С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 7 803
  • 233
  •   4
Отговори
# 75
Давам ви нова тема. С моята свекърва не си говорим повече от 5 месеца и се чувствам много добре. Малко позакъснях с това нещо, трябваше много по рано да направя тази крачка,щеше да си спестя много нерви.

Аз също. Но ходя и на психолог.

# 76
Давам ви нова тема. С моята свекърва не си говорим повече от 5 месеца и се чувствам много добре. Малко позакъснях с това нещо, трябваше много по рано да направя тази крачка,щеше да си спестя много нерви.
 И наистина,човек ,когато е по млад и влюбен не вижда истински човека до себе си. Прави сте били,че имаме проблем с мъжете,не с майките им в общи линии.
Чудесно решение.
Помня поне една драма. Свекърва ти те дразнеше за глупости и обиждаше детето ти.
По-добре никаква комуникация, отколкото лоша такава.

# 77
Аз бих повдигнала и още една тема – какво кара толкова много свекърви да се държат по този начин. Знам, че това е масово явление и искрено ми се искаше аз да не съм част от тази статистика, но уви. Надявам се поне един ден самата аз да не се държа така, защото имам син. Психологът ми казва, че при моята свекърва има сериозни емоционални проблеми, които тя не успява да преработи, както и нарцистични черти, но едва ли всички са такива. Затова ми е интересно – какво всъщност ги кара да се държат така?
Най-важните жени в живота на мъжа, по различен начин важни, не са си конкуренция, и никоя не може да измести другата.

# 78

Чудесно решение. Аз реших за себе си ,че да сведа комуникацията с тях само до "здравейте, добър ден,чао" ми е напълно достатъчна. Всеки е различен характер, напълно осъзнавам,че няма как всеки да ме харесва,както и аз да харесвам всеки,така,че,като се разминаваме във възприятията си по- добре да не си говорим.  Няма нужда от театър.   Ти защо ходиш на психолог,разкажи малко повече ,в какво се изразява различието ви със свекървата..
 Ще ти кажа моето мнение относно свекървите,не значи ,че е най-миродавното,  за мен ,като снаха,аз съм дошла в тяхното семейство,не ни възприемат като отделно семейство със сина им,и щом съм дошла трябва да се съобразявам с това те какво харесват,как го харесват,трябва да отговарям на техните очаквания,общо взето все едно за тях съм се оженила.  Има и ревност, завист,..... Жените сме странни същества. А може да бъде толкова лесно и просто

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 22:00 от loveme_2016

# 79

Чудесно решение. Аз реших за себе си ,че да сведа комуникацията с тях само до "здравейте, добър ден,чао" ми е напълно достатъчна. Всеки е различен характер, напълно осъзнавам,че няма как всеки да ме харесва,както и аз да харесвам всеки,така,че,като се разминаваме във възприятията си по- добре да не си говорим.  Няма нужда от театър.   Ти защо ходиш на психолог,разкажи малко повече ,в какво се изразява различието ви със свекървата..ю

Накратко- нарцисист, който ме докара до паник атаки.

# 80

Чудесно решение. Аз реших за себе си ,че да сведа комуникацията с тях само до "здравейте, добър ден,чао" ми е напълно достатъчна. Всеки е различен характер, напълно осъзнавам,че няма как всеки да ме харесва,както и аз да харесвам всеки,така,че,като се разминаваме във възприятията си по- добре да не си говорим.  Няма нужда от театър.   Ти защо ходиш на психолог,разкажи малко повече ,в какво се изразява различието ви със свекървата..ю

И аз имах паник атаки.  След това хипохондрия... Но нали знаеш,че за това сме си виновни ние,по простата причина,че нямаме граници . Аз погледнах нещата от добрата страна. Много съм благодарна на цялата ситуация,защото осъзнах,че не заставам зад себе си.  Сега застанах .

# 81

Чудесно решение. Аз реших за себе си ,че да сведа комуникацията с тях само до "здравейте, добър ден,чао" ми е напълно достатъчна. Всеки е различен характер, напълно осъзнавам,че няма как всеки да ме харесва,както и аз да харесвам всеки,така,че,като се разминаваме във възприятията си по- добре да не си говорим.  Няма нужда от театър.   Ти защо ходиш на психолог,разкажи малко повече ,в какво се изразява различието ви със свекървата..ю

И аз имах паник атаки.  След това хипохондрия... Но нали знаеш,че за това сме си виновни ние,по простата причина,че нямаме граници . Аз погледнах нещата от добрата страна. Много съм благодарна на цялата ситуация,защото осъзнах,че не заставам зад себе си.  Сега застанах .

Факт.

# 82
Нещо много драматично-сговорчиво ми звучат последните постове в темата.

И не - повечето свекърви не са проклети откачалки, мразещи снахите си. Както и повечето снахи не са некадърни използвачки. В теми като тази се публикуват историите на хора, които действително имат сериозни междуличностни проблеми в семействата си, но те в никакъв случай не отразяват масовото битие в българското семейство. На мен лично ми е забавно да чета случки, породени от недоразумения или различен културен бекграунд, но в предишните 170 теми си имаше и откровен хорър. За щастие, напоследък тук такъв не се забелязва.

tays, съчувствам ти.

