Професия учител - 24

• 6 985
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте колеги, това лято мисля да си търся работа като учител по философия и гражданско образование в София. Завършила съм ВТУ специалност психология бакалавър 2011 и магистър 2012 г., имам педагогическа правоспособност. От друг колега по история разбрах, че директорите предпочитат да провеждат интервюта юни месец и че тогава имам най-големи шансове. Интересува ме това истина ли е, дали е така тъй като имам планирано и резервирано пътуване юни, а знам, че в София конкуренцията е жестока и много хора се борят за едно място.
С пожелание за успешна година и всичко най-хубаво.

# 61
Не, не е задължително.  Търсят се постоянно учители от юни до септември.

# 62
Да, за София е вярно поне от моите наблюдения - масово след средата на юни и началото на юли се провеждат интервютата. Следете сайта на РУО София, там има секция Свободни работни места - https://ruo-sofia-grad.com/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/ … 1%81%D1%82%D0%B0/ или https://ruo.mon.bg/sofia-grad/potrebitelya/svobodni-rabotni-mesta/  Ежедневно се обявяват свободните позиции с краен срок и телефон на училището, на който да ви кажат как да подадете документи.

# 63
Наистина ли има такава конкуренция в София? Чак ми е чудно, за софийските стандарти с тази заплата как се живее.

# 64
  • София
Наистина ли има такава конкуренция в София? Чак ми е чудно, за софийските стандарти с тази заплата как се живее.

Колкото и странно да звучи, но точно Заплатата привлича и отблъсква след година-две.
Идват по 100-150 кандидати за една позиция. Всички са слушали колко е висока заплатата, дълга ваканция, работа до обяд. Започват мотивирани през септември или октомври, а през май вече подават оставка. После идва следващият набор студенти и колелото се завърта отначало.
Заплатата иначе не е лоша, ако не плащаш наем и си делиш разходите с друг човек.

Препоръчвам още от юни да се гледа място. Септември ми се струва сюрреалистично, ако не си химик/физик/математик.

# 65
  • при моите деца .....
Вела, ти точно написа моето мнение за концепциите.

Дано не съм права, но ги събират, в заключение да напишат, че промените са съгласувани с учителите.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 08:06 от * Боби *

# 66
Има ли в групата хора, които работят в училищна библиотека? Може ли да ми пишат за един бърз въпрос?

# 67
Не е точна наука, кога ще те наемат. Веднъж ми се обадиха началото на септември, а няколко пъти ме потърсиха между 10 и 14 септември.
Целогодишно се търсят учители, но за повечето предмети желаещите са много.

# 68
  • Добрич
Колеги, здравейте!

"Искам да си сверя часовника"...

Тези, които бяхте или ще бъдете онлайн, от къде се провежда обучението?

Другата седмица ще сме онлайн, заради грипа и ни викат да работим в училище (учителите).

Идеята нали е, да не се събираме (или всеки си е в стаята и не се срещаме)?...

За Добрич дават поредни дни с температура до -8-10...

Каква е логиката, да мръзнем по пътищата и в сградата, вместо да работим от вкъщи?

Мисля да си взема духалка, ако не се промени нещо в тази посока.

При вас къде протича ОРЕС?

# 69
 Работим от вкъщи, когато сме онлайн, поне досега. И за директорите е по-удобно - пестят от отопление. Няма логика да сте в училище, повдигнете въпроса пред ръкпводството.

# 70
  • Добрич
Работим от вкъщи, когато сме онлайн, поне досега. И за директорите е по-удобно - пестят от отопление. Няма логика да сте в училище, повдигнете въпроса пред ръкпводството.

Абсолютно. Днес всички си казахме мнението, включително и за икономиите от отопление.

Шефът ни е в болничен (дълъг болничен) и пом.  шефът го замества. Съответно се прави това, което шефът каже (от вкъщи).

Преди малко чух и за друго училище в Добрич в такава ситуация. Няма да се учудя, ако "тази гениална мисъл" е родена в РУО..

Общи условия

Активация на акаунт