще ми попречат да работя и за това отивам в почивният си ден, а не си вземам директно болничен, а в другите два дни съм резервирала малка почивка за мен и мъжът ми като всичко е платено.
Измънка, че в този случай няма какво да се направи (разбира се, че няма какво да се направи освен ако не желае да заплати резервацията ни).
Но това идва от мен - аз й казвам, че не става и не може. Като няма кой - да затварят.

Общи условия

Активация на акаунт