С какво ви дразнят хората? - тема №4

• 7 155
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
Черна станция, пак не разбра нищо, ама карай да върви.

# 121
Толкова хора не разбраха твоята теза, че явно проблема е в задклавиатурното устройство.

# 122
Просто явно не сте попадали на шофьори, които са готови на всичко само и само да не спрат на светофар. Късметлии сте Grinning

# 123
По Бг правилникът, Е НАРУШЕНИЕ да пречиш на движението, като се движиш преднамерено бавно.

# 124
Каквото и да си говорим, проблемите идват предимно от високата скорост, при бавната е най-вече неудобство.

# 125
Ами сигурно, явно само ти попадаш на такива шофьори. Аз също карам автоматик,,изобщо не съм имала подобен случай.

# 126
  • Сан Франциско
Ние имаме приятелка, отръскана с яка глоба за бавно каране, но в САЩ, не в България. Ситуацията е трагико-комична, защото действието се развива в Бъркли, покрай университета, където така или иначе трябва да караш бавно, с очите на четири. Студентите са като индийски крави - стъпват на платното без въобще да се огледат. Обаче, нашата другарка явно се е престарала, спрели са я, и не само глоба е отнесла (в Калифорния няма глоба под $350 и най-често е над $500, след като накачулят различните такси върху базовата сума), ами и дълга лекция от полицая, защото бавното каране е не само неудобство за останалите шофьори, ами и реално опасно.

# 127
Etereia Евала им правя на тези полицаи! Ако и тук имаше такива глоби, сигурно щяха да намалеят инцидентите.

# 128
С малко неща ме дразнят хората, тъй като съм се научила, че няма смисъл да влагам емоция в простотията на някой си там. Но не проумявам, защо когато метрото или автобусът отворят врати , всички, които искат да се качат се струпват пред вратата така, че слизащите започват буквално да се борят за да могат да минат! Е това наистина ме дразни и озадачава!

# 129
… бавното каране е не само неудобство за останалите шофьори, ами и реално опасно.

Точно така е!
Бавното каране е не по- малко опасно от бързото такова, както и сериозна предпоставка за ПТП.
В много страни има зададена минимална скорост и се глобява, ако караш под нея. Отделно, инструкторите учат да караш на максимално разрешената скорост, което до голяма степен спестява образуването  на колони по пътя, предизвикани от пъплещи шофьори.

# 130
За шофирането може много да се спори, но мен са ме учили че добрият шофьор кара плавно. Лошият шофьор кара на принципа газ-спирачка, ускоряване и рязко спиране. Моят инструктор казваше.. да натиска газта и баба може, шофьор ставаш когато се научиш да пъплиш с колата като калинка. Имаше предвид да усвоиш полусъединителя. При автоматиците не знам как се нарича това. Но да умееш да преценяваш правилната скорост във всеки един момент си е изкуство.
Като шофьор най ме дразни някой пред мен внезапно да намали и да започне да се влачи, а като го изпреваря да видя че говори по телефона.
И аз имам навика да освобождавам от скорост ако видя, че светва червен светофар. И отвратителния навик да чакам на светофара с включена първа. Което прецаква педала на съединителя.

Мен най-най-много ме дразни у хората, че си хвърлят боклуците по земята и че газят в боклуци без да им пука. Все едно са слепи за мръсотията наоколо. Сигурно у тях е чисто и подредено, знам ли.

# 131
С малко неща ме дразнят хората, тъй като съм се научила, че няма смисъл да влагам емоция в простотията на някой си там. Но не проумявам, защо когато метрото или автобусът отворят врати , всички, които искат да се качат се струпват пред вратата така, че слизащите започват буквално да се борят за да могат да минат! Е това наистина ме дразни и озадачава!
И мен! Иде ми да скоча в нечии обятия само и само да не се приземя върху краката му. Ама са все млади и кекави за моето телосложение Wink

# 132
Така е, спор няма. Но бавно каране по принцип не е същото като подхождане към червен светофар с максималната разрешена скорост и накрая спирачка.

# 133
Никой не казва, че трябва да се влачиш половин пресечка. Когато пусна колата по инерция преди светофара, ако почне да се движи съвсем бавно, и мен ме дразни, включвам на скорост за последните метри. Във всеки случай не е добре са скачаш на спирачките на светофар, това го разбрах и от опит, когато задната кола връхлетя върху мен с пълна сила, защото светофарът внезапно стана червен, аз спрях, а той беше решил да го мине с пълна газ. Добре, че бях с една много яка немска кола, стана ми жал за задния, беше се помлял.

# 134
Всъщност карането по инерция (на изключена скорост) не е препоръчително, защото губиш контрол. При каране по инерция е хубаво да се кара на скорост (моторна спирачка) и ако има нужда само подаваш малко газ. По инерция само последните 5 метра.

Общи условия

Активация на акаунт