Боледуването на децата ни - тема 94

• 3 109
  • 191
  •   1
Отговори
# 165
Аз също живея в провинцията. При нас болница няма. Имаме някакъв Мед.център,  в който лекарите не се ангажират с нищо и ходим в Стара Загора и Пловдив да се лекуваме.

Както и да е. Надявам се бързо да намерите точният лекар за Вас и проблемите да приключат.

# 166
Дани, не е пускано, тя няма секрет. Сега говорихме с педиатърката, която я лекува с пулмикорта и аугментина. Каза, че вариантите са два..или това е било коклюш или е алергична реакция.
Ваня А. И ние сме на същия хал,само че при нас има секрет и кашля вече месец има изпит антибиотик,капки по схема слагаме,инхалации,кръвните са ок вече,пуснах нови,наред е,чист беше почти всеки божи път,само един път се чу леко свиркане,дето изчезваше със изкашляне,сега баткото е с грип,кашля,и малкия се включва най вероятно,пият Тамифлу,снощи малкия се оплака от коремна болка и докато кашляше повърна 2пъти,имаше много секрети..

# 167
  • София
Ваня, още ли кашля голямата? Моето така кашля от 06.12.2025, та чак до преди седмица. 🫠 Уж сливица правела проблем, уж сопола... не зная, но не звучеше добре. Пи какво ли не, накрая му капах антибиотични в носа по антибиограмата и се подобри и изчезна. 😮💨 2 пъти му пуснах кръв, че се притесних и бяха нормални.

I.R. как си?
Antilop, скорошно оздравяване на детето!
Ох, по-добре! Пу пу дано става все по-добре!
Antilop Бързо да се оправя! Кофти работа с тая болница дано бързо Ви изпишат и се стабилизира бързо!

# 168
Аз също живея в провинцията. При нас болница няма. Имаме някакъв Мед.център,  в който лекарите не се ангажират с нищо и ходим в Стара Загора и Пловдив да се лекуваме.

Както и да е. Надявам се бързо да намерите точният лекар за Вас и проблемите да приключат.
Благодаря,наистина и аз се надявам.

# 169
  • shumen
Ваня,за кашлица и гърлен секрет може и да няма секрет.Да не би да е някаква бактерия в гърлото и затова да кашля?
Yuzlem91,лекарите в болниците не обичат да ги питат нищо.Аз веднъж при нас като лежахме ги питах и все мрънкаха,че много питам и като съм знаела много защо не съм го лекувала вкъщи.
Емилия,благодаря.Моля се и аз да отшумят скоро симптомите при мен.

# 170
Два пъти сме лежали в болница "Тракия" с детето. Изключително съм доволна от всички лекари и сестри там. От вниманието към детето ми и прочие. Когато е зле детето там ходим по спешност на преглед - вниманието е винаги на ниво. Изключително съм доволна от всичко. Само санитарките са криви.

Явно Вашите очаквания като отношения са били други. За мен беше важно само детето ми да се оправи и да го излекуват. Условията са най-добрите в областта за детско отделение. Лекарите също  са топ.

И пак: д-р Тонка Калчева е много добър детски пулмолог, д-р Ивелина Божкова-също - това за Стара Загора.

Д-р Пердикацева в Пловдив е светило в детската пулмулогия. Тя също е страхотен лекар.

Аntilop скорошно оздравяване на детето.
danaeka утре това с ушите и другите леки неразположения трябва да отшуми. Бързо оздравяване на детето.
I.R надявам се днес да си по-добре. Heart
Аз от условията никога не съм се оплакала,но като медици не са но топ ниво със сигурност,във провинцията където съм аз, нашите малки лекари са по ангажирани и внимателни,само за главната сестра мога да кажа-цитирам и думите "Как не съм си възпитал детето което беше на 1г и 9месеца,да не пипа щорите,и каква тъпачка съм била,да съм задавала толкова много въпроси,тогавашната началничка беше много мила и ангажирана,явно е била вашата лекарка.Но тя също не ми отговаряше и ми казваше да не задавам въпроси.А въпросите бяха защо на фона на 3кратен урбазон детето ми не спира да свири,дали няма нещо друго.Ако сте лежали тав знаете че децата не излизат от стаята,а аз сама,от далечен град,свършиха памперсите,пюретата,поръчвах ги по нета,просто ги молих да ми гледат за 5минути детето,а те ми казваха какво съм правила тука далече и още много неща като цяло,и не не ми оправиха детето,пуснаха го свирещ и кашлица,а аз не съм нахална и много знаеща,самата съм медицинско лице(дентален асистент съм,никога не съм се държала така на непознат,камо че ли на  жена и майка)За Д-р Пердикацева,мога да кажа,наистина всеки казва че е много добра,затова отидохме след болницата при нея със всичките неща,изписа му Ефира и така.В интерес на истината не сме били при нея когато е бил болен,така че може би греша зя нея.И все пак благодаря,просто да успокоиш една майка е началото на лечението за мене.Мерси и Лека
Не се ядосвай. Лекарите не обичат да им задават въпроси. Аз също съм от много питащите и навсякъде ме гледат лошо, но съм свикнала. Колко съм се карала и с педиатъра, и вратата съм му препречвала да не излезе от стаята 😆
Просто детето ми е на първо място и мога да стана много неудобна..хората, които не задават въпроси и правят това което каже лекарят са по-лесни за докторите, а някои търпят и лошо поведение дори, ставала съм свидетел. Начинът по който са се държали с теб показва що за хора са и ако щат да са най-големите професионалисти, не са ли човеци и не разбират тревогите на една майка, да си гледат работата. Ще търсиш други.

# 171
  • shumen
Рейна,и аз много питам и не ме харесват лекарите.Но за мен най-важно е здравето на детето ми.
Моя да не казвам голяма дума днес не съм го чула да кашля.Но ръката ме притеснява,че продължава да го боли.Мажа го с Диклак,но си го боли.

# 172
При детето изследванията са перфектни. Никакви отклонения, црп 0,4, а детето си кашля. Еозинофилити са добре, което отхвърля и алергична реакция та още повече се приближаваме към коклюша.

# 173
А защо коклюш? Може да е RSV.

# 174
  • shumen
Ваня,а други оплаквания има ли?Да не е някаква бактерия в гърлото и тя да я кара да кашля.Мен педи ми каза,че кашлицата може да продължи дълго.
Frozen,при РСВ не трябва ли да има и Т?

# 175
Рсвто разкашля от начало, това прогресира бавно и упорито.

# 176
  • shumen
Ваня,а други оплаквания има ли?Да не би да е бактерия в гърлото?

# 177
Не мисля, откъм гърло няма оплаквания.

# 178
  • София
Рсвто разкашля от начало, това прогресира бавно и упорито.
Може да е паракоклюш, а не коклюш. При паракоклюш си прогресирало, а кашлицата не е точно като при коклюш

# 179
Може, ама то трудно ще си докаже на този късев етап.

Общи условия

Активация на акаунт