Съпруга ми не желае още едно дете

• 7 041
  • 283
  •   10
Отговори
# 255
Хора, които финансово са обезпечени, не гледат сами болни родители.

Това не е точно така и няма как да се направи подобен извод.

Авторката категорично обясни, че нямат финансови проблеми.

# 256
  • София
Да, истината е, че вече има чудесни места, подходящи за възрастни хора с разклатено здраве. Но наистина са скъпи.

# 257

Много знае тя дали имат или нямат финансови проблеми, ако цял ден виси вкъщи с гоблена и се чуди какви простотии да си измисля докато мъжът й се чуди как да вади достатъчно пари.

# 258
Много се кефя на “сценариите” в такива теми 🤣

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 23:02 от ДХ3

# 259
Мъжът на авторката казал, че ще трябва да обръщат внимание на застаряващите родители и това означавало, че имат финансови проблеми (понеже ако имали пари нямало да ги гледат те), затова не искал повече деца 😂😂. Обаче авторката (омъжена за този мъж от 20 години) не знае за това, понеже стои вкъщи. 😂😂😂

Човек трябва да пуска понякога по една тема тук ей тъй, да разбере как е, що е…

# 260
Много кефя на “сценариите” в такива теми 🤣

Ами да се вясне авторката и да каже.
Не да пусне два поста, да се ядоса, че мамите не псуват мъжът й като нея и да изчезне. Trollface

# 261
  • София
Ако авторката цял живот е гледала деца вместо да работи, не е толкова странно да не може да си представи живота без да бъде майка. Тя друго не знае. Мъжът й пък ако цял живот е работил, нормално да чака по-спокойни времена с по-малко ангажименти. Не виждам защо трябва някой от тях да е лошия. Просто са достигнали момент на криза и трябва да работят заедно да намерят подходящия път напред.

# 262
  • София
А къде се казва, че цял живот тя е с гоблена и децата вкъщи?

# 263
  • София
Написах "ако". Авторката не пише да внесе яснота и си спекулираме. Аз лично не мога да разбера защо толкова мнения изкарват авторката едва ли не ненормална заради това, че иска още едно дете на тази възраст. Има си обяснения за такова желание и не е задължително нещо лошо и болно. Различните хора виждат щастието различно.

# 264
Не мисля, че някой я изкарва ненормална, но тя иска още едно дете въпреки категорично заявеното несъгласие на мъжа, който се предполага да бъде баща на това дете. Той не иска и да чуе за собствено дете, тя тръгнала да му предлага осиновявания и асистирани репродукции и да го влачи по психиатри според мен с идеята те да го вкарат в правия път. Обаче и там ударила на камък.

Това е фикс идея за нея, сама каза че е свикнала каквото каже да става и сега не може да понесе, че мъжа дава сериозен отпор. И доколкото разбирам този кошмар продължава с години. Чак извади и примери коя приятелка била бременна на 40, коя на 45, сякаш е състезание някакво и награда има да се печели.

На мен такова издевателство и манипулации не ми допадат и на мястото на мъжа нямаше да издържа с години да ме тормозят. Ако е разумен партньор, ще приеме гледната точка на мъжа си и оттам нататък има няколко пътя. Или да се примири или да се раздели с него и да търси друг партньор с когото да има още деца. Или пък сама да прави инвитро с донор. Но тя иска да стане точно каквото си е наумила и темата според мен е за да получи съвети как да притисне и изманипулира мъжа, че да поиска деца. Ами на мен ми оставя лош привкус.

# 265
  • София

Много знае тя дали имат или нямат финансови проблеми, ако цял ден виси вкъщи с гоблена и се чуди какви простотии да си измисля докато мъжът й се чуди как да вади достатъчно пари.
Е, знае по- добре от теб, това е сигурно.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 23:32 от *Elena*

# 266
  • София

Аз си признавам, че това ми е най-близко до реалната ситуация.

