Не мога да понасям колегите си

• 2 523
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
Авторке, би ли обяснила по-подробно, какви човешки качества липсват на тези колеги с някой пример? Лично на мен рядко ми се е случвало да ме дразни някой колега, но обикновено е в някакво определено отношение (например, че много вика, като говори по телефона). Теб с какво лично те засягат, защо се смяташ за по-високоморална от тях? Мисля, че би могла да проявиш разбиране към по-различен от твоя манталитет. Така ще помогнеш основно на себе си.

# 16
  • Sofia
Аз съм в подобно положение. Смених професията изцяло и съм ужасена от хората в новото поприще.След като не изтърпях човека, с когото работех на първото място, напуснах след 5 месеца. И какво - от трън, та на глог. Ако знаех, че цялата система е такава, сигурно нямаше да се местя. 26 години почти работих на едно й също място и не съм имала проблеми с колеги, смениха се много за този период и никога не съм се дразнила до степен на непоносимост.  Но и интелектуалното ниво бе доста по-високо от сегашното. Така че, проблемът със сигурност не е в мен. Ходя с неудоволствие и се чудя как да стоя настрана от всички. Ама в един момент имам нужда от общуване, позаговоря се и после съжалявам.
Нямам съвет, търпя засега, защото има доста екстри, а и не съм млад човек да сменям постоянно. Като стане непоносимо , ще хвана пътя.

# 17
desive, ти пък какви драми имаш?
Хайде обясни. Някой не е умен като теб, не мисли като теб и дай да не го понасяме.
Имаш ли реална причина или и ти просто ей така не си ги харесваш.
Ако седна да разправям какви кофти хора съм срещала и да, имам причина. Има си кофти и комплексирани хорица. Факт. Но аз не съм от мълчаливите.
И се оправям. Отивам там да работя, върша си работата и това е. Кой колко е тъп, какво мисли, как живее, какво говори, ама въобще не ме интересува.

# 18
Имам приятелка, която също твърди, че н е понася всичките си колеги, но причината е , че не и дават да слуша радио по време на работа - не просто в почивката, а през цялото време и то определена станция, не какво да е радио. Работи се в офис, служителите са много 20-25 , работи се с клиенти и някак не е редно да върви радиото постоянно, но тя иска да слуша радио нон стоп и понеже колегите са против, тя не може да ги понася и ги мрази. Приятелка ми е, но това е много куку от нейна страна.
Така че няма как да работи един човек с още 10-20 и все той да е невинния.

# 19
Е, таз мома що не си купи слушалки и да няма драми?

# 20
Е, таз мома що не си купи слушалки и да няма драми?

Няма как да работи със слушалки, защото работи с клиенти. И от там целия абсурд.
Така че като ми каже някой, че не си понася колегите и винаги трябва да се има едно на ум.
А никой не се пита : Абе мен моите колеги, как изобщо ме търпят?

# 21
Ох, това за радиото е мега глупава причина да не харесваш някого.
Нямам думи Joy

# 22
Е, щом работят с клиенти няма как да се пуска някакво радио, освен ако не са магазин за дрехи или заведение примерно, където да звучи някаква музика за фон (която обикновено не е радио).

# 23
  • Sofia
desive, ти пък какви драми имаш?
Хайде обясни. Някой не е умен като теб, не мисли като теб и дай да не го понасяме.
Имаш ли реална причина или и ти просто ей така не си ги харесваш.
Ако седна да разправям какви кофти хора съм срещала и да, имам причина. Има си кофти и комплексирани хорица. Факт. Но аз не съм от мълчаливите.
И се оправям. Отивам там да работя, върша си работата и това е. Кой колко е тъп, какво мисли, как живее, какво говори, ама въобще не ме интересува.

