Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 39 451
  • 741
  •   17
Отговори
# 510
Където и да е новата къща на Уелс, щом кралят е разрешил, а няма съмнение че е разрешил, няма значение усамотена, отдалечена на територията на парка Уиндзор, в Балморал, в Сандригам където си поискат на кралска земя – частна собственост на краля или собственост на короната.

# 511
Малко от Windsor Great Park.
Вълшебно е през май, приказка!

]

# 512
Ама другите охрана не искат, само Хенри се жалва и според мен неговото упорство за тази охрана не е свързано със истински страх за живота и сигурността му, а защото иска да запази статуса си на „много важна кралска особа“, въпреки че сам искаше да напусне и да не е вече работещ роял. Мнението ми е, че той винаги се е сравнявал с Уилям и е искал онова което има той.

# 513
  • Glasgow
G&B, много е красиво 🤩🌸 като картичка

# 514
помня миналата година на Калина българска кучетата като подгонили някакво семейство в парка
Не само кучетата, но Калина пийнала гонила хората. Те си плащат, не се отклоняват и не навлизат в личното й пространство. А това, че Калина вече от всякакви субстанции не знае къде се намира. Е друга тема.

Цитат от първо лице
"Инцидентът е станал в неделя следобед, в рамките на официалното работно време на парка, който е отворен за посетители от четвъртък до 18:00 часа в неделя. Семейството на Явор Иванов било на почивка в Боровец и решила до се разходи в парка. Мъжът посочва, че платили билетите си за вход и започнали разходката си. "

Аз пък си представям да сложат такса на парковете както е в царска бистрица. Е тогава ще има експлозия.
Царска Бистрица е ЧАСТНА собственост на сем. Сакскобургготски. Окончателно от 12.10.2020 г. Въпрос на желание на семейството е да допуска посетители. Така, че не става въпрос за такса за посещаване на обществена зона. И парка им не може да се сравнява с градските. Той си е заграден парцел около двореца.
Преди можеше да се разглежда и двореца когато обитателите ги няма, сега не знам как е.
Калина, разбира се, не е имала никакво право да пуска кучетата и да се разправя с хората. Още повече с три деца, едното - бебе. Само, че тя явно не знае на кой свят е.

# 515
Ама щом може, ще загради колкото си иска, земите са на баща му и в бъдеще негови. Може да си го позволи, мрънкачи винаги ще има, пука му на Уилям какво пишат Дейлито. Нито е тяхна работа, нито на тия дето плащали за парка, че да си разхождат кучетата.

# 516
Еми в крайна сметка наистина fun fact-ът е актуален - Уилям живее на по-голяма територия от папата. Страхотно!
Ако съм на него и мрънкачите продължават да мрънкат как се разпореждам с имота си, още ще заградя.

# 517
  • Glasgow
DariVale, аз за Калина исках да кажа, че като се случи имаше разни материали, аз във Фейсбук видях, всички коментираха озлобено как едва ли не тя няма право да е там, камо ли кучета, за каква се има, това си е на гражданите и т.н. Нещо такова май е и с коментирания парк. Има фрустрирани хора, ще им мине. Много ясно, че не са го заградили незаконно.

# 518
Струва ми се тотално безсмислено да сравняваме “нашето царско семейство” с английското кралско. Все едно… не ябълки с круши, а не знам.
На Калина изцепките са безброй, приносът… Simple Smile Жената се държи по недопустим начин не за първи път и пак не за първи ѝ се разминава без особени последствия. Да си седи иначе у имотЯ, техен си е.

# 519
  • Някъде там
Една готина история :Joy

10-годишният Джак не искаше да почисти стаята си – написа писмо до краля и получи отговор
Помоли за помощ: „Имам нужда от вашите служители“

Докъде сте готови да стигнете, за да избегнете почистването на стаята си?
За 10-годишния Джак Викторсон отговорът беше прост: да напише писмо до краля.
„Те наистина се опитаха да разчетат неговите драсканици и след това съставиха отговор. Смятаме, че това беше много мило“, казва майката на Джак, Катрин.
Дискусиите за подреждането на стаята са често срещани в много семейства. 10-годишният Джак обаче отиде още по-далеч. По време на час Джак реши да напише писмо. Кой е подателят? Самият той – с молба за кралска помощ.

„Уважаеми кралю. Казвам се Джак Викторсон. Мама Катрин и татко Фред искат да почистя стаята си. Но едно малко дете иска да си играе, а не да чисти. Затова имам нужда от вашите слуги, за да почистят стаята ми. С уважение, Джак“, гласеше писмото.
Фактът, че Джак сам е написал писмото, направи родителите му горди. По това време той намираше писането за скучно.
„Бяхме много щастливи и горди, че той искаше да напише малко писмо“, казва майката на Джак, Катрин.

Тя никога не е мислила, че Джак ще получи отговор. Но след няколко месеца пристигна писмо от кралския двор.

„Здравей, Джак. От името на Негово Величество Краля бих искала да ти благодаря за писмото. За съжаление, Кралят не може да изпрати някого в дома ти, за да почисти стаята ти. Но се надявам, че ти и родителите ти все пак ще успеете да се споразумеете за почистването“, написа Анита Сьодерлинд, секретарка на двора, в писмото си до Джак.
Отговорът трогна дълбоко семейството.

„Това е наистина прекрасно. Ние и хората около нас бяхме много развълнувани, че са отделили време да пишат на едно малко дете и че са прочели това, което е написал. Не само „благодаря за писмото ти“, а че са се опитали да разчетат неговите драсканици и са съставили отговор. Смятаме, че това е наистина прекрасно“, казва Катрин.
Въпреки дипломатическия съвет на краля, почистването вкъщи не се е подобрило.

„Бих казала, че е толкова лошо, колкото винаги. Но днес той може да каже: „Да, знам, работете заедно, казва кралят“, казва Катрин.

Голям сладур този хитър Джак Heart Eyes

# 520
Зара и Майк Тиндал, посланици, участват  в жребият за бариера Magic Millions в Броудбийч на Голд Коуст в Австралия.

# 521
Много яко, повече територия от Ватикана 😀
Уилям прави само колкото трябва, за да защити семейството си. Няма да си вземе земите и да ощети поданиците напук. Все пак се е учил от Елизабет - традиции, стил на поведение, история.
Еми в крайна сметка наистина fun fact-ът е актуален - Уилям живее на по-голяма територия от папата. Страхотно!
Ако съм на него и мрънкачите продължават да мрънкат как се разпореждам с имота си, още ще заградя.

# 522
Има неща, които с пари не могат да се купят и това е едно от тях.
Склонна съм да вярвам, че има акутна нужда от въпросното решение, защото не мисля, че биха настроили гражданите срещу себе си просто заради собствения си кеф. Обикновено мислят няколко хода напред и не смятам, че биха причинявали излишно гневене просто ей така.

# 523
Ахаха, какъв сладур е този Джак, че и изобретателен. "Може ли са пратите един слуга да ми изчисти стаята" Joy

# 524
  • Някъде там
Налии, много се забавлявах с него ?
Готино е обаче, че не са подминали писмото..Ако беше писал до Вики можеше и Естелче да отговори да му даде съвет.  

Вилем и Максима  са били домакини на традиционен новогодишен прием за холандски гости. Принцеса Беатрикс, принцеса Маргриет и професор Питер ван Волленховен също са присъствали.
Ха ха Максима със същата пола като на Матилде също на новогодишен прием.
Много ми харесва. Вилем й носи чантата:grinning:

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 11:56 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт