С какво ви дразнят хората? - тема №4

• 6 895
  • 133
  •   2
Отговори
# 105
Не и ако тоя пред теб се влачи с 5, защото светофарът свети червено и не му се спира.

# 106
И колко време ще се влачи с 5? Десет метра? Толкова ще караш по инерция освободила от скорост.

# 107
Ако беше 10 метра, нямаше да се дразним. Някои още от предишния светофар виждат, че следващият свети червено и хич не си дават зор.

# 108
Никога не ми се е случвало някой дълго да кара с 5 километра и явно не разбирам какво те дразни.

# 109
Твърде дълго е, това е проблемът.

# 110
  • Бургас
Дразнят ме комшиите - единият пуши на терасата и димът му идва у дома, понеже е отворено да влиза малко въздух в спалнята. Другата над нас до сега сурка столовете и ходи с дървени налъми сигурно - такова тропане!
Усещам как ще вдигам панаира с тях!

# 111
Баща ми ме е учил да карам бавно към червен светофар и даже ми се караше, когато се забързам. Идеята е, че много по-бързо и лесно тръгваш на зелено, когато си в движение и включиш на втора предавка, отколкото да тръгнеш от спряно положение. Може би това е някакъв старовремски стил, но аз също спирам бавно. Е, не много дълго. Също не виждам никаква връзка между това да спираш бавно и да тръгваш бавно. Случвало ми се е да заблея и да ме подсетят клаксоните отзад, но добре, че е рядко. Мисля, че няма шофьор, на който никога да не се е случвало да се замисли или да се загледа през прозореца, особено, ако дълго свети червено.

# 112
когато си го превърнеш това спиране в навик много често не забелязваш, че карайки така блокираш отклоненията за лентите за завой в ляво и дясно . Т.е. ти докато се мъкнеш между два светофара защото напред ти било червено и си искал да тръгнеш от втора... хората може да не си хванат светофарите наляво или на дясно или няма да могат просто да завият. Ще ги принудиш да се мъкнат след теб. Да не говорим, че принуждаваш човека зад теб да се мъкне и да ти предвижда хрумванията през цялата отсечка.
Това е един отвратителен навик мен ако питате. Никой не казва да караш като светкавица и да заковеш на линията, но да се мъкнеш като охлюв за да тръгнеш от 2 ра ...

# 113
Чак в последните постове,  разбрах за какво иде реч!
Чак ми е любопитно,  какво ще да е това движение,  та да можеш да си го позволиш това Sweat Smile

# 114
Баща ми ме е учил да карам бавно към червен светофар и даже ми се караше, когато се забързам. Идеята е, че много по-бързо и лесно тръгваш на зелено, когато си в движение и включиш на втора предавка, отколкото да тръгнеш от спряно положение. Може би това е някакъв старовремски стил, но аз също спирам бавно. Е, не много дълго. Също не виждам никаква връзка между това да спираш бавно и да тръгваш бавно. Случвало ми се е да заблея и да ме подсетят клаксоните отзад, но добре, че е рядко. Мисля, че няма шофьор, на който никога да не се е случвало да се замисли или да се загледа през прозореца, особено, ако дълго свети червено.

Абсолютно съгласна, да караш по инерция на моторна спирачка към светофара и да потеглиш без да си спряла е много пъти по-икономично от газ, спирачка и после тръгване от спряно положение. Аз пък се дразня на шофьори, които те изпреварват с газ точно при подход към светофар и после скачат на спирачките. Може би са доволни, че са прередили една кола???

когато си го превърнеш това спиране в навик много често не забелязваш, че карайки така блокираш отклоненията за лентите за завой в ляво и дясно . Т.е. ти докато се мъкнеш между два светофара защото напред ти било червено и си искал да тръгнеш от втора... хората може да не си хванат светофарите наляво или на дясно или няма да могат просто да завият. Ще ги принудиш да се мъкнат след теб. Да не говорим, че принуждаваш човека зад теб да се мъкне и да ти предвижда хрумванията през цялата отсечка.
Това е един отвратителен навик мен ако питате. Никой не казва да караш като светкавица и да заковеш на линията, но да се мъкнеш като охлюв за да тръгнеш от 2 ра ...

Ама нали знаеш, че дяволът е в детайлите и явно нещата не може да се обобщят ей така. Разбира се, че се кара според ситуацията, но в случая аз поне говорех за най-опростената - никакви ленти за завой, каране направо и съвсем не с 5 километра, а с плавно спиране с моторна спирачка. Не мога да си представя да виждам червения светофар и да давам газ, а после да спирам рязко... Но май не можем да се разберем.

# 115
ЧС, не че не се разбира,  а че в условията на силен трафик+ все повече електрически/ автоматик автомобили,  това е абсурдно невъзможно .

# 116
Пример:
Караме ел кола. Слизаме от магистралата и има светофар. ММ още със слизането от магистралата вижда, че светофарът светва червено, познава светофара и знае кога ще се смени. Далече сме, той пуска педала на газта и колата започва да спира. Всичко точно. Ама последните 50-100 метра едвам едвам пъпли. Ако няма коли зад нас, добре. Само че ако има, принуждаваш хората зад теб също да намалят плавно до определена скорост и после да се влачат зад теб, защото имаш лукса да докосваш леко педала и колата все пак баааавничко да се движи, но хората без автоматик трябва да карат на 1ва или на полусъединител. Съответно има голям шанс някой по-неопитен шофьор да изгаси колата, да се паникьоса, да стане задръстване. Пък и не е приятно.

Няма как по-подробно да го обясня.

# 117
После се чудите, защо са толкова агресивни , някои по пътищата Rolling Eyes
Имам точно противоположни наблюдения, върху каращите автоматик- тръгват и спират като обезумели.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 11:19 от LordOzzy ⚡

# 118
Пример:
Караме ел кола. Слизаме от магистралата и има светофар. ММ още със слизането от магистралата вижда, че светофарът светва червено, познава светофара и знае кога ще се смени. Далече сме, той пуска педала на газта и колата започва да спира. Всичко точно. Ама последните 50-100 метра едвам едвам пъпли. Ако няма коли зад нас, добре. Само че ако има, принуждаваш хората зад теб също да намалят плавно до определена скорост и после да се влачат зад теб, защото имаш лукса да докосваш леко педала и колата все пак баааавничко да се движи, но хората без автоматик трябва да карат на 1ва или на полусъединител. Съответно има голям шанс някой по-неопитен шофьор да изгаси колата, да се паникьоса, да стане задръстване. Пък и не е приятно.

Няма как по-подробно да го обясня.

Много добре си го обяснила - или мъжът ти не познава добре светофара и отпуска газта прекалено рано, или не умее да преценява кога да намали Simple Smile  Да кара 100 метра едвам пъплейки показва именно неумело шофиране и лоша преценка. Би трябвало да пъпли само последните метри.
Впрочем карам и  автоматик, и ръчка и чака такива перверзии не са ми се случвали - да се налага да карам сто метра на полусъединител.

# 119
Чувала съм от шофьори, които пълзят по описаният начин, за да спестят гориво. Споделям това, което съм чула, дали е така...нито имам желание да разбера, нито ще променя своята маниер на шофиране.
Два от последните случаи: първият - на зелен светофар, първия шофьор в лентата така сладко се беше загледал в телефона си, че мисля, че можеше поне още 5-10 минути да си стои така, без значение какъв е светофара, добре, че изяде няколко клаксона. Вторият случай - при ограничение 50, моята кола се движеше с 28 км. , защото пред мен имаше шофьор , който пълзеше едва-едва. Ами изнервих се, не предприех изпреварване, защото имах непрекъсната линия, но определено се зачудих дали да наруша закона или да си каля нервите, защото не ставаше въпрос за 10 метра движение в това положение.
Относно рязкото спиране и тръгване - въпрос на усещане от страна на шофьора. Случвало ми се е да се возя и да получа морска болест от подобно шофиране. Ами в крайна сметка, освен да се транспортираме от точка А, до точка Б, ни е важно и да се чувстваме комфортно. Въпрос на гледна точка, де

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:50 от S^nny

Общи условия

Активация на акаунт