Не мога да избера име...

• 2 895
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
Също много го харесвам. И ако се роди на Цветница е много подходящо. Аз и Ивайла харесвам много. Тези 3 имена харесвам, а моят мъж харесва Мартина.

# 121
Аз бих предложила Елия - означава „слънчева" и също може да празнува на 21 май.

Можете да си направите списък с имена, които и двамата харесвате, и все ще стигнете до консенсус.

# 122
И на мен Елица ми харесва повече от Елена. Много хора изтъкват като довод срещу Елица произношението му на други езици, но и Елиса да го произнасят, пак ми харесва. Елена пък е класика.
Мартина е много хубаво, но ако какито е Мария, бих търсила друго име.

# 123
  • Down south
Елица е много нежно име, но от опит, бих стояла настрана от има, в което има така коварната буква ц
Ако бащата не харесяа Елена, предлагам  Елина.

# 124
Злодеида, а Мелания харесва ли ти? Празнува на 31 декември – св. Мелания. Означава „смугла, черна". За някое по-светло дете името не е подходящо, но за такова с по-тъмен тен е подходящо.

Ивайла също е интересно име. Една от версиите е, че името Ивайло означава „вълк". Но няма определен имен ден.

Бих предложила и името Надежда, имен ден ден – 17 септември.

Вероника също е красиво име. Празнува на 12 юли.

# 125
  • SF
А харесвате ли комбинацията Мария и Елина? Едното е много популярно, другото изобщо не е.

# 126
Елина е много хубаво гръцко име. Имам приятелка с това име, работи в международна фирма и всеки и произнася името правилно. Алиса също е хубаво, и е по добре от Елиса. За мен второто е Елиза.

Ако не ти харесва Мартина, кажи на мъжо че имало една баба Мартина, но и викали Мара, нещо като Мара общата. Ще се откаже.

Имената със Е са много нежни и като цяло галеното Ели е приятно. Елеонора, Елмира, Елоиза...пак се отнесох в книгите и Шекспир.

# 127
Малания и Елина - не. Предпочитам по класически имена. Мартина пък ми е грубо и войнствено.

# 128
Нещо със А или със Е?

Ивайла ти остава като резервен вариант.

# 129
  • Down south
Предложението за име Мелания, към днешна дата е наистина интересно.
Мелания (Петрова Първанова)

ПП Когато се стигне до име, непременно го споделете.
Леко раждане на майката

# 130
Аз ако чуя, че някое бебе е Мелания, първата ми асоциация ще е, че родителите са фенове на определен лидер...

# 131
Да, и бебето може да порасне висока и красива жена. Wink

# 132
Лъки, то майката като видиш и е ясно бебето, че ще е високо и красиво JoyKissing HeartKissing Heart

# 133
Мария и Анна
Мария и Антония
Мария и Албена
Мария и Боряна
Мария и Биляна
Мария и Венета
Мария и Виолета
Мария и Дарина
Мария и Диляна
Мария и Диана
Мария и Елица
Мария а Елена
Мария и Йоана
Мария и Калина
Мария и Косара
Мария и Камелия
Мария и Милена
Мария и София
Мария и Симона

# 134
  • SF
И двете деца с една и съща буква не ми харесва, освен ако няма някакъв търсен ефект в това. Мария и Мартина, Марина, Марияна, Мариела, даже не само буквата е обща.
Също и римуването Мария и София не знам дали допада на всеки. Иначе София е разпространено, също класическо, напоследък прави бум по популярност.
Мария е класическо и популярно, а Елия, Алиса,  и т.н. колкото и да са хубави, са в друг стил.
Лилия също завършва на -ия, но не се римува с Мария заради ударението, но то май не се прие като предложение.
Mama Ru, писали сме едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт