Мамник -Тема №2

• 23 601
  • 591
  •   81
Отговори
# 540
Значи искат да ни накарат да повярваме, че ще има романс между Божана и Лазар, но големия проблем е, че няма никаква химия между Лазаревска и Гринго. То не става просто да плеснеш двама красиви актьора и да кажеш “хайде, бъдете приятели/любовници”. Точно затова и преди окончателно да се изберат актьорите се правят първо общи сцени с тях. И не е защото “Божана още не познава Лазар”, те може да не се познават и пак да се получава добра химия между самите актьори, така че да се повярва, че нещата може и да тръгнат към романс или добро приятелство. Нали знаете как понякога срещате нов човек и веднага “click-вате”? Разговорите ви вървят, отпуснати сте и тн, дори не става дума за романс, просто е химия помежду ви, може и приятелска. Това ли липсва между Божана и Лазар.

Иначе за НАТФИЗ, моята най-добра приятелка от детството стана актриса, виждали сте я в много сериали и филми. Това момиче беше един от най-забавните, шармантни хора, които познавах. Имаше си свой собствен характер. Завърши НАТФИЗ. Сега се виждаме по няколко пъти в годината, което си е нормално, вече си имаме различни графици и животи, но намираме време и да се видим да си говорим. Ами, няма и помен от забавното шармантно момиче, сякаш в НАТФИЗ се опитват да ги правят еднакви. Говори едно рецитално винаги, изкуствено, не може да се отпусне, пък се познаваме от 10 годишни. Тук таме като напредне вечерта и сме пийнали винце малко се изпуска да се засмее по-естествено и веднага се спира и започва да се смее по-“така”, както явно трябва да се смее един актьор ли, не знам. Много е странно наистина.

Добавям: Йордан Ръсев (Камен) наистина е добър в тази роля, все повече ми харесва. Както каза и друг човек тук, той играе и с цяло тяло както трябва да е. Страхотен е.

Хаха, да нямаме същата приятелка? Joy аз също мога да кажа същото за моя близка приятелка от детството, която беше най-готината и свежа мацка в тийн годините ни, но после НАТФИЗ тотално я пречупи. От прекрасното момиче със звънлив смях остана нещо супер стерилно и загубили естествения си пламък. Моята приятелка завърши класа на Стефан Данаилов, където знам, че момичетата специално са минавали през шлифоване, ама не в диаманти, а в перфектната версия за младо гадже на Данаилов. Сори за офтопика и за това, че говоря за мъртвец, който не може да се защити. Close

За да не съм тотално офтопик - Лазаревска не ме дразни, даже мисля, че е симпатяга, но НАТФИЗ-ът й личи от километри. Проблемът във филмовата индустрия в България е, че НАТФИЗ уеднаквява и неутрализира младите и симпатични лица, докато не се превърнат в копие един на друг, но пък без НАТФИЗ не може. Има ли популярен актьор в последните години, който да не е завършил академията? Не включвам синовете и дъщерите на някой известен Grinning

Хахаха може, и моята приятелка мисля, че беше в класа на С. Данаилов (но вече не помня със сигурност, минаха 6-7 години оттогава). Но да, явно в тази академия ги правят безлични, не знам каква е точно идеята на това. Иначе, че приема е строг, строг е, но доколкото ми е разказвала моята приятелка, отсяват най-вече по външен вид, а не талант, особено при момичетата. Разказвала ми е как директно режат момичета с по-различен външен вид дори преди да са ги видяли как играят. За мен това е повече от абсурдно. Нали различните роли изискват различен човек? Една роля може да изисква актриса с крив нос да речем. Мерил Стрийп - икона в киното - не е стандартна красавица, но ролите и остават в историята, дори и тези в лековати филми като Дяволът носи Прада.

И аз да не съм офтопик, странно ми стана в снощния епизод защо не оставиха и Митко да види как Лазар остава жив след пробождането. В книгата двамата с Божана го виждат това (и цялата битка с Мамника) и оттам героите знаят, че не са луди и че Лазар е най-силното им оръжие срещу Мамника.

# 541
Не е проблемът в случая в един епизод седмично. Ето, след миналия ме беше яд, че трябва да чакам толкова време да видя какво се случва. И какво? Точно нищо се случи.
Все пак ще кажа, че засега така чаканият и хвален "Рицар на седемте кралства" е абсолютното разочарование. Там по 1 епизод седмично също, първият 40 минути, вторият 30 - действие почти няма, за сметка на това единият започва как главният герой се изхожда под дърво, вторият как менторът му пикае гол и развява мъжество. Изключително нужни сцени да запълнят екранно време в тези 30 минути.
За сметка на това сериалът по Агата Кристи - "Седемте циферблата" е точно това, което иска да гледа зрителят - 3 епизода, но пълни с действие, мистерия, напрежение и обрати. Кратко, но качествено.
Да бяха направили 8 епизода сезона, ама да си заслужават.
EdelV, може ли да споделиш къде следиш сериала по Агата Кристи? Може и на лично, за да не спамим темата.

