Не знам какво да правя.

• 7 474
  • 153
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Детето никога не била арбитър. Тя е част от това семейство и винаги е знаела какво се случва. Не съм от хората, който ще скрият нещо от детето си, каквото и да било.
Едно е да не криеш нещо, друго да обсъждаш с детето дали да се разведеш. Децата, все едно на каква възраст, и без това се чувстват виновни при развод, та само остава дете да ти каже да се разведеш и да си делите отговорността после. Затова родителят не може да е приятел с детето, защото приятелството е двустранно и за детето проблемите на възрастните са непоносимо тежки.

Иначе по темата – аз въпрос не виждам. Очевидно в момента няма да се разведете, защото той няма къде да отиде. Щом е поносим като съквартирант ще изтърпиш, докато му стане готово жилището. Ако може да приеме идеята говорете, разберете се, че вече не сте заедно, но да си стои, докато има къде да отиде.

Като не обичаш някого е трудно да живееш с него. Все едно пие или не. Това е личното ми мнение.

# 151
Бояна, то не пречи и сега да се разведе с него.
Просто го оставя временно да живее докато апартамента стане готов.

# 152
Бояна, то не пречи и сега да се разведе с него.
Просто го оставя временно да живее докато апартамента стане готов.
+1
И в едно жилище могат да живеят като разведени. Но така за децата е още по-лошо.

Имах двама съученици с такива семейства - мама и татко си говорят само "служебно" (за разходи и родителски срещи), вечерят един след друг и т.н. Това в края на соца, не се развеждаха точно по същата причина - бащата ще излети и остава без жилище, той трябва да мишкува под наем в мазе или таван. Нямаше свободен пазар, а шансът да му дадат жилище, клонеше към нула (дори боксониера). С едното момиче още общуваме и не е преодоляла травмите от този период, щом в почти всеки разговор стигаме до тази тема.

Авторке, не мъчи и себе си, и детето. Дай му кратък срок да намери квартира/приятел и да се изнесе. Може да се стресне и да спре пиенето - временно. Но дотогава ще имате втори апартамент.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 09:38 от biborana

# 153
Прочетох само първата и последната страница. За това, ако повтарям нещо казано - съжалявам.
Към авторката - съзавсимост. Знаеш ли какво е? Ако -не, търси в интернет информация. Погрижи се за себе си и за детето си.
  Мъжът ти е възрастен човек и макар и болен е длъжен да се грижи сам за себе си. Когато преодолееш психическата съзависмост и спреш да мислиш за него и вместо него, тогава няма да се питаш "Какво да правя?".
   За съжаление, когато се говори за зависмости, никой не обяснява и не споменава, че близките са съзавсими. Научаваме го много късно, когато яко сме затънали да помагаме на някого. А в такива случаи трябва да помагаме и да спасяваме себе си.

Общи условия

Активация на акаунт