С какво ви дразнят хората? - тема №4

• 8 239
  • 150
  •   3
Отговори
# 135
Може би за стара кола иде реч при инерция на без скорост; моята не позволява спускане по инерция (а преди можех), трябва да е на скорост или започват едни нотификации, едни предупреждения, прединфаркт направо

# 136
Хората които карат на газ-спирачки-газ-спирачки ме изнервят.  На някои от тях може да им е кеф, но градът не е нито писта нито офроуд, че да си правиш кефа, а е да стигнеш от точка а до точка бе.
Някои от тях даже и не го правят за кеф а защото никой никога не ги е учил че плавното каране не само е по-икономично (за бензин, за спирачки и не знам още какво), но и по-приятно за пътниците и по-малко газове и сажди отделени във въздуха.
Смешното е че същата анти-логична система се наблюдава и при много колоездачи. Вижда че насреща току що е светнало червено обаче напъва на педалите сякаш някой го гони или сякаш зрението му е само 10 метра напред.
Стига до кръстовището, набива спирачки, след което почва да чака. Едните хабят бензин, другите хабят физически усилия за да ги превърнат в никому ненужна топлина отделена в спирачките.  
Всъщност предполагам че всички тия хора просто нямат навик да мислят стратегически. Мислят за момента. Какво е напред, ще мислим като стигнем там.
Ако предният кара бавно, ме изнервя САМО ако аз не успея да мина на следващото зелено благодарение на неговото бавене. Ако минем - значи всичко е точно - нямало е за какво да се бърза. Но ако мине само той, а аз остана, тогава ме хващат бесове.  Тази логика я прилагам разбира се и към мен - когато се влача - поглеждам отзад да няма никой.

# 137
Моя автомобилен инструктор правилно ме учеше да се отнасям към светофарите все едно не съществуват,тоест карам си спокойно и само като приближа на няколко метра от светофар,тогава поглеждам и реагирам в зависимост дали свети червено или зелено.

# 138
Моя автомобилен инструктор правилно ме учеше да се отнасям към светофарите все едно не съществуват,тоест карам си спокойно и само като приближа на няколко метра от светофар,тогава поглеждам и реагирам в зависимост дали свети червено или зелено.

Toест, скачаш внезапно на спирачката...
Впрочем може и да има смисъл, но си го написал неясно.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 10:46 от Черна станция

# 139

Toест, скачаш внезапно на спирачката...
Не. Оставям си достатъчно разстояние да спра плавно... Гледам светофара с периферното зрение...

# 140
Свиквайте с бавното и плавно каране на Ел. и хибридите пред вас. Като карат бавничко и като е натисната леко спирачката се зарежда батерията Wink енергия от асфалта.

# 141
Свиквайте с бавното и плавно каране на Ел. и хибридите пред вас. Като карат бавничко и като е натисната леко спирачката се зарежда батерията Wink енергия от асфалта.

Eнергия от инерцията на колата, не от асфалта - двигателите работят в рекуперативен режим като генератори. Това е при всякакво спиране, освен при рязкото аварийно.

# 142
Дразнят ме наглостта,високомерието,простотията,налагането на чуждо мнение,отказ да се чуе и другата страна,игрите на топло-студено и внезапното прекратяване на контакти.Без да е станало нещо,а ако е имало някакъв проблем,може да се разреши,но всеки гледа само как да използва другият.

# 143
Дразнят ме наглостта,високомерието,простотията,налагането на чуждо мнение,отказ да се чуе и другата страна,игрите на топло-студено и внезапното прекратяване на контакти.Без да е станало нещо,а ако е имало някакъв проблем,може да се разреши,но всеки гледа само как да използва другият.
И аз съм прекратявала внезапно контакти с хора, в миналото. За всичко си има причини. Но много зависи какви са тези хора, колко са близки до нас, и т.н.

# 144
И аз прекратих контакт.
Бяха прекрачени всякакви граници.

# 145
Контакт (когато е бил по- дългосрочен) току- тъй от днес за днес не се прекратява. Винаги има причини, друг е въпросът, че не са били изговорени и едната страна явно тъне в неведение.
Аз също съм прекратявала рязко и от корен, но преди това винаги съм казвала какво не ми харесва и съм се опитвала да поправим нещата взаимно. Когато ми е ставало ясно, че усилията са само от моя страна, а от другата продължават да си правят ослушки, ми е писвало и точката е била слагана рязко. Факт е, че стигне ли се до там, след това никога не съм съжалявала. Имало е основателни причини да го направя, откъдето съм си тръгнала не съм се връщала.

# 146
Прекратявам контакт само в най-най- краен случай и даже понякога е дълга почивка, а не прекратяване

Най-лесно е да си тръгне човек и мен лично това ме дразни (всеки с раздразненията си) - тези съвременни ненавременни скъсвания на отношенията, които повече вредят на този, който си бие камшика.
Изключвам резонните прекъсвания на отношения, но те са много малко, ако се търси сериозна обективна причина.

# 147
TuЛи така е. Ако един до такава степен е загубил връзка с реалността и прекрачва безогледно всякакви граници . Лошото е , че докато другия чака и се опитва , може да има последствия.
.Hazel. обективна причина не се тръси едностранно. Защото еднистранно нищо няма ефект.

# 148
Ако човек е загубил връзка с реалността, значи има психично заболяване и има нужда от помощ.

# 149
Което обаче е личен избор и разбиране и усещане. Ако всички ги успяваха тези работи - света щеше да е по-сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт