Колко пъти се храните на ден?

• 3 569
  • 110
  •   7
Отговори
# 105
Ако една, две мандарини се броят за ядене, може да се каже, че "обядвам" и пак не е всеки ден.
Но иначе, когато ми е спокойно и "всичката съм я свършила", ям каквото ми се яде, просто гледам да не прекалявам.

Има и нещо друго - тук пишем на различни възрасти, а в различните години апетитът не е един и същ. Това гледах и по майка ми, по бабите ми. Минала съм менопаузата и апетитът ми не е като на 30, дори като на 40. Не ми се яде толкова, а за жалост, понякога и не усещам да ми е много вкусно. Всъщност, не зная от годините ли е(защото при близките с годините намаляваше апетитът) или след Ковид нещо се повредих, вече не ми е така вкусно и съблазнително. Дори от две, три години един шоколад като хората не си намирам да ми хареса, а винаги съм обожава ла. Ех, сега един "Чар" да ми се търкули от миналото, който знае за какъв шоколад говоря!  🍫

# 106
Не помня такъв шоколад Чар.
Гледам между хранения да нямам.
Но се случва.
Смятам че на стомаха трябва почивка и нон стоп, ако ще и по малко е много вредно и затормозяващо.

# 107
  • Между гори и планини
Лошото е, че аз готвя и то доста прилично от погачи, домашен хляб и козунак, всякакви печива, основни и десерти. Обичам в петък или събота да направя нещо за през почивните дни. Обаче как да направя като крем карамелът или тортата ще ме викат от хладилника. Направо ги чувам - Доня, тук съм, Доняяяя 🤪😂
Та за това сега и домашните да на режим.
Към 13 ч хапнах 2 пържени яйца и 6 слайсчета бекон. Два часа по-късно един портокал. За вечеря ще направя евентуално само зелен боб с доматен сос или бамя.
Семки много обичам, направо съм като маслобойна, обаче са празни калории и гледам да не ги ям.

# 108
Приемам между 1100 и 1400 калории на ден в три основни и две междинни яденета. С цел отслабване. Нормално би трябвало да приемам към 2000 калории, за да поддържам.
Закусвам с филийка хляб, нискокалоричен, с много малко масло и яйце, краставица, или омлет, бъркани яйца, кашкавал, около 40 грама, половин авокадо, овесени ядки 1/4 чаша, без захар. Пия и напитка с 30 г протеин. Не едновременно, разбира се.
За междинна закуска - плод, зеленчук, 40 грама ядки.

За обяд - салата със слънчогледови и тиквени семки, или сирене, или яйце, изобщо с протеин. Понякога супа, най-често зеленчукова.

Вечерям малко парче месо или риба със зеленчук, гъби, ей такива неща. Преди да си легна винаги ям около 100 грама боровинки. По навик.
Това под наблюдението на диетолог.

# 109
Аз нямам никакъв проблем с яденето сама. Но по-скоро не ми се готвят някакви по-засукани неща само за мен. В момента, единствения начин да се нахраня спокойно и бавно както обичам е, да ям сама, докато няма никой въщи. Иначе е ставане през няколко минути, най-вече заради детето.
На работа ми се чудят и дивят колко бавно съм ядяла, а аз не мисля, че се храня кой знае колко бавно. Не обичам да бързам и да гълтам като пуйка. Забелязала съм обаче, че в присъствието на някои хора, които ядат повече и бързо, ако сме седнали заедно на маса и храната не е отделна порция за всеки, ами плата, от които всеки да си слага, ям в пъти повече от това, което реално ми се иска.

# 110
От няколко години се храня три пъти на ден. Снаксове и разни други междинки съм ги изключила тотално. Ако все пак не устоя на някой кроасан или друго сладко изделие, пропускам едно от основните хранения.

Общи условия

Активация на акаунт