# 267
  • София
Не мисля, че някой я изкарва ненормална, но тя иска още едно дете въпреки категорично заявеното несъгласие на мъжа, който се предполага да бъде баща на това дете. Той не иска и да чуе за собствено дете, тя тръгнала да му предлага осиновявания и асистирани репродукции и да го влачи по психиатри според мен с идеята те да го вкарат в правия път. Обаче и там ударила на камък.

Това е фикс идея за нея, сама каза че е свикнала каквото каже да става и сега не може да понесе, че мъжа дава сериозен отпор. И доколкото разбирам този кошмар продължава с години. Чак извади и примери коя приятелка била бременна на 40, коя на 45, сякаш е състезание някакво и награда има да се печели.

На мен такова издевателство и манипулации не ми допадат и на мястото на мъжа нямаше да издържа с години да ме тормозят. Ако е разумен партньор, ще приеме гледната точка на мъжа си и оттам нататък има няколко пътя. Или да се примири или да се раздели с него и да търси друг партньор с когото да има още деца. Или пък сама да прави инвитро с донор. Но тя иска да стане точно каквото си е наумила и темата според мен е за да получи съвети как да притисне и изманипулира мъжа, че да поиска деца. Ами на мен ми оставя лош привкус.

Ето какво имам предвид. Разбирам откъде идва тази интерпретация, но за мен тя е доста преекспонирана и изкривена. Взеха се няколко изразни средства на авторката и се вкараха в абсолютна крайност. Затова се опитвам да представя по-умерен вариант на нейната страна на нещата - а именно човек, който е стресиран и уплашен, че животът му остава без смисъл и намира такъв в идеята за още едно дете. На мен не ми се струва авторката да не осъзнва, че може би се е вкопчила в това, но явно емоцията й е по-силна и не намира начин да се успокои. Не мисля, че нападките срещу нея и това да бъде изкарвана манипулаторка, тормозителка, изнудвачка и т.н. ще й помогне да успокои емоциите си, по-скоро ще я натисне и подтисне, но вътрешно няма да промени желанието й. След като мъжът й е против и няма да промени решението си, е добре авторката да потърси корена на своето желание и съответните начини да намери нещо друго, което да й послужи със същия ефект. Ако не може, раздялата е следващия вариант. В крайна сметка, децата са нещо фундаментално и всеки има право на свое желание по този въпрос. Не е грешно нито да искаш, нито да не искаш повече деца в даден момент, но определено е нужно да има съвпадение, за и двамата да са удовлетворени. В семейството на авторката такова няма и е нужно то да се потърси, което няма да стане с натиск в нито едната посока, и особено с изкарване на единия или другия като лошия.

# 268
  • София
Явно някой си представят и как авторката ходи денонощно и намила след мъжа си, загърбвайки всичко друго в живота.
Надали е така. И надали през последните 10-тина години му говори само за това от сутрин до вечер, защото той досега можеше да се е навик или да си е тръгнал при постоянно дуднене.
Не, че няма и до лудост фиксирани хора, но от опит мога да кажа, че през времето, когато се борихме за всяко от децата ни, това беше просто една отделна писта и нито спирахме да живеем, нито да се обичаме, нито да си гледаме другите деца, дома, работата, спорта, пътуванията и т.н.
Тя не ми звучи като луда маниачка, която от сутрин до вечер го преследва в опити да го изнасили, че да забременее.
А това, че вижда имащите наоколо деца, е нормално и за 20-годишните, копнеещи за дете. Изведнъж всички наоколо им се струва, че забременяват, само те не.
Завела го на психолог да го превъзпитава!? ОБМ! Нима не знаете, че вече е практика по време на бременност, след раждане и особено след тежка загубя или в при репродуктивни проблеми в болниците да предлагат консултации с психолог? Стандартна и много полезна процедура е, а и той не ти разказва неща за себе си, които не подозираше дори, както се случва по форумите, където може да научиш каква древна професия практикува сестра ти, която ти никога обаче не си имал.
Или да ти кажат какво и кога ти се полага. Wink

# 269
Тя сама е написала, че отношенията им са започнали да се влошават, след като многократно е повдигала темата за дете.

Общи условия

Активация на акаунт