Не мога да понасям колегите си

• 2 483
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Да, затова през цялото време повтарям, че "според нея е така".
Но пък и живеем извън притчите.

# 61
Тя авторката във всяка тема която е пуснала не участва.
Колко интересно Wink
Фръц пръц

# 62
Очевидно и нас не може да понася Laughing

# 63
  • SF
Ама и ние правим всичко възможно.

# 64
  • София
Скрит текст:
Есме, нещата не са черни или бели. Има нюанси. Не е казано да се променя, а да се адаптира. На работа трябва да си любезен, да си вършиш работата и да си говориш на служебно равнище.

Не се правя на ударена. Аргументирам се и обяснявам всяко мое мнение.
С цитата няма какво да ме удари и да не се съглася. Именно! Ако, казвам ако, защото никой от нас не знае истината, онези, които тя не харесва, не се държат по описания от тебе начин, значи и аз, и ти, и авторката сме на мнение, че нещо не са читави.
И никога няма да се съглася с твърдението, че ако 10 не харесват един или едно нещо, правото е на тяхна страна, защото са повече. Вместо двама или трима от тях, най-много и съмишлениците им да заминат в графата с големия червен минус.
Няма и не е нужно някой да обръща поглед към себе си, да се самообвинява, да си търси кусурите, да си образува комплекси, защото 10 или 100 човека са посредствени, невъзпитани и вътртят интриги (примерно).
 Доста добре обосновавам позицията си. Друг се прави на ударен и кара по пътя на най-малкото съпротивление.

А защо авторката я няма в темата? - Ами защото винаги правим така. Някой задава притеснен въпрос и вместо да вникнем във въпроса и проблема му, ние му начукваме канчето вкупом, задружно, подобно на кофти колектив (за да се чувстваме по-силни, по-подкрепени) и авторът си бие камшика. Сега очаквам и "заключена по молба на автора".

Есме, съгласна съм с това, което казваш. Може всички да са злобни, зли, да не приемат нови хора, защото са се капсулирали и т.н. Може да са тъпи, ограничени и всякакви. А авторката може да е умна и интелигентна, може и да не е, няма как да знаем от един ник.
Имам няколко такива, все онеправдани в моя екип. И да ти кажа честно, мислела съм какво да направя, за да се впишат и да ги приемат хората, двама успяха много добре. Млади са, около възрастта на авторката, аз спокойно мога да съм им майка. Проведох разговори с тях, получи се. Имаше обаче други двама, с които съм осъзнала, че никога няма да се получи. Те са по-, по-, най- в собствените си глави, макар и реалностите да показват друго. Логично - колегите им полека ги изолират (тук нямам какво да направя, защото имат пълното право да не ги харесват), аз го виждам, че не са ОК, но и те го играят вечно на контра на всички, ръсят акъли наляво и надясно, големеят се... Отново опитахме с друг колега, да помолим да бъдат приети, хората опитаха, обаче големите им усти отново ги предадоха. Вече са в нови екипи, дано да са добре там.

Та - когато говорим за проблем у авторката, имам предвид това - да не би да ги дразни посъзнателно и те да ѝ сипват. Това не я прави лоша, нито тях бели и добри, а създава ситуация на дразнения, които ескалират. И повярвай ми, понякога наистина е по-добре да се огледа човек в себе си, да помисли кое му е важно и приоритетно - ако е душевния мир - прави корекции на работната среда; ако е заплатата - ясно да осъзнае, че не може да промени кардинално възрастни хора и да се изолира и да не приема нещата навътре. Уви, средно положение няма, защото нон стоп ще се трови и накрая ще иде в лудница или ще се разболее.

# 65
Тъкмо ми излезе във фб публикация защо човек може да е игнориран и неприет на работа.
Качвам само няколко, които мисля, че са се случвали на мен:

# 66
И на мен ми излезе тази публикация. Има и статия, но не позволява линк само към нея, затова поствам линк към фб страницата.