# 83
Цитат на: :)link=topic=1849198.msg50742763#msg50742763 date=1769285062
Нещо много драматично-сговорчиво ми звучат последните постове в темата.

И не - повечето свекърви не са проклети откачалки, мразещи снахите си. Както и повечето снахи не са некадърни използвачки. В теми като тази се публикуват историите на хора, които действително имат сериозни междуличностни проблеми в семействата си, но те в никакъв случай не отразяват масовото битие в българското семейство. На мен лично ми е забавно да чета случки, породени от недоразумения или различен културен бекграунд, но в предишните 170 теми си имаше и откровен хорър. За щастие, напоследък тук такъв не се забелязва.

tays, съчувствам ти.
 Ами да вкараме малко драма.  
 Много ясно,че сме тук,тези които са попаднали на точно такива,каквито описваш . Нали темата е точно за това?

# 84
В България да имаш междуличностен проблем със свекърва си е по-скоро норма, отколко изключение. Може би причина е, че се получава някаква гигантска пропаст между поколенията. Предишното поколение живее много по-затворено и ограничено, заради редица фактори в миналото.

# 85
  • Другата България
Днешните свекърви са предимно 50, 55+.
Все още работещи жени.
Каква “гигантска пропаст“, според мен си е до манталитет и възпитание.

# 86
Защо става така тогава? На мен ми е интересен този феномен.
Моята свекърва например е добър, прекрасен човек сама по себе си. Но с нея не мога да се разбера по нито една тема. Моите разбирания за света и живота нямат нищо общо нейните. Просто диаметрално различни светове.

# 87
Това, че сте диаметрално различни светове не е проблем, стига да има поне базово взаимно зачитане на границите - дори не го наричам "взаимно уважение" Simple Smile

В моя приятелски кръг никоя не е споделяла за непреодолими проблеми със свекърва си. Действително, няма как съвсем пък да няма търкания или дребни конфликти, породени от недоразумения, лош ден или нещо друго... Ама чак пък паник атаки, ходене по психолози и т.н. ескалации - малко в повече идва. Не ми дават мира някои въпроси: жените в тежък конфликт със свекървите си не ги ли познавахте преди сватбата? Не си ли зададохте въпроса: "как ще я караме от тук нататък"? Не помислихте ли, че тези жени ще са баби на децата ви? Как стана така, че такава вещица възпита такъв прекрасен син? Към какви фабрични настройки ще се връща прекрасният син след всеки разговор с майка си? По какъв точно начин прекрасният син озапти майка си, и ако не е - защо? И т.н., и т.н. въпроси.

# 88
Според мен днешните свекърви не могат да приемат, че днешните снахи не искат да преклонят главичка и да слушат, както те са правили едно време, ами смятат, че имат право да са равни със свекървата. И този факт ужасно ги дразни, защото те едно време са мълчали на свекървата, но днес снахата не им мълчи на тях.

# 89
Това, че сте диаметрално различни светове не е проблем, стига да има поне базово взаимно зачитане на границите - дори не го наричам "взаимно уважение" Simple Smile

В моя приятелски кръг никоя не е споделяла за непреодолими проблеми със свекърва си. Действително, няма как съвсем пък да няма търкания или дребни конфликти, породени от недоразумения, лош ден или нещо друго... Ама чак пък паник атаки, ходене по психолози и т.н. ескалации - малко в повече идва. Не ми дават мира някои въпроси: жените в тежък конфликт със свекървите си не ги ли познавахте преди сватбата? Не си ли зададохте въпроса: "как ще я караме от тук нататък"? Не помислихте ли, че тези жени ще са баби на децата ви? Как стана така, че такава вещица възпита такъв прекрасен син? Към какви фабрични настройки ще се връща прекрасният син след всеки разговор с майка си? По какъв точно начин прекрасният син озапти майка си, и ако не е - защо? И т.н., и т.н. въпроси.
Като ви прочетох коментара в мен се породи желание да ви поздравя,че сте толкова зряла личност. И ако сте си задавали тези въпроси,когато сте се запознали с мъжа ви, ви поздравявам,защото Бога ми,аз не съм си ги задавала. Аз не съм познавала свекървата преди да заживея със мъжа ми.   Според мен сте отраснала в прекрасно семейство,имала сте подкрепа и страхотен пример.  А колкото до паник атаките и психолозите,Ами някои хора може да имат нужда от помощ в пътя на намирането на себе си.  Някои хора може да не са силни и смели като вас.   И е хубаво,че не сте попаднали на такива същества,че да ви се налага да ходите на психолог . Най- вероятно нещо в нас не е наред ...от вашите думи това разбирам..
 Много се радвам ,че има такива силни жени!  Точно това е ползата от този форум,можеш да почерпиш от чуждият опит и да научиш нещо ново.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 22:54 от loveme_2016

Общи условия

Активация на акаунт