Много работа

• 3 173
  • 86
  •   2
Отговори
# 75
Хубаво е, да , да има баланс, но при наличие на избор.
Аз нямах преди 18г, та предпочетох вместо бавачка- аз да си ги гледам. Имам близнаци.
И не съжалявам- всичките драми с болни малки деца, съм ги пропуснала.

# 76
  • Melmak
Всичко е въпрос на гледна точка. За да останеш да ги гледаш, значи не си работила, което е по-малък бюджет. Ако няма достатъчно финанси после пак нямаш избор. Не искам да звуча осъдително или нещо такова, напротив. По-скоро, че понякога изборът е просто друг.

# 77
Прекаленото дълго майчинство може много да ти прецака кариерата. Аз не знам някои жени как издържат по 3-4 г майчинство. Не само финансово, а по принцип. Не е за вски човек, баланс трябва.
Всички не гонят кариера.

# 78
Проблемът е, че ако е от често боледуващите, с трудна адаптация в ДГ деца, изборът ти е да ходиш недоспал и на нокти, на цената на много стрес и схеми, на работа. Другия ти вариант е частна ДГ плюс детегледачка. Поне един от двамата родители ще трябва да даде назад за един период от време. Ако няма  баби на хоризонта.
Пък това нощем да не спиш и през деня да си на работа, даже не искам да си го представям. И то не спорадично, ами поне до 2 - 3 г. възраст.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 22:31 от Tina*

# 79
  • Melmak
Не е до кариера, за пари говоря. Кариера не всеки иска, разбирам. Ама в магазина до сега без пари не са ми дали.

# 80
Е, тука влиза бащата, дето буболина го викаше...

# 81
Бащата, ако има време. У нас например въобще не мога да си представя ММ как един ден, с неговата работа, ще влезе. Доходът му позволява аз изобщо да не работя дори сега, без деца, какво остава с деца. Понякога изборът не е друг, ами никакъв.

# 82
  • Melmak
Бащата най-често или бачка много, за да покрива доходът и на майката, или ако помага с грижите за бебето, може да не докарва много. При нас доходът в момента е 60/40 в моя полза. Яко е проблем да не работя, не говоря за кариера. Ако мм е като на нарциса, пак, как да стане?

# 83
Точно утре имам среща с ЧР-а по този въпрос.  Писна ми от техните внезапни спешни и неотложни дивотии. Имам предвид преките ми шефове. Отлежаха се покрай НГ докато ние работихме, сакън да не би еврото да бъгне голямата ни система. И сега олеле, изпуснали са си сроковете за техните задачи. И аз трябва да си зарежа моите неща, да им оправям техните, и да работя овъртайм. А, стига толкова. Да си назначат още хора, или да ме сменят с някой по-добър. Аз безплатно извънредно няма да им работя.

# 84
  • София
Тъй като съм работила и на час, и на трудов договор, който уж е 8 часа на ден, гледам да си спазвам часовете точно така, както работодателят си спазва даването на заплатата. Демек - като ми плаща точно определена сума за точно определено време, и не желае да промени сумата, аз няма да променя времето, в което работя.

# 85
Имам опит и в двете крайности - абсолютно точно отчитане на работното време, заплащане на всяка изработена минута.. и абсолютна липса на контрол, на едната чест се разчита...
В първия случай- работя колкото ми е задължителното работно време, дори да не ми е нужно, дори да съм си свършила работата, щом нямат гъвкавост.
Не говоря за липса на плащане във втората крайност, а за липса на адекватно отчитане, но и изискване, в такъв случай, болно разбиране, че трябва да се откликва на всички извънредни ситуации, в какъвто и размер да са те.
Ми не, мерси!
Аз извънредно  не работя, доставям си работата свършена . Защото, първо, започвам деня навреме, че и по-рано, и второ- никога не се занимавам със странични дейности, ако имам работа, високо продуктивна съм.
Няма как да се случи, да имам работа и да се помотвам с пиене на кафета, клюки, обикаляне по офисите....
Забелязала съм , че най-неорганизираните хора, най-много извънредни часове пишат, и все са заети .... най-вече с лiз@н€ на  з@днiцi.

Най-спокойна съм била, при пълна липса на работно време, но за съжаление, в моята сфера това означава 24/7 достъп до мен,  много отговорности и стрес- цена, която вече не искам да плащам.

# 86
Ще си пиша вече всяка минута екстра и ще ме компенсират когато поискам, така се разбрахме. Нищо не им струва Grinning

Общи условия

Активация на акаунт