# 542
Кажете тук за Агата Кристи. Сори за оффтопика, ама нещо трябва да се гледа до следващия вълнуващ епизод на Мамник Grinning

# 543
😂😂😂 Мама е актриса и много сте прави,че преиграват в живота. Когато бях малка се чудех защо се държи толкова театрално пред хората,та чак  неудобно ми ставаше. Към днешна се е осъзнала и не се изглежда така нелепо . Ето,тя например се отказа да гледа сериала, дори от чисто любопитство да види играта на колегите. "Вина" обаче си го изгледа с кеф.
 Спокойно последните два епизода можеха да станат един - тръгват на лов,едните обстрелват мечка ,а другите попадат на изоставената кола.
 И аз съм фен на Агата! Чакам отговор с нетърпение!

# 544
  • Другата България
Бърд, мисля вече са ти написали, но да кажа и аз за разликите книга - сериал.
Най-голямата за мен беше тази с ковид-А на бай Георги и транспорта в София. Това означава, че поне в следващите два епизода няма да го видим, а той е ключова фигура в книгата. После, моментите със заключването на Лазар и пререканията на Божана с майка ѝ относно него бяха много пресилени, много беше наблегнато на тях, дори и момента с виното. А в книгата това е спестено. Издирването на Делян също - с нареждането от София за него. Такова в книгата нямаше.
Другото мисля е написано, мислех по-рано да ти отговоря, ама не остана време.

На мен продължава да си ми харесва сериалчето. Но пак казвам - аз нямам никакви очаквания, не се вторачвам в детайли, не търся ПП, при все, че сюжетът е толкова измислен изобщо няма да губя време да търся още недомислици. Наслаждавам се на красивата природа, радвам се на Камен и Митко /и аз в кюпа/, и Божана не ме дразни. Blush Може би е малко професионално, но най-много ми бодат очите несъответствията що се отнася до пандемията. А и сме го преживели, знаем как беше. Значи пандемия, карантина, ама положителни и отрицателни си дишат в носовете, маските са мираж, Емил контактен на положителен, но това не пречи да си ходи като изпълнителен директор напред-назад.....Blush, вече бяха отвели бай Георги, а същия Емил /контактен/ седи плътно до Божана на пейката и си говорят сладко-сладко....ама кой държи на тези работи. Blush

Изненадана съм, че до момента никой не споменава нищо за Венета, която просто е като някаква мебел в стаята на мъжете. Дори съм сигурна, че има зрители /не чели книгата/, които не знаят, че в стаята има 4 човека.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 13:29 от Merri_An

# 545
Благодаря, Мери!

# 546
Венета в днешната серия дори не я видях в стаята. Тя верно, че е тежко болна, ама даже и като мебел не я показват Grinning

# 547
  • Другата България
Венета в днешната серия дори не я видях в стаята. Тя верно, че е тежко болна, ама даже и като мебел не я показват Grinning
Беше, беше.
Аз защото я търсих, затова я видях, иначе си беше направо незабележима.

# 548
  • Галифрей
Още не съм гледала епизода после ще го гледам. И аз това се питам Мери, никой не говори за Венетка,защото я показаха малко седи там за фон. Сигурно съм,че повечето хора въобще не знаят за нейното съществуване.
Обсъжда се какво ли не, исками се да виждам някакви теории 👀

# 549
За Венета, за всеки случай в скрит текст:
Скрит текст:
Никой не говори за Венета, щото хал хабер си нямат коя/какво всъщност е тя. То май и самата Венета вече не знае коя е и на кой свят е. И в книгата си е "мебел", докато Емил не се досеща, че тя има ключова роля.

# 550
  • Другата България
Не, аз имах предвид реално, сега, в смисъл - нали и тя е от потребителите, да влизат да я обслужват или нещо такова, да има моменти, в които я показват просто като персонаж в сериала, без да наблягат на ролята ѝ.
А тя е просто силует в някакво легло, 1/3 вече мина от действието.

# 551
Ааа,аз не нося на бой и не смея да обсъждам "мила ми Венето" ! После ще ме обвинят ,че издавам неща от книгата.😂😂😂
След като сте я споменали обаче и аз мисля,че в последствие ще ни я натрапват индиректно .

# 552
  • Галифрей
Никой:

Жоро Игнатов от БНТ:

# 553

Обсъжда се какво ли не, исками се да виждам някакви теории 👀

Да, това ще е яко. Аз не мога да съчиня, защото съм чела книгата, но с удоволствие ще чета.

За НАТФИЗ: Масово осакатяват иначе кадърни момичета и момчета. Рядко след това остава някой, който да си играе естествено. Пак казвам, в театъра може да са супер, там играта е различна, но за екран ги осакатяват и изобщо не ги подготвят. Не знам каква е причината.

Да си призная, снощи заспах и не успях да видя вражелицата, та довечера ще си върна да видя. Интересна ми е. Представата ми за майката на Божана и за Дана от книгата е, че те външно са що годе еднакви, на едни години баби. Майка й не ми препокри представите, да видим Дана.

# 554
На мен ми стана странно, че след земетресението, Венета я преместиха в мъжка стая. Би трябвало да я поместят в някоя женска. Да, да, знам, че уж място няма, туй онуй, но все пак там сигурно има и жени, не е мъжки пансион. Макар, че после ще стане ясна логиката.

Общи условия

Активация на акаунт