Ох, точно това ми проблемът - не съм свикнала да ходя на работа, да си я свърша и да не ме интересува кой какво мисли. Никога не ми е било просто работа,  досега там ми е било второто семейство. Не че е било идеално, но направо съм била  под похлупак, като сравнявам със сегашното положение. В новата работа са само интриги , чудят се кой кого да злепостави. Злобни, мързеливи,демотивирани, основно пенсионери, въпреки че работата изисква физическа енергия. Аз направо съм периферията на скандалите, но като гледам какво става в центъра, ми се повръща. Уча се да се дистанцирам, имам напредък, но от това не ми стават по-приятни колегите. Иначе естеството на работа е точно за мен, харесвам я, сравнително лека, но явно няма как всичко да е наред. А тръгнах една идеалистично настроена към професията.... Ако знаех какво чудо ме чака, сигурно нямаше да сменя попрището.
Хора различни, едни мълчат, други не мълчат, различна поносимост, различен етап от живота...

# 24
desive, при теб също проблема си е в теб, не в хората.
Тия негативни чувства дето ги имаш вредят на теб.
На работа отиваш да работиш, това е. Не да създаваш връзки, приятелства и не знам си още какво.
Да, често стават и тия неща, но ти там за какво си сложена все пак?
Благодари се, че не си в центъра на интригите, че някой не ти прави номерца. Тогава вече ще имаш реална причина да се оплакваш.
Хората винаги си говорят, защото са хора, социални същества.
Така е навсякъде.
На такива гадории съм се нагледала, че ако ти разкажа, ще разбереш колко дребнаво се държиш. Но съм имала и добри колективи.
И реално тровиш себе си с тоя негативизъм , на тях нищо им няма.
Работата е важна. Да можеш да я вършиш добре. Отиваш с усмивка, поздравяваш, сядаш да бачкаш и това е.
Пена казала нещо за Мара, боли тебе фара.
Чат пат някоя обща приказка, защото не може без това и те така.

# 25
Аз съм в подобно положение. Смених професията изцяло и съм ужасена от хората в новото поприще.След като не изтърпях човека, с когото работех на първото място, напуснах след 5 месеца. И какво - от трън, та на глог. Ако знаех, че цялата система е такава, сигурно нямаше да се местя. 26 години почти работих на едно й също място и не съм имала проблеми с колеги, смениха се много за този период и никога не съм се дразнила до степен на непоносимост.  Но и интелектуалното ниво бе доста по-високо от сегашното. Така че, проблемът със сигурност не е в мен. Ходя с неудоволствие и се чудя как да стоя настрана от всички. Ама в един момент имам нужда от общуване, позаговоря се и после съжалявам.
Нямам съвет, търпя засега, защото има доста екстри, а и не съм млад човек да сменям постоянно. Като стане непоносимо , ще хвана пътя.
И аз съм в същото положение.

# 26
Напускаш и сменяш работата. От опит това,  не се оправя. Не слушай глупостите от рода "върши си работата, не говори с тях и т.н". Ние сме хора и сме социални, там стоиш по 9 часа, ако не харесваш хората - нещата не вървят.

# 27
Обаче, ако проблемът е в нея, къде ще му излезе края да напуска всеки път?

# 28
Обаче, ако проблемът е в нея, къде ще му излезе края да напуска всеки път?
Това няма как да знаем, "Стигнах до този етап в работата си, в който стоя само и единствено заради заплатата, а попринцип не съм такъв човек. Какво бихте ме посъветвали?" Написала е, че по принцип не е такъв човек. За да се чувства така, най-вероятно има причина.

# 29
Напускаш и сменяш работата. От опит това,  не се оправя. Не слушай глупостите от рода "върши си работата, не говори с тях и т.н". Ние сме хора и сме социални, там стоиш по 9 часа, ако не харесваш хората - нещата не вървят.

Тоест да се напусне, защото примерно някой не ти пуска радиото което ти искаш Joy
Или защото някой не е като нас. Не мисли като нас. Не живее като нас.
Проблема в случая не е в другите хора.

Общи условия

Активация на акаунт