Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 39 451
  • 741
  •   21
Отговори
# 465
Както винаги усмихната и лъчезарна си е Софи, макар в тези тъмни дрехи. Чак ми е странно, че е цялата в черно. Но пък в черно изпъква идеално колко хубава фигура има за годините си.

Ули, Тино ти е разяснила за Кларънс хаус.. Води им се официална резиденция, като са в Лондон изпълняват си ангажиментите и после се отправят към Уинздор вероятно, защото е по-спокойно.
Едва ли дават отчет кога, къде ще спят, но е видимо, че в Лондон ходят само за ангажименти и прекарват свпбодното си време в другите дворци.

# 466
  • София
помня миналата година на Калина българска кучетата като подгонили някакво семейство в парка и каква истерия беше, ама иначе чуждите паркове ги раздавате с размах.

Има много голяма разлика. Симеон Сакскобурготски няма средства да поддържа парка във Врана, затова го дари на общината/или държавата. В такъв смисъл паркът е публична собственост и всеки има право да се разхожда в него. А това, че Калина си е пуснала кучетата от повода е най-малкото сигнал за нарушение и съответна глоба. Това се отнася и за парка в Боровец.

Уилям и Кейт се местят на територията на Уиндзор, нали? Чия собственост е земята?

# 467
Chonsi, комбинирала е черно и кафяво.
Тя пък е рожденичка другата седмица.

# 468
Има връзка - спорят за достъп до терена ,който е даван преди -сега не се дава, отнет е достъп до определени граници. Но имотът, портфейлът, собствеността  е ясна, не е обществен терен.  Що ми отнемате което ми дадохте да ползвам преди ?

# 469
  • Glasgow
На Crown estate.

# 470
Chonsi, комбинирала е черно и кафяво.
Тя пък е рожденичка другата седмица.

Аа, супер е, че на предишните снимки ми изглеждаше черно всичко. 😄
Даже и на токчета е била, но е била подготвена за терена. 👏🏻

# 471
Безсмислено е да се коментира кой какво "давал", парка е собственост на короната и се решава да се прекрати достъпа. Все едно някой да се разпорежда и да изисква да се разхожда в моя имот без мое съгласие.

# 472
Страхотна е Софи!

Аз пък знам, че кралят много си обича "Кларънс хауз" и там нощуват с Камила, когато са в Лондон.

Буферната зона, която Уилям е изискал около новия дом "завинаги" на Уелс, е 3% от целия Windsor Great Park. В декари - 600 дка от 20 234 дка. Тази зона гарантира, че до семейството на престолонаследника е ограничен достъпът на външни лица, дронове и фотографи.
Аз лично не разбирам нападките върху Уилям и в същото време жаленето на Хари. Значи, Хари има право да е травмиран от преследването на майка му от папараци и нахлуването в личния ѝ живот, но Уилям няма това право?Няма право да защити семейството си от любопитни очи? И става въпрос за първия, втория и третия в наследствената линия.
Паркът е собственост на краля - той му е собственик, докато е крал - няма право да го продава, защото принадлежи на самата монархическа институция. Докато със Сандрингам или Балморал може да прави, каквото пожелае, защото са частни.
Fun fact, който много ме забавлява - периметърът, който Уилям осигури на семейството си, е по-голям от Ватикана (440 дка).

Поправям се: става въпрос за едва 12 до 20 декара. Жалко, щеше да е яко да е заградил по-голяма площ от Ватикана. Smiley

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:39 от Ирена_

# 473
помня миналата година на Калина българска кучетата като подгонили някакво семейство в парка
Не само кучетата, но Калина пийнала гонила хората. Те си плащат, не се отклоняват и не навлизат в личното й пространство. А това, че Калина вече от всякакви субстанции не знае къде се намира. Е друга тема.

Цитат от първо лице
"Инцидентът е станал в неделя следобед, в рамките на официалното работно време на парка, който е отворен за посетители от четвъртък до 18:00 часа в неделя. Семейството на Явор Иванов било на почивка в Боровец и решила до се разходи в парка. Мъжът посочва, че платили билетите си за вход и започнали разходката си. "

Аз пък си представям да сложат такса на парковете както е в царска бистрица. Е тогава ще има експлозия.

# 474
  • София
Чарз си живее основно в Кларънс хаус, като чат пат прескача и до Уиндзор.

Уилям и Катрин ползват двореца Кингстън, като работна резиденция, в която изпълняват служебни ангажименти.

# 475
Точно за този, вече заграден парк, има годишна такса, която дава право на живеещите наблизо да го ползват.

# 476
  • Някъде там
Карл-Густаф и Виктория  присъстват и на втория ден на Националната конференция „Хората и отбраната“, като преди това са били на църква. Температурата е била -13 градуса.Scream

Дядо Хаджия ето ти нещо като на японците. Пише че конференцията е с продължителност 6 часа.

Рания на посещение на фабриката на Hikma Pharmaceuticals в Ал Салт.

# 477
  • Glasgow
Ver4eto, то има, то оттам тръгват недоволства из местните.
Ирена, аз и това не мога да си представя, не съм била във Ватикана 😅 Имаше някаква предполагаема скица отгоре, но мащабът не е много ясен

# 478
Страхотна е Софи!

Аз пък знам, че кралят много си обича "Кларънс хауз" и там нощуват с Камила, когато са в Лондон.

Буферната зона, която Уилям е изискал около новия дом "завинаги" на Уелс, е 3% от целия Windsor Great Park. В декари - 600 дка от 20 234 дка. Тази зона гарантира, че до семейството на престолонаследника е ограничен достъпът на външни лица, дронове и фотографи.
Аз лично не разбирам нападките върху Уилям и в същото време жаленето на Хари. Значи, Хари има право да е травмиран от преследването на майка му от папараци и нахлуването в личния ѝ живот, но Уилям няма това право?Няма право да защити семейството си от любопитни очи? И става въпрос за първия, втория и третия в наследствената линия.
Паркът е собственост на краля - той му е собственик, докато е крал - няма право да го продава, защото принадлежи на самата монархическа институция. Докато със Сандрингам или Балморал може да прави, каквото пожелае, защото са частни.
Fun fact, който много ме забавлява - периметърът, който Уилям осигури на семейството си, е по-голям от Ватикана (440 дка).
Съгласна с всичко написано. Странно е, че няма проблем със сумите плащани от норвежките данъкоплатци и отклонявани за кокаиновите партита на Мариус, няма проблем с противозаконните действия на Мете, не се разследва как се купуват чуждестранните резиденции на Максима, нито колко струват разходките им, но е ужасно престъпление Уилям, че не е обявил колко данъци е платил, които всъщност не трябва да плаща и се изписаха три страници за това, че разполага с имоти, които има право да разполага. Защо не се коментират обявените супер високи разходи на фондацията на Съсекс и срива на даренията към нея?
 Някой знае ли най- богатия монарх в Европа какви данъци плаща, а останалите, Вилем например?

# 479
Ver4eto, то има, то оттам тръгват недоволства из местните.
Аха ..
Това за пръв път го "чувам" Thinking

Общи условия

Активация на акаунт