Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 17 879
  • 656
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Мисля, че след новата заповед ще трябва да се публикува и нов модел на НВО Мат за тази година. Възможно е и при новия служебен министър да се случи това.

# 316
Ваканция задължително планувам преди Iво класиране. Даже ми се прокрадват еретични мисли да приключим семейно с училището след 19ти юни, но има вероятност да срещна отпор от баткото. Лошото е, че заради негово пътуване от училище трябва да се върнем на 8ми юли, а пък аз си търся двете седмици почивка. Иначе чакане на резултати в София и на работа не искам да си причиня. На моренце по-добре се преглъщат резултатите Grinning Няма проблем и да се редят желания и да се кандидатства от чужбина. Ще си пригласим кодовете и информацията от план приема, ще смятаме балове, подреждаме и т.н.

# 317
  • София
Скрит текст:
Здравейте.
 Детето ми е 7 клас и се интересувам - кога бихме могли ориентировъчно да планираме отпуск спрямо датите за НВО тази година и посочените такива за записване.
Благодаря предварително.

Записване на класираните ученици в училищата или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране: 15–17 юли 2026 г.

Подаване на документи за участие в държавния план-прием 08–10 юли 2026 г. Може да ги подадете и от мястото, където сте на почивка, но си носете със себе си входящия номер за вход в системата, лаптоп и списък на паралелките, които ще редите, с номерата им.

Всички дати свързани с различните етапи на класиране ги има в:
З А П О В Е Д
РД 09 -2070 /2 6.0 8.2025 г.
Министър на образованието и науката

А вече планирах, следвайки тази заповед. Връщаме се от почивка на 15 юли. По принцип по това време отиваме на почивка, но не ми се рискува между класиранията.
А  "списък на паралелките, които ще редите, с номерата им" от къде? Не е ли първо да се види оценката и чак тогава гледаш, търсиш, редиш....
Списъкът на паралелките с кодовете е в ДПП, който ще излезе края на април - началото на май. В самата система за кандидатстване също ще ги има. Може да се реди и без кодове, а по име на училището.

# 318
Е не може ли записването да стане с пълномощно? Никакво намерение нямам да се съобразявам с графици, ако ми попадне нещо с дати след НВО-тата. И без това мисля да забравя за НВО след първо класиране, нямам по-малки деца и чао на седмокласните недомислици.

И аз мисля като някои от вас - че само определението "интегриран" ще отпадне. Нито съдържание, нито резултати могат да се оспорват. 6 задачи от "допълнителна подготовка" с кратък отговор и няма да има недоволни.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 19:57 от Detelina S

# 319
Здравейте,
децата Ви пишат ли преразкази по време на урока (частните уроци) или госпожата дава само за домашна?

# 320
Здравейте,

Да, пишат, но не по време на основното занятие, а госпожата ги събира допълнително да правят преразкази по формата на НВО.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 19:13 от silan

# 321
За домашно и на пробните изпити. Иначе - не.
Същото важи за тезите.

# 322
  • София
Участието на министъра по БНТ тази сутрин
https://bntnews.bg/news/krasimir-valchev-za-izpita-po-matematika … -1373068news.html

# 323
Добър вечер, може ли някой да ми помогне с решението на една задача за 7ми клас?
Помня, че имаше тема, в която се решаваха задачи, но не я намирам.

# 324
Добър вечер, може ли някой да ми помогне с решението на една задача за 7ми клас?

Пуснете задачата. Ще се пробваме.

# 325
  • София
Това е темата
https://m.bg-mamma.com/?topic=1835862

# 326
  • пловдив
Здравейте,
децата Ви пишат ли преразкази по време на урока (частните уроци) или госпожата дава само за домашна?

При нас преразказите са като домашна работа.

# 327
Скрит текст:
Здравейте.
 Детето ми е 7 клас и се интересувам - кога бихме могли ориентировъчно да планираме отпуск спрямо датите за НВО тази година и посочените такива за записване.
Благодаря предварително.

Записване на класираните ученици в училищата или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране: 15–17 юли 2026 г.

Подаване на документи за участие в държавния план-прием 08–10 юли 2026 г. Може да ги подадете и от мястото, където сте на почивка, но си носете със себе си входящия номер за вход в системата, лаптоп и списък на паралелките, които ще редите, с номерата им.

Всички дати свързани с различните етапи на класиране ги има в:
З А П О В Е Д
РД 09 -2070 /2 6.0 8.2025 г.
Министър на образованието и науката

А вече планирах, следвайки тази заповед. Връщаме се от почивка на 15 юли. По принцип по това време отиваме на почивка, но не ми се рискува между класиранията.
А  "списък на паралелките, които ще редите, с номерата им" от къде? Не е ли първо да се види оценката и чак тогава гледаш, търсиш, редиш....
Списъкът на паралелките с кодовете е в ДПП, който ще излезе края на април - началото на май. В самата система за кандидатстване също ще ги има. Може да се реди и без кодове, а по име на училището.
Извинявам се, че задавам въпрос след въпрос, но възможно ли е да се пишат само училищата(без паралелки) ?

# 328
Ели, не може да се пишат само училища, трябва и паралелки.

# 329
  • у дома
В едно училище-напр ЕГ може да има профил ае+не,ае+исп,ае +фр и ти трябва да подредиш от най-желаните към по-нежеланата...Иначе може да се пише паралелка от едно училище,после от друго,после пак от първото...

Общи условия

Активация на акаунт