# 67
  • SF
Рошличката, мерси! Това чудесно онагледява моята позиция по въпроса.
Лесно някой се нарочва за "черната овца". Колективът си търси жертва и си я намира.
От темата се вижда, че към колектива лесно се прикрепят елементите, чувствайки закрилата на "многото". Намират си обща тема, общи характеристики и се припознават.
В малък колектив лесно се откроява принципът "трима срещу един". В голям колектив има и незапознати, неориентирани, такива, които нито са към мнозинството, нито се занимават с "черната овца", която да разбират, да подкрепят, да се опитват да опознават.
Ще ползвам пример от училище: всички мразят зубъра на класа. И той не ги харесва, съответно.
slanchezara, да, примери има много. Едни се сработват, при други по-бавно се развиват тези процеси.

# 68
Аз работя пряко с началника си ,също трудно го понасям. Просто е много дребнав ,също така от време на време трябва да показвам,че съм просто служител а не ортак. Постоянно се очаква да се работи извънредно при нужда ,а тая нужда е 10 минути преди края на работния ден,дали имам ангажименти или планове ,никой не пита ?! Като си тръгна и оставя недовършена работа ме гледа лошо.Нямам против ако съм уведомена предварително,и ако се върнат часовете или заплатят ,но това не се случва. Когато чашата ми прелее и кажа ,че аз 10 часа няма да работя ми се отговаря ,че цитирам "мислих,че всички имаме изгода фирмата да върви напред " .С отпуската също е мъка .

# 69
  • SF
И сега си представи, че сте 3, които вършите тази работа и другите 2 вечно са оправдани, засмени, поощрени и някак така все се случва, че си тръгват навреме.
На мене ми се е случвало, когато във фирмата има проблем, търси се виновен, търси се кой (не) го е свършил това, една от колежките вечно да я няма - или е отпуска за деня, или е в тоалетната, или е заета с друга работа, или случайно точно по това време е извън офиса. Когато после й разказваме какъв е бил проблемът, тя се хили и съветва "стойте над тези неща, какво се връзвате, защо се спичате..." Ами стана проблем - вързахме се, а ти го разбираш, когато вече е решен и е лесно да се прекръстиш с усмивка, че ти се е разминало.

# 70
Ами например в моята настояща фирма всички изглеждаха готини първите три четири месеца, постепенно рогцата почнаха да се показват.
Чух че колежки са казали нещо по мой адрес, което ме поставя в лоша светлина, и е било без да съм присъствала.
Сега аз повдигнах въпрос за тяхна грешка пред нашата ръководителка, докато и те присъстват. Крайни резултати: те ми били обидени на мен.
А когато те говорят лошо за мен, по мой адрес, и аз не присъствам и не мога да се защитя,  "защо се връзвам?"
А сега те защо се връзват?!

# 71
  • София
Рошличката, а ръководителката ти какво казва за тия конфликти? Тя какво прави за потушаване на напрежението?
Питам, щото нещата, които постваш, се случват трудно при ръководител, който ги пресича в зародиш.

# 72
Ох, където и да отидем, винаги ще има някакъв % от индивиди, които няма да ни харесват.
Комплексари много.
Важното е да се научим да се справяме с тях, но и да не им отдаваме толкова значение.
Ръководителите може да си свършат работата и да помогнат в такива ситуации, но това зависи от тях. Има и кофти ръководители и дори и да се оплачеш, все едно глас в пустиня.
Имах една началничка, тази не знаеше въобще кой какво прави, тя се водеше от клюки, слухове и интриги.
Това и изяде главата накрая.

# 73
  • SF
А колко много ръководители са в основата на конфликтите и ги подклаждат, въпреки заявките, че не понасят интриги и тем подобни.
Някои се страхуват да не се надигне вълна срещу тях и предпочитат да няма много стикован колектив. На интервюта друго приказват.

# 74
  • София
А колко много ръководители са в основата на конфликтите и ги подклаждат, въпреки заявките, че не понасят интриги и тем подобни.
Някои се страхуват да не се надигне вълна срещу тях и предпочитат да няма много стикован колектив. На интервюта друго приказват.

Ама то точно липсата на стикован колектив е в основата на това, да им падне главата. Не за друго, а защото страхова и интригантска мотивация действа много за кратко и хората се учат да не им пука. Тук е по-скоро въпрос на гледна точка, он базирано на моя опит - от ръководителите се искат резултати, каквито няма как да се постигнат без стабилен колектив.

Общи условия

Активация на акаунт